ΜΑΚΙΓΙΑΖ

5 κόλπα στο μακιγιάζ για κορίτσια με μικρά μάτια

Imaxtree

Τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου και του σώματός μας είναι αυτά που μας κάνουν μοναδικούς πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη. Τα αποδεχόμαστε, τα αγαπάμε και σε κάθε περίπτωση προσπαθούμε να τα αναδείξουμε με τα κατάλληλα tips κάθε φορά, ακόμη πιο πολύ, γεμάτες αυτοπεποίθηση. Τα μικρά μάτια έχουν φυσικά τη δική τους γοητεία, αλλά θέλουν τον «τρόπο» τους (όπως όλα τα πράγματα σ’ αυτή τη ζωή, άλλωστε) . Όπου «τρόπος» σημείωσε αυτά τα tips- κόλπα στο μακιγιάζ που μπορούν να τα τονίσουν ακόμη πιο πολύ, «ανοίγοντας» το βλέμμα.

Κι αν έχεις μικρά μάτια και θέλεις να τα αναδείξεις πιο πολύ στο μακιγιάζ σου, βελτιώνοντας το μέγεθός τους, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα παρακάτω makeup tricks.

-Ξεκίνα με το μολύβι/ eyeliner από τα μισά…

Είτε χρησιμοποιείς μολύβι, είτε eyeliner απόφυγε να το εφαρμόζεις από την εσωτερική γωνία έως την εξωτερική, αλλά ξεκίνα από τη μέση του βλεφάρου σου, τραβώντας τη γραμμή προς την εξωτερική γωνία.

-Μπεζ ή λευκό μολύβι ματιών

Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα κόλπα των makeup artists σ’ όλο τον κόσμο. Ένα πέρασμα με ένα λευκό ή nude μολύβι ματιών στην εσωτερική γωνία των ματιών ή στην κάτω γραμμή των βλεφάρων αρκεί για να δείχνεις πιο ξεκούραστη και τα μάτια σου να φαίνονται πιο μεγάλα, δίνοντάς τους περισσότερο φως.

-Highlighter στην εσωτερική γωνία των ματιών

Λατρεύουμε το highlighter έτσι κι αλλιώς στο μακιγιάζ μας χειμώνα- καλοκαίρι. Αν έχεις μικρά μάτια έχεις έναν λόγο παραπάνω να το χρησιμοποιήσεις στο μακιγιάζ των ματιών σου. Σημείωσε: Ένα touch με το highlighter στις εσωτερικές γωνίες των ματιών σου, στο κόκκαλο των φρυδιών σου και στο κέντρο των βλεφάρων σου αρκεί για να φωτίσει το βλέμμα σου, κάνοντας τα μάτια σου να δείχνουν πιο μεγάλα.

-Μην ξεχνάς τα φρύδια σου

Τα φρύδια είναι η κορνίζα του προσώπου μας και αυτό το χαρακτηριστικό που όσο κι αν δεν πάει ο νους σου, μπορεί να κάνει τη διαφορά στο συνολικό look σου. Ειδικά αν έχεις μικρά μάτια, είναι ένα ακόμη κόλπο να «ανοίξεις» το βλέμμα σου. Τα πράγματα απλά: Με ένα μολύβι/ gel/ πομάδα ή όποιο προϊόν σε βολεύει, γέμισε τα κενά, τόνισε το σχήμα τους και στο τέλος με ένα eyebrow gel/ mascara χτένισέ τα με φορά προς τα έξω και προς τα πάνω για ένα πιο έντονο αποτέλεσμα.

-Πες «ναι» στο ψαλιδάκι βλεφαρίδων και τη μάσκαρα

Για πιο έντονο αποτέλεσμα στο βλέμμα σου, δεν έχεις παρά να  τονίσεις ακόμη πιο πολύ τις βλεφαρίδες σου. Μην υποτιμάς τη δύναμη που μπορεί να έχει το ψαλιδάκι των βλεφαρίδων! Ξεκίνα μ’ αυτό και έπειτα χρησιμοποίησε μία μάσκαρα για όγκο και πυκνότητα δίνοντας έμφαση στις βλεφαρίδες στις εξωτερικές γωνίες των ματιών.