VIVIANE' S BEAUTY TALKS

No-makeup makeup look: Σου δείχνουμε τα 3 βήματα για να το πετύχεις κι εσύ

Είμαι η Βιβή. Είμαι καλά, 30 πλας (πλέον) και μέσα σε όλα αυτά που άλλαξαν στη ζωή μου τα τελευταία χρόνια, ομολογουμένως είναι και η σχέση μου με το μακιγιάζ. Λογικό ακούγεται και λογικό είναι, αν κάνεις rewind στις φάσεις που όλες, ανεξαιρέτως, έχουμε περάσει στην υπερβολή τους μέχρι στιγμής σε αυτή τη ζωή. Τη φάση χωρίς eyeliner δεν πάω πουθενά, τη φάση δεν βρίσκω λόγο να αγοράσω foundation χωρίς μεγάλη κάλυψη, τη φάση έντονα κραγιόν, μαύρο μολύβι, έντονο contouring, πολύ λεπτά φρύδια. Ok, αυτή την τελευταία την πέρασα ξώφαλτσα ομολογουμένως.

Όσο περνούν, λοιπόν, τα χρόνια- δε σου κρύβω- αρχίζω α) να βαριέμαι να κάθομαι με τις ώρες  μπροστά στον καθρέφτη (τουλάχιστον σε καθημερινή βάση)  β) να κάνω περισσότερο focus στην επιδερμίδα μου, επενδύοντας σε προϊόντα που την κάνουν ακόμη πιο λαμπερή γιατί less is more και γιατί οι experts και η πράξη δείχνουν πως η λάμψη της επιδερμίδας ξεκινά εκ των έσω και γ) να αποφεύγω το βαρύ μακιγιάζ με ό,τι αυτό συνεπάγεται (aka βαριές υφές προϊόντων και μεγάλη κάλυψη), υιοθετώντας μία πιο minimal αντίληψη που βασίζεται στη λογική του θέλω να αισθάνομαι πως το δέρμα μου αναπνέει. Κάπως έτσι, η σχέση μου με το no-makeup makeup look aka το μακιγιαζ που δείχνει σαν να μην έχεις βαφτεί- και ενδεχομένως έχεις δει ως πρόταση στα fashion shows μεγάλων σχεδιαστών- εξελίχθηκε σε μόνιμο δεσμό με τη makeup artist της καρδιάς μας, Ολίβια Σαχινίδου, να μου δείχνει βήμα- βήμα πώς θα το τελειοποιήσω-εις.

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Ξεκινάμε με κάποιες βασικές αρχές, aka 3 dont’s που πρέπει να αποφύγεις αν θέλεις να πετύχεις το no makeup makeup look.

– Για αρχή, απόφυγε τα προϊόντα με πουδρέ υφή και προτίμησε τα πιο κρεμώδη που θα κάνουν την επιδερμίδα να δείχνει πιο φρέσκια και αναζωογονημένη. 

– Έπειτα, καλό θα ήταν να μην οριοθετείς τα χείλη σου με περίγραμμα χειλιών, καθώς ο σκοπός είναι το αποτέλεσμα να δείχνει πολύ φυσικό και ανεπιτήδευτο.

– Απόφυγε να τονίσεις πολύ τα φρύδια σου για να μην κάνουν έντονο contrast με το υπόλοιπο look σου. Αντί μολυβιού ή σκιάς προτίμησε μία διάφανη ή με λίγο χρώμα μάσκαρα φρυδιών που θα γεμίσει τα φρύδια σου πετυχαίνοντας ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. 

Επιδερμίδα

 

Είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να προσέξεις αν θέλεις να πετύχεις ένα πολύ φυσικό no-makeup makeup look. Η σωστή βάση ξεκινά με την καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα για αυτό καλό θα ήταν να προτιμήσεις ένα πολύ ελαφρύ foundation ή μία ενυδατική κρέμα με χρώμα. Αν θέλεις να πετύχεις ένα ακόμη πιο fresh αποτέλεσμα στην επιδερμίδα σου, άπλωσε ένα υγρό, αλλά αρκετάς ήπιας λάμψης illuminator πριν το foundation σε όλο το πρόσωπό σου. Καλό θα είναι να αποφύγεις τα προϊόντα με πουδρέ υφή και να προτιμήσεις τα κρεμώδη γιατί σκοπός είναι το δέρμα να δείχνει φρέσκο και δροσερό και σε καμία περίπτωση ματ και στεγνό. Last but not least, αν θέλεις μπορείς να τονίσεις φυσικά (ΠΡΟΣΟΧΗ στις υπερβολές) τις γωνίες του προσώπου σου με μία τερακότα για ένα πιο ζεστό αποτέλεσμα.

Μάτια

Αυτό που πρέπει να έχεις πάντα κατά νου είναι πως ένα απλό no-makeup makeup look στηρίζεται στη λογική να μιμηθείς τη φυσική δομή των ματιών, δηλαδή, να αναδείξεις τα μάτια σου χωρίς να φαίνονται τονισμένα ή έντονα βαμμένα. Άπλωσε ένα φωτεινό γήινο χρώμα σε όλο το καπάκι του ματιού και για να τονίσεις την εσοχή κάτω από το κόκκαλο του ματιού, χρησιμοποίησε μία ματ γήινη σκιά σε λίγο πιο σκούρα -σε σχέση με αυτή που χρησιμοποιήσες στο καπάκι- απόχρωση. Τέλος, στο τόξο του φρυδιού άπλωσε μία πιο φωτεινή σκιά η οποία ενδεχομένως θα μπορούσε να έχει λίγη περισσότερη λάμψη για να δώσει ένα λαμπερό twist στο βλέμμα. Βάλε την τελευταία πινελιά, περνώντας μία ελαφριά στρώση με τη μάσκαρα στα μάτια.

Χείλη

Στα χείλη, απόφυγε το περίγραμμα αλλά και τις ματ και προτίμησε τις πιο ενυδατικές υφές και αποχρώσεις που μοιάζουν με το χρώμα των χειλιών. Αν δεν έχεις κάποιο balm, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πιο έντονο κραγιόν που έχεις ήδη, ταμπονάροντάς το ελαφρά στα χείλη και απλώνοντάς το σε όλη την επιφάνειά τους με το δάχτυλό σου. Με αυτή τη λογική, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ταμποναριστά το balm ή το κραγιόν και στα μάγουλά σου για να τους δώσεις ένα χρώμα υγείας και λίγη λάμψη (ΠΡΟΣΟΧΗ στις υπερβολές).

Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε με την Ολίβια στο δικό μου μακιγιάζ, στον παρακάτω δίσκο.

Στην επιδερμίδα: Chanel Water-Fresh Tint και την Healthy Glow Sheer Powder από τη σειρά Les Beiges.

Στα μάτια: Chanel Les Beiges Natural Eyeshadow Collection, Les Indispensables (παλέτα σκιών) και η Le Volume Revolution De Chanel  στην απόχρωση Black. 

Στα χείλη: Chanel Healthy Glow Lip Balm στην απόχρωση Intense απο τη σειρά Les Beiges.

Τι λες; Ποια είναι η γνώμη σου για το no-makeup makeup look; Περιμένουμε το σχόλιό σου στο Instagram!