ΠΡΟΣΩΠΟ

5 οροί προσώπου κατά των πανάδων που θα βρεις στο φαρμακείο

iStock

Πριν λίγο καιρό με τη βοήθεια της δερματολόγου απαντήσαμε στο ερώτημα πώς να απαλλαγούμε από τις δυσχρωμίες, κηλίδες, πανάδες στην επιδερμίδα μας. Η υπερμελάγχρωση αποτελεί μια από τις πιο συχνές δερματικές ανησυχίες με σημαντικό ψυχολογικό αντίκτυπο, που οδηγεί αρκετούς ανθρώπους στο δερματολόγο αναζητώντας λύσεις. Η επιμονή και η συνέπεια σε μία συγκεκριμένη ρουτίνα ομορφιάς, αλλά και στις οδηγίες του δερματολόγου για τη σωστή φροντίδα της επιδερμίδας, είναι σε κάθε περίπτωση τα μυστικά της επιτυχίας.

Εκτός από την πρόληψη όμως, τα skincare προϊόντα ομορφιάς όπως οι οροί και οι κρέμες με λευκαντική δράση, είτε τοπικά είτε σε όλο το πρόσωπο, συμβάλλουν στην αντιμετώπιση και μείωση των δυσχρωμιών, καθώς επίσης συντηρούν το αποτέλεσμα τυχόν θεραπειών που έχουν εφαρμοστεί στο ιατρείο. Παράλληλα, τα συστατικά με λευκαντική δράση όπως το κοχικό οξύ, το αζελαϊκό και γλυκολικό οξύ, η βιταμίνη C, η ρετιναλδεΰδη, τα βιομιμητικά πεπτίδια και διάφορα φυτικά συστατικά που υπάρχουν στη σύνθεση των προϊόντων αναστέλλουν τη μελανινογένεση.

Μάλιστα, οι οροί- serums, λόγω του μικρού μοριακού του βάρους, διεισδύουν καλύτερα στον επιδερμιδικό ιστό και έχουν πιο δραστικά αποτελέσματα, γι αυτό συστήνονται από τους δερματολόγους. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε 5 ορούς προσώπου κατά των κηλίδων και των δυσχρωμιών, που θα βρεις στο φαρμακείο.

5 οροί προσώπου κατά των πανάδων

Το νέο MELA B3 Serum αναπτύχθηκε σε συνεργασία με καταξιωμένους δερματολόγους και ειδικούς στην υπερμελάγχρωση και είναι η πρώτη λύση με 5 βασικούς μηχανισμούς δράσης: αντιφλεγμονώδη δράση, επιδερμιδική ανανέωση, απολέπιση, αντιοξειδωτική προστασία, και αποδόμηση των προδρόμων ουσιών της μελανίνης.

Στη σύνθεσή του θα βρει κανείς το Melasyl™ –την απόλυτη «παγίδα μελανίνης»– σε συνδυασμό με 10% αντιφλεγμονώδη νιασιναμίδη (γνωστή και ως Βιταμίνη B3) και άλλα δερματολογικά ενεργά συστατικά, για ισχυρότερη δράση ενάντια στην υπερμελάγχρωση.

Είναι δοκιμασμένο σ’ όλους τους φωτότυπους και όλες τις μορφές μελαγχρωματικών διαταραχών (πχ κηλίδες γήρανσης, κηλίδες από τον ήλιο, σημάδια ακμής) ακόμα και δύσκολες περιπτώσεις, εξασφαλίζοντας ορατά αποτελέσματα.

Λατρεμένο προϊόν της Caudalie, που έχει ήδη κατακτήσει εκατομμύρια γυναίκες χάρη στην εξαιρετική δράση του κατά των κηλίδων. Κάθε 30 δευτερόλεπτα πωλείται ένα μπουκαλάκι παγκοσμίως. Με 98% συστατικά φυσικής προέλευσης, το Vinoperfect Brightening Dark Spot Serum με βινιφερίνη και σκουαλένιο ελιάς είναι αποτελεσματικό και ταυτόχρονα εξαιρετικά απαλό για την επιδερμίδα.

Διορθώνει και προλαμβάνει την εμφάνιση των κηλίδων για πιο φωτεινή όψη. Δρα σε όλους τους τύπους κηλίδων (ήλιος, ακμή, εγκυμοσύνη, γήρανση) και είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους επιδερμίδας, ακόμα και για τις πιο ευαίσθητες.

Τα εργαστήρια της YOUTH LAB. διευρύνουν τη σειρά επανόρθωσης και προστασίας Brightening Vitamin C, που βασίζεται σε σταθεροποιημένη βιταμίνη C νέας γενιάς και εστιάζει στην πρόωρη γήρανση, που προκαλείται από την έκθεση σε περιβαλλοντικές επιθέσεις όπως είναι: ηλιακή ακτινοβολία, ατμοσφαιρική ρύπανση και το μπλε φως.

Αξιοποιώντας τα πιο σύγχρονα ενεργά συστατικά, δημιουργήσαμε το νέο Dark Spot Remover Serum, μια ισχυρή φόρμουλα αποχρωματισμού με κλινικά αποδεδειγμένη δράση. To Dark Spot Remover Serum είναι ένας δραστικός ορός για την πρόληψη & τον αποχρωματισμό όλων των τύπων υπερμελαγχρώσεων, όπως έντονες & επίμονες κηλίδες, δυσχρωμίες και ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο σε κάθε τύπο δέρματος, καθώς στοχεύει τις διαφορετικές αιτίες πρόκλησής τους.

Απολεπίζει απαλά, προωθώντας τη γρήγορη κυτταρική ανανέωση, διορθώνει και προλαμβάνει τη δημιουργία κηλίδων & μελαγχρωματικών βλαβών (λόγω ήλιου, ακμής, γήρανσης, ορμονικών διαταραχών), ενώ επαναφέρει την καθαρότητα, φωτεινότητα και τον ομοιόμορφο χρωματικό τόνο σε κάθε τύπο δέρματος. Έχει ανάλαφρη υφή και απορροφάται γρήγορα, δίχως να αφήνει λιπαρότητα.

Διορθώνει ορατά τις καφέ κηλίδες, μειώνει τις ρυτίδες και εξισορροπεί τον τόνο. Τα εργαστήρια Vichy δημιούργησαν έναν ορό με υποαλλεργική σύνθεση που περιέχει Ιαματικό Ηφαιστειακό Νερό Vichy για ενδυνάμωση και υψηλής συγκέντρωσης συστατικά: 5% Νιασιναμίδη, Γλυκολικό Οξύ, Βιταμίνη Cg και Βιο-Πεπτίδια Κολλαγόνου για τη μειωση της εμφάνισης καφέ κηλίδων, δυσχρωμιών και ρυτίδων. Κατάλληλο για όλους τους φωτότυπους.

Αυτός ο ορός, με συστατικά φυσικής προέλευσης 94%, μειώνει ορατά τις κηλίδες, δίνει ομοιομορφία και λάμψη στο δέρμα. Ενισχύει αποτελεσματικά τη λάμψη με μια ελαφριά, άνετη υφή. Χάρη σε ένα σύμπλοκο Βιταμίνης C 20% και Νιασιναμίδης, εγγυάται ομοιόμορφη και λαμπερή επιδερμίδα και μια ολοκληρωμένη δράση διόρθωσης και πρόληψης των κηλίδων.