BEAUTY SHOPPING

Αυτά τα αντηλιακά έχουν λιγότερο πλαστικό στη συσκευασία τους. Προστατεύεις τον εαυτό σου και το περιβάλλον

Instagram/vichylaboratoires/

Η βιωσιμότητα είναι κάτι παραπάνω από ένα trend των καιρών. Οι βιώσιμες συνήθειες στην καθημερινότητά μας- εκτός από σημαντικές, είναι πιο διαδεδομένες από ποτέ- ελαχιστοποιούν τον αντίκτυπό μας στο περιβάλλον, βοηθώντας έτσι στον περιορισμό της ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής. Όσον αφορά τη βιομηχανία ομορφιάς, η δημιουργία μιας πιο βιώσιμης ρουτίνας ομορφιάς, αποδεικνύεται ότι αξίζει τον κόπο – τόσο για το δέρμα, τα μαλλιά και το σώμα, όσο και για το περιβάλλον.

Τι σημαίνει να κάνεις την προσωπική ρουτίνα ομορφιάς σου πιο βιώσιμη, μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα; Ένας εύκολος τρόπος για να ξεκινήσεις είναι να χρησιμοποιείς προϊόντα πιο φιλικά προς το περιβάλλον στο σύνολό τους. Η συσκευασία τους σίγουρα είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο της βιωσιμότητας, που αφορά πολλούς παράγοντες: Από το ίδιο το υλικό και το βάρος έως τον χρόνο που χρειάζεται ένα προϊόν για να διασπαστεί (αν κάτι τέτοιο συμβαίνει). Κι όσο κι αν δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, τα πλαστικά είναι κυριολεκτικά παντού.

Σύμφωνα με αναφορά του WWF, αν δεν αλλάξουμε άμεσα τα πράγματα, έως το 2050 θα υπάρχουν περισσότερα πλαστικά στη θάλασσα απ’ ό,τι ψάρια. Πιο συγκεκριμένα, κάθε χρόνο διαρρέουν στους ωκεανούς 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών. Υπολογίζεται μάλιστα ότι μόνο στις ελληνικές θάλασσες καταλήγουν ετησίως 11.500 τόνοι πλαστικών. Κι ό, τι «καταλήγει» στη θάλασσα δεν μένει εκεί αλλά επιστρέφει στον ίδιο μας τον οργανισμό.

Θέτοντας ως έτος ορόσημο το 2030, η L’Oréal έχει δεσμευτεί να φέρει εις πέρας μια γενιά φιλόδοξων στόχων για τη βιωσιμότητα, μέσα από το πρόγραμμα L’Oréal for the Future, με νέους φιλόδοξους στόχους, ιδίως στον τομέα των συσκευασιών: Μέχρι το 2025, το 100% των πλαστικών συσκευασιών της θα είναι επαναγεμιζόμενες, επαναχρησιμοποιήσιμες, ανακυκλώσιμες ή βιοδιασπώμενες, μέχρι το 2030, το 100% των πλαστικών συσκευασιών της θα προέρχεται από ανακυκλωμένα υλικά ή από βιο-υλικά και ο Όμιλος δεν θα χρησιμοποιεί πλέον παρθένα πλαστικά ορυκτής προέλευσης ενώ το 100% των συστατικών που χρησιμοποιούνται στις φόρμουλες της και όλα τα βιο-υλικά θα είναι ανιχνεύσιμα και θα προέρχονται από βιώσιμες πηγές έως το 2030.

Για την επίτευξη αυτών των στόχων, το brand συνεργάζεται με διάφορους στρατηγικούς εταίρους, αποκτώντας πρόσβαση στις καλύτερες τεχνολογίες. Όπως με την Carbios, η L’ Oréal συνεργάζεται και με την Albéa, τον παγκόσμιο ηγέτη στην παραγωγή συσκευασιών καλλυντικών, με την οποία ο Όμιλος ανέπτυξε τον πρώτο σωλήνα καλλυντικών που περιλαμβάνει χαρτόνι, με πιστοποίηση FSC το 2019, με την Purecycle, για την παραγωγή πολυπροπυλενίου (PP) ανακυκλωμένου με Σολβόλυση, και τις LanzaTech και Total, με τις οποίες, τον Οκτώβριο του 2020, η L’ Oréal ανακοίνωσε μία παγκόσμια πρωτοτυπία: την παραγωγή μιας φιάλης καλλυντικών από πολυαιθυλένιο (PE) από ανακυκλωμένες βιομηχανικές εκπομπές άνθρακα. Παρακάτω θα βρεις 3 αντηλιακά που φέτος κυκλοφόρησαν με πιο οικολογική συσκευασία, κατασκευασμένα από χαρτόνι, με τη χρήση 45% λιγότερου πλαστικού.

10-49ebf34cdd2355040c783fd89c953f031.jpg
ATTICADPS.GR

Vichy Capital Soleil Solar Eco-Designed Milk SPF50+

Ο οικολογικός σχεδιασμός του Capital Soleil Solar Eco Milk είναι ολιστικός. Η συσκευασία έχει -45% λιγότερο πλαστικό και η σύνθεσή του έχει 94% βιοδιασπώμενη βάση που σέβεται το περιβάλλον και δεν βλάπτει την υδρόβια βιοποικιλότητα. Τα φίλτρα και οι νέες συνθέσεις δοκιμάζονται σε συνθήκες ζωής τόσο των γλυκών νερών όσο και της θάλασσας.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
10-e67f928eed72b09195e3b55895b4eb0f.jpg
ATTICADPS.GR

La Roche-Posay Anthelios Hydrating Lotion Eco-Conscious SPF30

Η La Roche Posay επωφελείται από μια πρωτοποριακή καινοτομία στον τομέα των συσκευασιών καλλυντικών προϊόντων: το πρώτο σωληνάριο καλλυντικής χρήσης με βάση το χαρτόνι, όπου το μεγαλύτερο μέρος του πλαστικού αντικαθίσταται από πιστοποιημένο βιολογικό υλικό σαν χαρτί. Ως αποτέλεσμα, αποτελείται από -45% λιγότερο πλαστικό σε σύγκριση με τα συνήθη πλαστικά σωληνάρια.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
200ml.jpg
SEPHORA.GR

Biotherm Waterlover Sun Milk SPF50

Το πρώτο οικολογικά σχεδιασμένο αντιηλιακό, φιλικό προς την υδρόβια ζωή, είναι το Biotherm Waterlover Sun Milk SPF30 της Biotherm που πληροί, επίσης, ένα από τα αυστηρότερα πρότυπα οικολογικής πιστοποίησης για τα αντηλιακά προϊόντα, προσφέροντας παράλληλα κορυφαία προστασία από τις ακτίνες UVA & UVB. Έτσι, όχι μόνο προστατεύει την επιδερμίδα, αλλά σέβεται και τον ωκεανό. Το 2021 η Biotherm παρουσιάζει την πρώτη συσκευασία αντηλιακού από χαρτόνι. Η νέα αυτή συσκευασία περιέχει 45% λιγότερο πλαστικό και είναι διαθέσιμη για τα αντηλιακά Waterlover Hydrating Sun Milk SPF30 & SPF50. Οι δεσμεύσεις της Biotherm υπερβαίνουν τις συνθέσεις της. Για να στηρίξει τη δέσμευση της μάρκας να μειώνει τη χρήση παρθένου πλαστικού και να ελαχιστοποιεί τα μη ανακυκλώσιμα πλαστικά απόβλητα, το μπουκάλι του eco-labelled Waterlover Sun Milk SPF30 & SPF50 κατασκευάζεται από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό και είναι ανακυκλώσιμο.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ