ΜΑΛΛΙΑ

Πώς χρησιμοποιείται ένα scrub απολέπισης για τα μαλλιά;

Unsplash

Πλέον, εκτός από τα μαλλιά, η φροντίδα του τριχωτού στο κεφάλι μας είναι στο επίκεντρο. Αυτό είναι κάτι άλλωστε που επιβεβαιώνεται με την άνοδο των αναζητήσεων- κυρίως από τη Gen X και τους Boomers- στο Pinterest. Η απολέπιση μ’ ένα scalp scrub, δηλαδή scrub για το τριχωτό της κεφαλής, είναι βασικό step αυτής της ρουτίνας που σκοπό έχει να φροντίσει τα μαλλιά από τις ρίζες τους.

 

Πριν λίγες μέρες από αυτή εδώ τη στήλη, κάναμε μία πρώτη εισαγωγή στα scalp scrubs που δημιουργήθηκαν για να προσφέρουν βαθύ καθαρισμό και αναζωογόνηση αφαιρώντας από το τριχωτό και τα μαλλιά συσσωρευμένους ρύπους, νεκρά κύτταρα, σμήγμα και υπολείμματα των προϊόντων styling. Αυτή τη φορά, κάνουμε focus στο πώς μπορεί κανείς να τα χρησιμοποιήσει στη ρουτίνα του περιποίησης των μαλλιών του.

Πώς χρησιμοποιείς ένα scalp scrub;

Το scrub εφαρμόζεται σε στεγνά ή νωπά/ βρεγμένα μαλλιά (ανάλογα με το προϊόν που χρησιμοποιείς), αντί για το σαμπουάν, απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής από τις ρίζες μέχρι τις άκρες, κάνοντας απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Σε κάποια χρειάζεται να προσθέσεις νερό έως ότου δημιουργηθεί αφρός.

Για πιο εύκολη εφαρμογή του, μπορείς να χτενίσεις και να χωρίσεις τα μαλλιά σου σε μικρότερα τμήματα εφαρμόζοντας το scrub στις ρίζες των μαλλιών σου. Μπορείς να το απλώσεις με τα δάχτυλά σου ή με ένα πινέλο.

Συνήθως θέλει περίπου 10 λεπτά να δράσει ή και περισσότερο. Τέλος, μπορεί κανείς να το αφαιρέσει με νερό και να συνεχίσει απλώνοντας είτε το σαμπουάν είτε μία μάσκα θρέψης ή conditioner, ανάλογα με τις οδηγίες χρήσης.

Μπορεί να χρησιμοποιείται μία- δύο φορές την εβδομάδα ως τελετουργία καθαρισμού ή σε κάθε τρίτο λούσιμο, ενώ καλό είναι να συνδυάζεται με μια θεραπεία/ μάσκα στα μήκη και στις άκρες.

Το scalp scrub μπορεί να είναι ωφέλιμο σε κάθε τύπο μαλλιών, ακόμα και τα ξηρά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά, μιας και ενισχύει την υγιή ανάπυξή τους από τη ρίζα.