ΜΑΛΛΙΑ

4 tips για να ξυπνήσεις με τέλεια κυματιστά μαλλιά το πρωί

Imaxtree

Τα καλύτερα χτενίσματα είναι αυτά για τα οποία δεν χρειάστηκε να μάχεσαι για ώρες με τη βούρτσα και το πιστολάκι ανά χείρας, μπροστά στον καθρέφτη (θεωρία της Vivianes). Και τα κυματιστά μαλλιά δεν θέλουν κόπο, θέλουν τρόπο.

Κι αν το παραπάνω σε βρίσκει απόλυτα σύμφωνη, τότε αυτό το άρθρο γράφτηκε για εσένα. Για τον απλούστατο λόγο πως σου δίνω 4 tips για να ξυπνήσεις με τέλεια κυματιστά μαλλιά το πρωί. Χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια, αίμα, δάκρυα και ιδρώτα.

Κάνε πλεξούδες για κυματιστά μαλλιά

Είναι ο πιο εύκολος τρόπος- εδώ και δεκαετίες- να αποκτήσεις waves στα μαλλιά σου, χωρίς να κουραστείς ή να χρησιμοποιήσεις εργαλεία θερμότητας. Αλλά το βασικότερο; Δεν χρειάζεται να έχεις απολύτως καμία γνώση ή να «πιάνουν» τα χέρια σου. Απλά, κάνεις μία/ δύο κλασικές πλεξούδες στα μαλλιά σου και πέφτεις για ύπνο.

Επένδυσε στη μαξιλαροθήκη

Ναι στη μαξιλαροθήκη. Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζεις από αυτή εδώ τη στήλη για τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες Και τη διαφορά που μπορούν να κάνουν στα μαλλιά σου. Κι αυτό δεν είναι κάτι που το λέμε μόνο εμείς, αλλά αρκετοί hairstylists και celebrities. Κι όπως σου έχω ξαναπεί, οι βαμβακερές- πόσο μάλλον οι παλιές μαξιλαροθήκες μπορούν να προκαλέσουν φθορά στην τρίχα μέσω της τριβής κατά τη διάρκεια του ύπνου, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να σπάνε και να φριζάρουν πιο εύκολα.

Ενυδάτωση ΠΑΝΤΑ για τέλεια κυματιστά μαλλιά

Αν θέλεις το πρωί που θα λύσεις τις πλεξούδες σου τα μαλλιά σου να είναι λαμπερά και με όσο το δυνατόν λιγότερο φριζάρισμα, τότε θα πρέπει να φροντίσεις ήδη από το λούσιμό σου να τα ενυδατώσεις βαθιά και σωστά. Μην ξεχνάς να απλώνεις το conditioner μετά από κάθε λούσιμο και να κάνεις μάσκα- θεραπεία μία φορά την εβδομάδα.

Τα λαστιχάκια που χρησιμοποιείς

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες δεν δίνουμε μεγάλη σημασία στα λαστιχάκια που χρησιμοποιούμε στα μαλλιά μας, με αποτέλεσμα πολλές φορές εκτός από το γεγονός πως τα ταλαιπωρούμε, να δημιουργούνται διάφορα σημάδια από το σφιχτό δέσιμο. Καλό είναι να χρησιμοποιείς κάποιο πολύ λεπτό λαστιχάκι ή κάποιο που δεν κάνει τσάκιση στα μαλλιά.