ΜΑΛΛΙΑ

Λιπαρά μαλλιά: Κάθε πότε πρέπει να λούζεσαι και ακόμη 4 χρήσιμα tips από τον hair expert

Imaxtree Imaxtree

Θα έχεις παρατηρήσει πως παρά το γεγονός ότι περνάμε τις περισσότερες ώρες- τη μέρα μας ολόκληρη ομολογουμένως- στο σπίτι (aka σε εσωτερικό χώρο- χωρίς τους ρύπους της ατμόσφαιρας), χωρίς να κάνουμε καθημερινό hair styling, τα μαλλιά μας συνεχίζουν να είναι αρκετά λιπαρά.

 

«Οι αιτίες της λιπαρότητας στα μαλλιά μας είναι πολλές. Είτε είναι θέμα ορμονολογικό, είτε περιβαλλοντικό (ατμοσφαιρικοί ρύποι), ακόμη και το άγχος που βιώνουμε όλοι, αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά να εξαφανίσεις τη λιπαρότητα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι απλά να τη μετριάσεις ακολουθούντας μερικές απλές συμβουλές» μας είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Ιωαννίδης, ιδιοκτήτης του κομμωτηρίου The Heads και διευθυντής εκπαιδευτικού κέντρου της Paul Mitchell Greece.

Ποιες είναι όμως αυτές οι μικρές αλλαγές που μπορούμε- πρέπει να κάνουμε στην καθημερινή ρουτίνα των μαλλιών μας για να καταπολεμήσουμε τη λιπαρότητα; Κάθε πότε πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας, όσες αντιμετωπίζουμε θέμα με την υπερβολική έκκριση σμήγματος στο τριχωτό της κεφαλής μας; Ο Γιώργος μας δίνει τα δικά του tips.

Tips για να καταπολεμήσεις τη λιπαρότητα:

-Αντί για ένα απλό σαμπουάν, φρόντισε να χρησιμοποιείς ένα βαθύ καθαριστικό σαμπουάν στα μαλλιά σου. Πολλά από αυτά περιέχουν λεμόνι στη σύστασή τους.

-Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να λούζεσαι κάθε μέρα. Ανά δύο μέρες max είναι ένα ιδανικό timing για να «εκπαιδεύσεις» τα μαλλιά σου.

-Κατά τη διάρκεια του λουσίματος, δεν χρειάζεται να ασκείς πιέσεις στο τριχωτό της κεφαλής ή να τρίβεις τις ρίζες των μαλλιών σου, καθώς εκτός από την υπεραιμία, με αυτόν τον τρόπο το τριχωτό της κεφαλής «πιέζεται» και παράγει περισσότερο σμήγμα από τους σμηγματογόνους αδένες. Κάτι αντίστοιχο άλλωστε, συμβαίνει και στην επιδερμίδα. Αντί αυτού, φρόντισε να κάνεις απαλές κυκλικές κινήσεις με τα δάχτυλά σου χρησιμοποιώντας πάντα το καθαριστικό σαμπουάν.

-Λίγο πριν βγεις από το μπάνιο, τελειώνοντας το λούσιμο, γύρισε τη βρύση στο κρύο νερό και «ξέβγαλε» με αυτό τα μαλλιά σου. Με αυτόν τον τρόπο κλείνουν οι πόροι του δέρματος και τα λέπια της τρίχας.

-Το conditioner είναι απαραίτητο σε όλους τους τύπους μαλλιών. Αν έχεις λιπαρά μαλλιά, περιόρισε τη χρήση του σε μία μικρή ποσότητα και μόνο στις άκρες των μαλλιών σου- όχι στις ρίζες.