ΜΑΛΛΙΑ

5 πράγματα που ο κομμωτής σου θέλει να σταματήσεις να κάνεις εδώ και τώρα

Imaxtree Imaxtree

Οι κομμωτές είναι δικοί μας άνθρωποι. Είναι οι άνθρωποι που εμπιστευόμαστε την τύχη των μαλλιών μας, είναι οι άνθρωποι που θα μας ακούσουν και θα μας συμβουλεύσουν, που «ευθύνονται» για την ανανέωση της κόμης μας και του look μας γενικότερα. Γιατί μην ξεχνάς, πως τα μαλλιά είναι βασικό στοιχείο της αυτοπεποίθησής μας. Και τους κομμωτές μας, τους ακούμε. Παρακάτω θα βρεις 5 πράγματα που ο κομμωτής σου θέλει να σταματήσεις να κάνεις.

-Θεωρείς περιττό το conditioner

Πιστεύεις πως λίγη ποσότητα από το σαμπουάν αρκεί για να λουστείς. Κι όμως, η σωστή ιεροτελεστία στο λούσιμό σου περιλαμβάνει εκτός από σαμπουάν και conditioner. Το conditioner κλειδώνει την ενυδάτωση, κλείνοντας τα λέπια της τρίχας, τα οποία έχουν ανοίξει με το σαμπουάν. Με αυτόν τον τρόπο, τα μαλλιά παραμένουν υγιή.

 

-Δεν κουρεύεσαι συχνά

Το έχουμε ξαναπεί. Το συχνό κούρεμα κάθε 2 μήνες περίπου είναι απαραίτητο αν θέλεις τα μαλλιά σου να παραμένουν και να μακραίνουν υγιή και δυνατά.

-Κόβεις μόνη σου τα μαλλιά σου

Ναι, είδες πολλά hair tutorials μέσα στην καραντίνα, ναι, πειραματίστηκες, αλλά τώρα τα κομμωτήρια είναι ανοιχτά, τουτέστιν δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος- πόσο μάλλον αν δεν «το ‘χεις» στο κούρεμα- να δοκιμάζεις την τύχη σου με τα μαλλιά σου. Το πιθανότερο είναι να προκαλέσεις κάποιο «κακό» στο κούρεμά σου, παρά καλό, το οποίο ο κομμωτής σου θα δυσκολευτεί να διορθώσει.

-Χρησιμοποιείς συνέχεια εργαλεία θερμότητας

Κάθε μέρα πρέσα- ψαλίδι- σεσουάρ. Η υπερβολική χρήση εργαλείων θερμότητας μόνο καλό δεν κάνει στα μαλλιά σου.  Μπορεί να τους προκαλέσει μεγάλη φθορά και να τα ταλαιπωρήσει. Κάνε ένα διάλειμμα και φυσικά φρόντισε να φοράς θερμοπροστατευτικά προϊόντα που θα κρατήσουν τα μαλλιά σου υγιή μέχρι την επόμενη φορά που θα επισκεφτείς το κομμωτήριο.

-Περιμένεις το θαύμα

Για το τέλος, άφησα το καλύτερο! Ανεξάρτητα από το πόσο τέλειο είναι το κούρεμά ή το το χρώμα στα μαλλιά σου, χωρίς να θέλω να σε στενοχωρήσω- τα μαλλιά σου, δεν είναι τα μαλλιά της Jennifer Aniston. Ούτε εσύ, είσαι η Jennifer Aniston. Τα μαλλιά σου- η υφή τους- είναι μοναδική, όπως εσύ άλλωστε! Προσπάθησε λοιπόν, να διαχειρίζεσαι τις προσδοκίες σου και μην ρίχνεις όλο το φταίξιμο στον κομμωτή σου.