ΜΑΛΛΙΑ

3 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις στα μαλλιά σου πριν πέσεις για ύπνο

Unsplash

Είναι φορές που όταν ξυπνάς, μαζί σου ξυπνάει και μία «ζούγκλα» στο κεφάλι σου. Τα μαλλιά σου δείχνουν άτονα αλλά ταυτόχρονα φριζάρουν αρκετά με αποτέλεσμα να πετάνε αλλά και να «σπάνε» πολύ εύκολα.

Τι έχει πάει λάθος; Τι φταίει; Τσέκαρε την παρακάτω λίστα με τρία πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις στα μαλλιά σου πριν πέσεις για ύπνο.

Πιάνεις τα μαλλιά σου ψηλά ή τα δένεις σφιχτά με το λαστιχάκι

Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ βολικό να πιάνουμε τα μαλλιά μας ψηλά πριν κοιμηθούμε προκειμένου να μην μας ενοχλούν καθ’ όλη τη διάρκεια του ύπνου. Βέβαια, πολλές φορές το παρακάνουμε πιάνοντάς τα στο ίδιο σημείο ή πολύ σφιχτά με το λαστιχάκι. Από την άλλη πλευρά- ειδικά αν έχεις μακριά μαλλιά με καταλαβαίνεις- όταν τα αφήνεις λυτά στους ώμους, το επόμενο πρωί είναι τόσο μπερδεμένα που παλεύεις για ώρες με τη βούρτσα στα χέρια σου. Γι αυτό το λόγο, αρκετοί hairstylists προτείνουν να πιάνουμε τα μαλλιά μας σε ένα πολύ χαλαρό κότσο που δεν θα πιέζει τους θύλακες της τρίχας. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται το σπάσιμο.

Κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά
Πριν λίγο καιρό από αυτή εδώ τη στήλη σου αναφέραμε τους τέσσερις πιο σημαντικούς λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να πέφτεις για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά. Μεταξύ άλλων, σου υπενθυμίζω πως τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο «εύθραυστα», μπερδεύονται πιο εύκολα και η συνεχής τριβή με τη μαξιλαροθήκη τα κάνει εκτός από την ελαστικότητά τους, να χάνουν την απαλότητα και τη ζωντάνια τους. Είναι πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα, ενώ οι μικρές φύτρες συνεχώς «πετάνε».

 

Δεν προσέχεις τη μαξιλαροθήκη

Ναι, μπορεί στο πρώτο άκουσμα να μην πηγαίνει το μυαλό σου, κι όμως, η μαξιλαροθήκη μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ποιότητα των μαλλιών σου. Όπως επισημαίνουν αρκετοί hairstylists, οι βαμβακερές- πόσο μάλλον οι παλιές μαξιλαροθήκες μπορούν να προκαλέσουν φθορά στην τρίχα μέσω της τριβής κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αποτέλεσμα; Τα μαλλιά να σπάνε και να φριζάρουν πιο εύκολα. Γι αυτό το λόγο, προτείνουν τις μεταξωτές ή σατέν μαξιλαροθήκες που διατηρούν τα μαλλιά υγιή και λαμπερά, κρατώντας μακριά το φριζάρισμα.