ΑΡΩΜΑ

Α Drop d’Issey: Αυτό είναι το νέο άρωμα από τον οίκο Issey Miyake 30 χρόνια μετά την κυκλοφορία του L’Eau d’Issey

Σχεδόν 30 χρόνια μετά την κυκλοφορία του L’Eau d’Issey από τον Issey Miyake, ο οίκος ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του με ένα νέο γυναικείο άρωμα, το A Drop d’Issey. Ένα ολοκαίνουργιο, χαρούμενο, αισιόδοξο και καινοτόμο άρωμα, που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα και προσφέρει ένα νέο όραμα στον κόσμο, καθώς μας συνδέει με την φύση.

 

Για τον οίκο Issey Miyake η φύση αποτελούσε πάντα πηγή έμπνευσης, γεμάτη χαρά, ομορφιά και ελευθερία.  Κάθε δημιουργία του έχει ως έμπνευση την φύση και σχεδιάζει σεβόμενος το περιβάλλον. Το Drop d’Issey αντικατοπτρίζει την ομορφιά των λουλουδιών με μια λεπτή ισορροπία φυσικών και συνθετικών συστατικών, που μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τη μαγεία της φύσης και την ομορφιά του πλανήτη μας.

Η σταγόνα, το σημείο εκκίνησης, ήταν το αρχικό του σχήμα τόσο ποιητικό όσο και χαρούμενο. Μια διάφανη σταγόνα που λειτουργεί σαν καθρέφτης, σαν μεγεθυντικός φακός προκαλεί θαυμασμό για μια κρυμμένη ομορφιά. Αυτή η νέα σταγόνα σε καλεί να βουτήξεις σε ένα νέο, φανταστικό ονειρικό τοπίο, μέσα από ένα χαρούμενο διάλειμμα ποίησης.

Το άρωμα

Η πασχαλιά, το κυρίαρχο και συγχρόνως «σιωπηλό» λουλούδι στο Drop d’Issey, προστατεύει με ζήλο το χαρακτηριστικό της άρωμα.  Η αρωματοποιός Ane Ayo θυμάται την αρχική της έμπνευση για το Drop d’Issey:
«Να αποκαλύψεις αυτό που είναι αόρατο με το γυμνό μάτι, να δημιουργήσεις κάθε λεπτομέρεια του αρώματος σαν να κρύβει εκπλήξεις στην καρδιά του». Για πρώτη φορά σε ένα άρωμα Issey Miyake, ένα σιωπηλό λουλούδι μιλά ανοιχτά. Η Ayo επέλεξε την πασχαλιά και την ανασυνθέτει σαν το λουλούδι που είχε διαμελιστεί για να παραδώσει τα λεπτά μυστικά του. Είναι η φύση που αναδημιουργείται από το ανθρώπινο χέρι.

Στις νότες κορυφής, το γάλα αμυγδάλου χαρίζει έναν απαλό τόνο. Για μεγαλύτερη ένταση στο άρωμα της πασχαλιάς, η Ayo την συνδυάζει με άνθη πορτοκαλιάς, τριαντάφυλλο και γιασεμί δημιουργώντας ένα λαμπερό μπουκέτο λουλουδιών. Το μπουκέτο στην βάση με νότες, musk, βανίλια και Ambrox δίνουν μια αίσθηση απαλότητας και δημιουργούν ένα musky, ζεστό και χαλαρωτικό άρωμα.

Ο σχεδιασμός

Ένα αγνό, ποιητικό, χαρούμενο σχήμα, δημιουργία του Αμερικάνου σχεδιαστή Todd Bracher. Το άρωμα έχει το σχήμα μιας σταγόνας σαν φυσαλίδα, σαν μεγεθυντικός φακός, μια οπτική ψευδαίσθηση. Μέσα από το πρίσμα της, το όραμα κυματίζει και χορεύει, ενώ η φύση αποκαλύπτει τα μυστικά της. Το μπουκάλι είναι εκπληκτικό, προσφέροντας μια νέα προοπτική στον κόσμο, ώστε να μπορείτε να δει τα πράγματα σε μια άλλη διάσταση.

Η βιωσιμότητα

Για το νέο αυτό έργο, ο Issey Miyake έχει αναλάβει να συμμετάσχει όσο το δυνατόν περισσότερο στην επιλογή του δρόμου προς τη βιωσιμότητα. Αυτό ισχύει τόσο για το σχεδιασμό του μπουκαλιού και της συσκευασίας, όσο και για την προσεκτικά μελετημένη επιλογή συστατικών. Η φύση και η τεχνολογία ενώνονται για να επανερμηνεύσουν και να προστατεύσουν τη φύση. “Καθ ‘όλη τη διάρκεια της διαδικασίας δημιουργίας του A Drop d’Issey, σκοπός ήταν να ελαχιστοποιήσουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και να εργαστούμε με γνώμονα την κοινωνική ευθύνη» εξηγεί χαρακτηριστικά η  Ane Ayo.

Το Drop d’Issey είναι ένα νέο κεφάλαιο που αφηγείται την ιστορία των αρωμάτων Issey Miyake με μια νέα δυναμική. Με το Drop d’Issey ανοίγει ο δρόμος για τις νέες δεσμεύσεις και τα έργα του οίκου που θα έρθουν. Stay tuned!