ΜΑΛΛΙΑ

4 αξεσουάρ μαλλιών από τα ’90s που αγαπούν τα It Girls του Instagram

Instagram/valerialipovetsky/

Δεν ξέρω σε ποια φάση ζωής σε «πέτυχαν» τα 90s, πάντως σίγουρα μέσα στα πράγματα και τις ιστορίες που έχεις να θυμάσαι, δεν γίνεται να μην υπάρχει μία νοσταλγικότητα για τα ανέμελα τότε χρόνια. Κι όπως συμβαίνει με κάθε δεκαετία, έτσι και τα 90s είχαν τη δική τους «Μόδα». Τα έντονα χρώματα, οι διαφορετικές υφές, οι oversized γραμμές είχαν την τιμητική τους, ενώ συνδυάζονταν άψογα με τη γαλάζια σκιά στα πάνω βλέφαρα, τα glossy χείλη με το έντονο περίγραμμα, το καφέ κραγιόν και φυσικά τα κάθε λογής αξεσουάρ μαλλιών.

 

 

 

Όσο αφορά τα αξεσουάρ γενικά- και τα αξεσουάρ μαλλιών ειδικότερα- ο κανόνας ήταν ένας: Όσο περισσότερα, τόσο το καλύτερο. Κλάμερ, μπαντάνες, μαντήλια στα μαλλιά, χάντρες, στέκες (ζιγκ-ζαγκ, λεπτές αλλά και oversized), scrunchies και γενικότερα κάθε είδους hair clip (από τα mini έως τα μεγαλύτερα σε μέγεθος) ήταν μόνο μερικά από αυτά που πρωταγωνιστούσαν στα κεφάλια των περισσότερων από εμάς εκείνη τη δεκαετία- δεδομένου του γεγονότος πως ακόμη δεν υπήρχαν τόσα πολλά εργαλεία hairstyling.

Και δεν ήταν μόνο η μόδα της εποχής. Τα αξεσουάρ μαλλιών αυτής της δεκαετίας δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν από το γενικότερο #mood των χρόνων αυτών. Ήταν παιχνιδιάρικα, πολύχρωμα, «μετέφεραν» χαρά και αισιοδοξία, αντικατοπτρίζοντας μια ανέμελη, ξέγνοιαστη διάθεση, που καμία πρόθεση δεν είχε για στιλιζάρισμα και αυστηρότητα. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος, θεωρώ, που τα αξεσουάρ μαλλιών από τα 90s κάνουν δυναμικό comeback τα τελευταία χρόνια.

Τα It Girls του Instagram πάντως, όχι μόνο συμφωνούν, αλλά φαίνεται να δίνουν εξαιρετικό #hairinspo με τον τρόπο που φορούν τα αξεσουάρ μαλλιών από τα 90s στα μαλλιά τους και παρακάτω θα βρεις 4 από τα πιο αγαπημένα μας.

Claw Clip ή αλλιώς η μεγάλη επιστροφή του κλάμερ στα αξεσουάρ μαλλιών

Scrunchies και ξέχνα τα κλασικά, μαύρα λαστιχάκια

Mini Butterfly Clips στις μπροστινές τούφες

Χάντρες ως αξεσουάρ μαλλιών- πιο 90s από ποτέ

Και μην ξεχνάς σε κάθε περίπτωση, πως τα αξεσουάρ μαλλιών είναι ο πιο εύκολος τρόπος να αναβαθμίσεις οποιοδήποτε χτένισμά σου σε χρόνο dt!