ΜΑΚΙΓΙΑΖ

3 βασικά tips για το foundation που θα σε σώσουν τον χειμώνα, ειδικά αν έχεις ξηρή επιδερμίδα

Rosdiana Ciaravolo/Getty Images

Το να καταλήξεις στο «ιδανικό» foundation είναι κάτι παραπάνω από το να βρεις την απόχρωση που σου ταιριάζει ή το «σωστό» τρόπο να το εφαρμόσεις στο πρόσωπό σου, ειδικά α) τώρα το χειμώνα και β) αν έχεις ξηρή ή αφυδατωμένη επιδερμίδα.

 

 

 

Η ανάγκη για extra ενυδάτωση και φροντίδα μέσα στο κρύο είναι επιτακτική. Πώς μπορεί να συνδυαστεί όμως, με ένα άψογο μακιγιάζ; Το foundation είναι hero product ενός ολοκληρωμένου μακιγιάζ. Παρά το γεγονός πως το χρησιμοποιείς αιώνες τώρα σχεδόν σε καθημερινή βάση, υπάρχουν μερικά βασικά tips που μπορούν ξεκάθαρα να κάνουν τη διαφορά στο look και την ξηρή επιδερμίδα σου. Τι λες;

3 βασικά tips με το foundation:

-Η σωστή προετοιμασία

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως η αρχή ενός πετυχημένου μακιγιάζ δεν γίνεται με την εφαρμογή του foundation ή έστω του primer στο πρόσωπο, αλλά με τη σωστή skincare ρουτίνα. Καλός, καθημερινός καθαρισμός, απολέπιση σε τακτική βάση, τόνωση, ενυδάτωση είναι τα βασικά steps που δεν πρέπει να παραλείπεις, ανεξάρτητα από τον τύπο της επιδερμίδας σου ή τις συνθήκες.

Τώρα, ειδικά, αν έχεις ξηρή ή αφυδατωμένη επιδερμίδα, δεν έχεις παρά να «ενισχύσεις» την άμυνα της επιδερμίδας σου απέναντι στο κρύο. Πρόσθεσε μερικά skincare συστατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ και τα κεραμίδια, στη χειμερινή beauty ρουτίνα σου. Θα «κλειδώσουν» την υγρασία, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του προστατευτικού φραγμού και στην ακόμη πιο βαθιά ενυδάτωση. Όσο καλύτερα ενυδατωμένη επιδερμίδα, τόσο πιο άψογο το μακιγιάζ σου.

-Το ιδανικό foundation υπάρχει, αρκεί να επιλέξεις την υφή που σου ταιριάζει

Θα αγόραζες ένα ρούχο ποτέ χωρίς να δεις αν είναι το νούμερό σου; Γιατί να κάνεις το ίδιο με το foundation; Αυτό που πρέπει να θυμάσαι δηλαδή, είναι πως ακόμη και το foundation (όπως και τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας ή μαλλιών) έχει μερικούς «κανόνες» προκειμένου να καταλήξεις σ’ αυτό που σου ταιριάζει. Ο τύπος της επιδερμίδας σου (πχ αν έχεις κανονική, ξηρή, λιπαρή επιδερμίδα), αλλά και η προσαρμογή του στις εκάστοτε καιρικές συνθήκες (χειμώνας- πολύ κρύο, καλοκαίρι, υπερβολική ζέστη κλπ) είναι δύο βασικά πράγματα που πρέπει να προσέξεις όσο αφορά την επιλογή της ιδανικής υφής.

Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, λοιπόν, καλό θα είναι να αποφύγεις οποιοδήποτε foundation σε compact φόρμουλα (πούδρα) ή που υπόσχεται έντονο ματ φινίρισμα. Αυτοί οι τύποι foundation θα τονίσουν ακόμη περισσότερο τη ξηρότητα στο πρόσωπό σου.

-Δώσε βάση στα συστατικά

Ένα ακόμη βασικό tip αν έχεις ξηρή επιδερμίδα; Να δίνεις βάση στα συστατικά του foundation που χρησιμοποιείς. Πες «ναι» στις πιο υγρές και κρεμώδεις φόρμουλες foundation που είναι όμως, πλούσιες σε ενυδατικά συστατικά, όπως τα υβριδικά foundations-serums. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχεις την κάλυψη που επιθυμείς, διατηρώντας την απαραίτητη υγρασία και ενυδάτωση στο «διψασμένο» δέρμα σου. Χρησιμοποίησε το beautyblender για πιο ομοιόμορφη και ακριβή εφαρμογή. M’ αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειαστεί να τρίβεις την επιδερμίδα σου, καθώς θα το εφαρμόζεις ταμποναριστά.