ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Κάνει το primer και η ενυδατική την ίδια δουλειά στο μακιγιάζ;

Launchmetrics Spotlight

Παντού υπάρχει ένας μύθος. Το μακιγιάζ δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Πριν λίγες μέρες έφτασε στο inbox του LadyLike μία ερώτηση που αφορούσε το primer και την ενυδατική κρέμα. «Αφού φοράω ενυδατική πριν το μακιγιάζ μου, γιατί να βάλω primer; Μπορεί το ένα να αντικαταστήσει το άλλο;»

 

Κι ενώ θεωρητικά, η χρήση του primer μπορεί να μοιάζει μ’ αυτή της ενυδατικής, η αλήθεια είναι ότι τα δύο αυτά προϊόντα είναι τελείως διαφορετικά, κυρίως ως προς το αποτέλεσμα που προσφέρουν στην επιδερμίδα.

Primer vs Ενυδατική

Αρχικά, όσον αφορά το primer, από το όνομά του και μόνο, καταλαβαίνεις πως πρόκειται γι’ αυτό το προϊόν που θα εφαρμόσεις πρώτο μετά την skincare ρουτίνα σου, προκειμένου να δημιουργήσεις τον ιδανικό καμβά πάνω στον οποίο θα απλώσεις το μακιγιάζ σου. Τα primers λειτουργούν σαν ένα ελαφρύ layer που κρατά το μακιγιάζ στη θέση του εξασφαλίζοντας ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια.

Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν διάφορες ανάγκες της επιδερμίδας χωρίς να τη «βαραίνουν», όπως η ερυθρότητα, η θαμπάδα και η υπερβολική λιπαρότητα, η μείωση της εμφάνισης των πόρων, να «σβήσουν» τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, να προσθέσουν λάμψη, με βασικότερο στόχο την επίτευξη μίας λείας βάσης Στην πραγματικότητα, δημιουργούν ένα προστατευτικό φιλμ ανάμεσα στο foundation και την επιδερμίδα σου, προκειμένου να μείνει λαμπερή και υγιής, χωρίς να φράξουν οι πόροι.

Όσο για τις ενυδατικές κρέμες, βασικός σκοπός τους είναι η θρέψη και ενυδάτωση του δέρματος. Συμβάλλουν στη διατήρηση της υγρασίας στην επιδερμίδα και έχουν πιο παχύρευστη υφή σε σχέση με τα primers, με αποτέλεσμα να μην «κάθονται» τόσο καλά στην επιδερμίδα όταν χρησιμοποιούνται ως βάση κάτω από το  foundation και το concealer (σε σύγκριση πάντα με τα primers).

Ηθικό δίδαγμα: Η χρήση της ενυδατικής κρέμας δεν απαγορεύει/ αντικαθιστά τη χρήση του primer στη συνέχεια, λίγο πριν το μακιγιάζ. Αν θέλεις ένα flawless φινίρισμα στο μακιγιάζ σου, που να έχει μεγάλη διάρκεια, οι makeup artists προτείνουν να χρησιμοποιήσεις και τα δύο, το κάθε ένα βέβαια στη σωστή ρουτίνα (skincare- makeup routine).