ΠΡΟΣΩΠΟ

4 λάθη που κάνεις στην πρωινή skincare ρουτίνα σου

Pexels

Δεν υπάρχει «καλή» και «κακή» skincare ρουτίνα. Υπάρχει όμως τρόπος να κάνουμε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας ακόμη καλύτερη, δηλαδή ακόμη πιο αποτελεσματική. Σε αυτό βοηθούν- στοχεύουν και τα tips από δερματολόγους και skincare experts που μοιραζόμαστε κατά καιρούς από αυτή εδώ τη στήλη.

 

 

Το πρωί θέλουμε να επικεντρωθούμε στην ενίσχυση της λειτουργίας του επιδερμικού φραγμού που είναι το βασικό step για την προστασία του δέρματος και όχι στο υπερβολικό treatment με πιο «επιθετικά», δραστικά συστατικά. Γι αυτόν τον λόγο, καλό είναι να αποφεύγουμε λάθη όπως τα παρακάτω.

4 λάθη που πρέπει να διορθώσεις στη skincare ρουτίνα σου

Δεν πλένεις το πρόσωπό σου το πρωί

Η πρώτη και αδιαπραγμάτευτη κίνηση κάθε πρωινής skincare ρουτίνας για μία υγιή και λαμπερή επιδερμίδα, είναι ο καθαρισμός. Πρέπει να είσαι σίγουρη πως ξεκινάς σε καθαρό «καμβά»- επιδερμίδα. Το πρόσωπό μας κατά τη διάρκεια του ύπνου έρχεται σε επαφή με τη μαξιλαροθήκη, τα σεντόνια, τα μαλλιά μας κλπ, με αποτέλεσμα βακτήρια, νεκρά κύτταρα και ρύποι να πρέπει να αφαιρεθούν- ακόμη κι αν έχει γίνει βραδινός καθαρισμός- πριν ξεκινήσει η πρωινή ρουτίνα και η εφαρμογή των προϊόντων. Plus, σε καθαρή επιδερμίδα τα συστατικά των προϊόντων απορροφώνται καλύτερα, με αποτέλεσμα να γίνονται πιο αποτελεσματικά, ενώ παράλληλα μειώνεται ο κίνδυνος μόλυνσης και τα σημάδια πρόωρης γήρανσης.

Extra Tip #1: Φρόντισε να χρησιμοποιείς απαλά προϊόντα, χωρίς θειικά άλατα, που εξασφαλίζουν έναν ήπιο καθαρισμό

Extra Tip #2: Απόφυγε το πολύ ζεστό ή κρύο νερό στο πλύσιμο και καθαρισμό του προσώπου σου που μπορεί μεταξύ άλλων να προκαλέσει extra ερεθισμό και προτίμησε το χλιαρό νερό πρωί και βράδυ.

Χρησιμοποιείς άπειρα προϊόντα

Άπειρα προϊόντα = άπειρα βήματα στη ρουτίνα σου. Αφήνω εκτός την υπερβολή στην ποσότητα των προϊόντων που χρησιμοποιείς. Μήπως έφτασε η ώρα να κάνεις τα πράγματα στη ζωή και τη ρουτίνα σου πιο απλά και βιώσιμα aka με βάση τον χρόνο που έχεις καθημερινά και τις ανάγκες σου; Μείνε στα βασικά: Καθαρισμός, Τόνωση, Ενυδάτωση και Αντηλιακή προστασία.

Δεν δίνεις βάση στα skincare συστατικά που χρησιμοποιείς και στους συνδυασμούς τους

Άσε τη ρετινόλη και τα άλφα-υδροξυοξέα (AHA), όπως το γλυκολικό και το γαλακτικό οξύ για τη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς σου μιας και μπορούν να κάνουν το δέρμα πιο ευαίσθητο στον ήλιο και προτίμησε στην πρωινή skincare ρουτίνα σου να εντάξεις προϊόντα που περιλαμβάνουν αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C, υαλουρονικό οξύ, κεραμίδια, νιασιναμίδη, πολυφαινόλες, γλυκερίνη και SPF, που μεταξύ άλλων θα προστατεύσουν το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες και τις εξωτερικές επιθέσεις.

Ξεχνάς το αντηλιακό

Αν μία συμβουλή έχω δώσει όσο καμία άλλη στη beauty στήλη του LadyLike, αυτή είναι φόρα το αντηλιακό σου 365 μέρες τον χρόνο, με ήλιο και βροχή, στην παραλία αλλά και στην πόλη. Το αντηλιακό είναι το προϊόν που θα σε προστατεύσει από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, τη μπλε ακτινοβολία και τις ελεύθερες ρίζες. Εξίσου σημαντικό βέβαια, είναι να βρεις τον τύπο του αντηλιακού που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σου, αλλά και να φοράς τη σωστή ποσότητα.