ΜΑΚΙΓΙΑΖ

3 tips για να μείνει το μολύβι ματιών στη θέση του

Το μολύβι ματιών  μετά το τσιμπιδάκι φρυδιών (και τα πολύ λεπτά τοξωτά φρύδια που ομολογουμένως θέλουμε να ξεχάσουμε) είναι αυτό που στοίχειωσε τα εφηβικά- πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής μας. Υπήρξε #1 must have του νεσεσέρ μας και αυτό που φορούσαμε όλη μέρα- ανεξαρτήτου περίστασης. Από τότε βέβαια, πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να μάθουμε επιτέλους πώς δεν θα τρέχει και θα μένει αναλλοίωτο στα μάτια μας για ώρες. Γιατί, δεν  είναι μόνο η σοφή επιλογή του μολυβού ματιών, είναι και η σωστή τεχνική. Παρακάτω θα βρεις 3 πολύτμα tips για να μην ξαναμουντζουρωθείς ποτέ ξανά.

Δες ακόμη: No-makeup makeup look: Σου δείχνουμε τα 3 βήματα για να το πετύχεις κι εσύ

– Η σωστή αρχή

Πριν ξεκινήσεις να βάζεις μολύβι στα μάτια σου, βεβαιώσου πως τα βλέφαρά σου δεν είναι λιπαρά. Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που τις περισσότερες φορές μουντζουρώνεσαι με το μολύβι ματιών. Με ένα blotting paper ή με ένα προϊόν ντεμακιγιάζ ματιών αφαίρεσε τη λιπαρότητα, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο την κατάλληλη βάση.

– Οι ειδικοί aka primer ματιών ή setting powder

Αμέσως μετά, άπλωσε ένα primer ματιών που θα κάνει το μολύβι ματιών να παραμένει αναλλοίωτο όλη μέρα, εξασφαλίζοντας την ομοιόμορφη, εύκολη και αψεγάδιαστη εφαρμογή τους, μειώνοντας παράλληλα, την όψη των λεπτών γραμμών. Εναλλακτικά, μπορείς να απλώσεις μία διάφανη πούδρα σετταρίσματος σαν σκιά σε όλο το κινητό βλέφαρο, που θα απορροφήσει μεταξύ άλλων την υγρασία και στη συνέχεια να βάλεις το μολύβι ματιών.

-Το τελευταίο βήμα

Η τελευταία κίνηση ακούει στο όνομα setting spray ή setting  powder aka πούδρα σετταρίσματος. Μερικοί ψεκασμοί ή ένα πέρασμα με το πινέλο αρκεί για να σταθεροποιηθεί το μολύβι ματιών,  εξασφαλίζοντάς του μεγάλη διάρκεια, ενώ παράλληλα ενυδατώνει και αναζωογονεί την επιδερμίδα.

Extra Tip: Για ακόμη πιο εγγυημένο αποτέλεσμα, προτίμησε μολύβια ματιών με αδιάβροχη σύνθεση που «αντέχουν» σε δύσκολες συνθήκες όπως η ζέστη, η υγρασία, η λιπαρότητα.

Κεντρική Φωτογραφία: imaxtree