ΠΡΟΣΩΠΟ

3 κινήσεις για να μειώσεις τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες γύρω από τα χείλη σου

Imaxtree

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι εξαρχής, οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες, οι κάθε είδους ρυτίδες ακόμη και αυτές γύρω από τα χείλη μας, είναι φυσιολογικές, πραγματικές και κομμάτι του εαυτού μας. Αυτό δε σημαίνει βέβαια, πως αν θελήσει κανείς δεν μπορεί να μειώσει την έντονη όψη τους, αν όχι, να απαλλαγεί.

 

Κουνάμε το στόμα μας για να μιλήσουμε, να χαμογελάσουμε, να αναπνεύσουμε, να κάνουμε γκριμάτσες, να εκφραστούμε, να φάμε και η λίστα συνεχίζεται. Με το χρόνο και την επαναλαμβανόμενη σύσπαση των μυών σ’ αυτή την περιοχή, λοιπόν, ανεξάρτητα από την ηλικία, σχηματίζονται φυσικά, μικρές κάθετες γραμμές γύρω από τα χείλη. Είναι οι ρυτίδες χειλιών ή αλλιώς ρυτίδες «του καπνιστή» (λόγω της κίνησης των χειλιών των καπνιζόντων). Κι αν θέλεις να μειώσεις τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες γύρω από τα χείλη σου, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις παρακάτω 3 μικρές συμβουλές.

-Κράτα τα χείλη σου ενυδατωμένα

Ό,τι ισχύει για την ενυδάτωση της επιδερμίδας γενικά, ισχύει και για την ενυδάτωση των χειλιών ειδικότερα. Ένα  lip balm πλούσιο σε πεπτίδια και άλλα αντιγηραντικά και ενυδατικά συστατικά είναι αυτό που θα ενυδατώσει σε βάθος και θα λειάνει με το χρόνο ορατά τις ρυτίδες γύρω από τα χείλη, προσφέροντάς τους ένα «γεμάτο» αποτέλεσμα.

-Αντηλιακή προστασία χειμώνα καλοκαίρι

Εκτός από τη συνεχή κίνηση των μυών γύρω από το στόμα, οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου διασπούν το κολλαγόνο, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη χαλαρότητα στο δέρμα σ’ αυτή την περιοχή. Γι αυτό το λόγο, φρόντισε να απλώνεις ένα προϊόν με αντηλιακή προστασία. Plus: Τα χείλη είναι μια από τις περιοχές που οι περισσότεροι συχνά ξεχνούν να προστατεύσουν.

-Εξειδικευμένος σύμμαχος κατά των ρυτίδων γύρω από το στόμα

Ποιος καλύτερος τρόπος να μειώσεις τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες γύρω από τα χείλη, από το να χρησιμοποιήσεις ένα ποιόν που στοχεύει σ’ αυτές; Ξεκίνα να χρησιμοποιείς πιο εντατικά στη ρουτίνα σου μία αντιρυτιδική κρέμα για τα χείλη που θα γεμίσει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές που έχουν ήδη εμφανιστεί στο περίγραμμα των χειλιών σου.

Plus: Πριν λίγο καιρό και πιο συγκεκριμένα στο τρίτο Face Yoga Session, με την Αρετή Καφαντάρη, σου δείξαμε δύο εύκολες ασκήσεις για να αντιμετωπίσεις τις λεπτές, κάθετες γραμμές γύρω από το στόμα! Τις ονομάζουμε και barcode, ακριβώς γιατί μοιάζουν με τον γραμμωτό κώδικα που υπάρχει πάνω στα καταναλωτικά προϊόντα.