ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ

3 πράγματα που μαρτυρούν τα οπίσθιά σου για το δέρμα σου

Πιθανότατα να νομίζεις ότι αυτό το άρθρο θα είναι ακόμη ένα διασκεδαστικό από τα πολλά που βρίσκεις στην ιντερνετική μπιουτόσφαιρα. Θέλω να σε διαβεβαιώσω όμως για το αντίθετο, καθώς οι ειδικοί αποφάνθηκαν και έδωσαν εξηγήσεις για την υγεία του δέρματός σου με μία ματιά στον πισινό!

Η δερματολόγος Dr. Diane Madfes σε συνέντευξή της στο The Science of Us μίλησε για το πως ο πισινός σου μπορεί να δώσει εξηγήσεις για την επιδερμίδα σου.

1. Αρχικά, σκέψου ότι αυτό το σημείο του σώματός είναι πάντα προστατευμένο από τον ήλιο, συνεπώς και από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του. Μία ματιά μόνο -με τη βοήθεια ενός καθρέφτη στο μπάνιο- θα σου δώσει να καταλάβεις πόσο διαφορετικό είναι το δέρμα σου όταν εκτίθεται συνεχώς στον ήλιο. Κάνε τη σύγκριση με τα χέρια ή το πρόσωπο που είναι τα πιο εκτεθειμένα στον ήλιο όλο το χρόνο. Αν το κάνεις δεν θα ξεχάσεις ξανά το αντηλιακό σου!

2. Ήξερες ότι και οι γλουτοί σου χρειάζονται απολέπιση; Αν αισθάνεσαι εκείνο το σημείο να μην απαλό και λείο τότε χρειάζεσαι απολέπιση. Πιθανότατα το ξεχνάς αυτό στο μπάνιο την ώρα του scrub. Τα νεκρά κύτταρα είναι περιττά και εκεί!

3. Θα σου έχει τύχει να παρατηρήσεις ότι ο πισινός σου έχει κοκκινίλες ή είναι λίγο τραχύς σε μερικά σημεία ή έχεις φαγούρα. Τι φταίει; Τα πολύ στενά κολάν που φοράς όταν γυμνάζεσαι. Δοκίμασε να αλλάξεις τα ρούχα γυμναστικής και για να απαλύνεις τη φαγούρα και να καταπολεμήσεις τις κοκκινίλες άπλωσε μία κρέμα υδροκορτιζόνης στην περιοχή.