ΣΩΜΑ

4 σημεία που ξεχνάς να κάνεις απολέπιση στο σώμα σου

Pexels

Η απολέπιση εκτός από την αφαίρεση νεκρών κυττάρων, ρύπων κλπ, συμβάλλει στην πρόληψη της ξηροδερμίας και των τριχών που «γυρίζουν» προς τα μέσα, αλλά και στην καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα αμέσως μετά να είναι πιο απαλή και φωτεινή.

Εκτός βέβαια από την επιλογή του κατάλληλου scrub για την επιδερμίδα μας, αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς καθώς το χρησιμοποιεί είναι η σωστή χρήση του στο σώμα μας. Σε ποια σημεία ξεχνάς να κάνεις scrub;

4 σημεία που ξεχνάς να κάνεις scrub στο σώμα σου:

-Στις μασχάλες

Σκέψου όλα όσα περνά η επιδερμίδα στις μασχάλες μας. Ταλαιπωρείται από το ξύρισμα/ αποτρίχωση (αν δεν έχουμε κάνει laser), εκκρίνει ιδρώτα, εμφανίζει συχνά ερεθισμούς και σπυράκια, είναι επιρρεπής στην εμφάνιση βακτηρίων κλπ. Αυτό που χρειάζεται είναι extra φροντίδα. Εκτός από τον καθημερινό καθαρισμό, λοιπόν, βάλε στη ρουτίνα ομορφιάς σου ένα πολύ ήπιο απολεπιστικό προϊόν (το τονίζω) που θα αναζωογονήσει την επιδερμίδα σ’ αυτό το σημείο, χωρίς να διαταράξει τον επιδερμικό φραγμό. Αμέσως μετά φρόντισε να ενυδατώσεις καλά την περιοχή.

-Στους αγκώνες

Μπορεί το καλοκαίρι να ερχόμαστε πιο συχνά αντιμέτωποι με τη σκούρα και σίγουρα πιο τραχιά επιδερμίδα στους αγκώνες, όμως μπορούμε ήδη, από τώρα το χειμώνα, να ξεκινήσουμε να λαμβάνουμε τα μέτρα μας. Η απολέπιση είναι το βασικό σημείο. Μην ξεχνάς λοιπόν, όταν κάνεις απολέπιση στο σώμα σου να περνάς μια ποσότητα scrub κι από αυτό το σημείο.

-Στα πόδια (πέλματα και κουντεπιέ)

Τα πόδια μας δεν σταματούν στο καλάμι. Τα πέλματα και το κουντεπιέ είναι δύο σημεία που ξεχνάμε οι περισσότερες να περιποιηθούμε και να απολεπίσουμε εν προκειμένω. Γι αυτό το λόγο την επόμενη φορά, φρόντισε να κάνεις λίγο μασάζ με το scrub σου και σ΄αυτά τα σημεία. Αμέσως θα δεις τη διαφορά.

-Στα γόνατα

Η επιδερμίδα γύρω από τα γόνατα τυχαίνει να είναι πιο σκληρή και τραχιά σε σχέση με άλλα σημεία του προσώπου. Φρόντισε λοιπόν, να περνάς το scrub από αυτό το σημείο, χωρίς βέβαια να το παρακάνεις είτε με έντονη τριβή είτε με πιο «σκληρά» συστατικά που θα έχουν ως αποτέλεσμα να ερεθίσουν και όχι να κάνουν πιο απαλή την επιδερμίδα.