ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου αφιερωμένα στην Eurovision

AP Photo/Petros Giannakouris

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις για το σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου.

Από τις 15 Μαΐου η Αφροδίτη έχει μετακινηθεί στον Ταύρο και η κτητικότητα στα γκομενικά βαράει κόκκινο, ενώ από τις 16 ο Άρης στον Καρκίνο φιτιλιάζει το καθημερινό κλίμα συνύπαρξης με πολλές ανασφάλειες. Όλα αυτά τα έντονα συναισθήματα φτάνουν στο αποκορύφωμά τους την Κυριακή με την Πανσέληνο στον Σκορπιό, η oποία μάς φέρνει σε επαφή με τη σκοτεινή πλευρά του εαυτού μας και μας βάζει να αντιμετωπίσουμε τις πιο κρυφές επιθυμίες μας (θα το φας αυτό το παστάκι;). Tα ζώδια αυτού του Σαββατοκύριακου είναι αφιερωμένα στις ελληνικές συμμετοχές της Eurovision ανά τα χρόνια.

Για καλύτερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, δεν τα γράφαμε τζάμπα τόσες ώρες.    

KΡΙΟΣ

 

Το δίλημμα της εβδομάδας είναι “σιγά τον άντρα μάτια μου που πήγα κι ερωτεύτηκα” vs. “θέλω κοντά σου να μείνω, θέλω σκιά σου να γίνω”. Συνήθως μετά από μια περίοδο ψυχικής ηρεμίας και συνειδητοποίησης της θέσης σας σε οποιαδήποτε σκέση (πάντα με κάπα οι σκέσεις), το επόμενο βήμα είναι αυτό που σάς μπλοκάρει το “είναι” και σας ταλαιπωρεί περισσότερο από ό,τι μια οποιαδήποτε άλλη φάση αβεβαιότητας. Η Αφροδίτη φροντίζει τα λεφτάκια σας, συνεπώς δεν έχετε άγχος στο συγκεκριμένο τομέα, όμως μια νέα πηγή αναταραχής θα είναι ο Άρης που θα πιέσει καταστάσεις σε σχέση με το σπίτι, συνδυαστικά με τον Θανάση (εφόσον αυτός υπάρχει στο προσκήνιο). Από τη μια θέλετε να ζήσετε το πάθος (και όλα είναι ευνοϊκά για να το κάνετε), κι από την άλλη το “πού να μπλέκεις μωρή Τασούλα, κάτσε εδώ, θα ψήσουμε έναν τραχανά, θα πούμε καμιά σαχλαμάρα, ωραία θα περάσουμε” μοιάζει με το πιο πιθανό safe σενάριο.

ΤΑΥΡΟΣ

 

Η ύπαρξή σας κάνει “χεράκια Μαρινέλλας” (συνώνυμο συναισθηματικής φόρτισης) με κάθε αφορμή. Η Αφροδίτη πάνω σας φέρνει αυτή τη λάμψη, την αυτοπεποίθηση, τη συναισθηματική σταθερότητα και την επικοινωνιακή δεινότητα, που συνδυαστικά φουσκώνουν την ψυχούλα σας και αναβαθμίζουν τη διάθεσή σας από το “μιεχ” με ολίγη ελπίδα για καλύτερες μέρες στις actual καλύτερες ημέρες τις άνοιξης. Επίσης, σε επίπεδο σκέσεων (πάντα με κάπα οι σκέσεις), δουλεύετε πολύ τις παραμέτρους που καθορίζουν την καθημερινότητά σας (όχι μόνο με τον Θανάση, εφόσον υπάρχει στο προσκήνιο αλλά και με τα αδέρφια, τους γονείς, τους συναδέλφους), ενώ ο Άρης φέρνει και νέες γνωριμίες – μπας και διοχετευτεί κάπου όλη αυτή η φόρτιση και φέρει απτά αποτελέσματα στον συναισθηματικό τομέα. Ναι, σαν να είστε Υπουργοί Οικονομικών πρέπει να σας μιλάμε για αυτά τα θέματα, με στατιστικές και πιθανότητες, αλλιώς δεν ξεκουνιέστε με τίποτα.

Διάβασε ακόμα: Ποιο νικητήριο τραγούδι της Eurovision είσαι ανάλογα με το ζώδιό σου

ΔΙΔΥΜΟΙ

 

Σάς έχει πράγματι περάσει από το μυαλό να κλειστείτε σε μοναστήρι (και μάλιστα ούτε καν μεικτό, όπψ; θα πρότεινε η Σάσα), πρωτίστως για να ηρεμήσει η ψυχή σας από το Κάβο Ντόρο των εξελίξεων της φετινής άνοιξης. Συγκρατηθείτε, δεν υπάρχει λόγος, ξεκινάει μια μίνι περίοδος ανακούφισης μέσα από την προσωπική συνειδητοποίηση πραγμάτων όπως: (α) τούτη η γης που την πατούμε, όλοι μέσα ‘θε να μπούμε, συνεπώς γιατί να σκάμε για τον κάθε περιλιμπανόμενο, (β) τα λεφτά είναι δανεικά, χέρια αλλάζουν τακτικά, (γ) αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου, αγάπα τουλάχιστον όποιον σε προσέχει και μην κάνεις τον δύσκολο/η επειδή είσαι ανεξάρτητος/η (το ξέρουμε πως είσαι, δέξου λίγη στοργή και προδέρμ όμως), (δ) ο καλύτερος συνδυασμός χρωμάτων στον κόσμο είναι το ταμπά με το γκρι.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

 

Όπως χτυπιέται η Απόλυτη μετά τη μέση του τραγουδιού με το οποίο εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Eurovision το 2006, έτσι θέλετε κι εσείς να κοπανιστείτε πάνω στα μωσαϊκά, πρωτίστως διότι κυνηγάτε δυο πράγματα εδώ και μήνες και δε σας κάθονται και δευτερευόντως διότι κάθε φορά που το κάνετε όλο και κάποιον ρίχνετε στο φιλότιμο να σας δώσει σημασία. Όπως και να έχει, αυτό δε θα χρειαστεί (εκτός αν έχετε ήδη παραγγείλει το ρούχο, οπότε είναι κρίμα να μην κάνετε την περφόρμανς), διότι και νέο γκομενικό φέρνει η Πανσέληνος και όρεξη να δουλέψετε/ να βγείτε/ να περάσετε καλά/ να τα πιείτε. Αν σας απασχολεί ακόμα το γεγονός ότι δε φαίνεται να εισακούγεστε (στο πλαίσιο των διαπροσωπικών σας επαφών κάθε τύπου), τότε σκεφτείτε ξανά μήπως είναι too much η πληροφορία που τους δίνετε και δεχτείτε (επιτέλους) πως δεν είναι όλοι οι άνθρωποι πάντα έτοιμοι για όλα.

ΛΕΩΝ

 

Αισθάνεστε ξεκούραστοι, λες και το σύμπαν έχει αποφασίσει να σας αφήσει να λάμψετε, και η Αφροδίτη θα επιβεβαιώσει αυτό το φήλινγκ σας, αφού θα σας βοηθήσει πάρα πολύ στα επαγγελματικά. Βέβαια, εσείς θέλετε να πηγαίνουν όλα γρήγορα και στο φουλ, ενώ καμιά φορά η πιο καλή λύση είναι η σταθερότητα, οπότε να το λάβετε κι αυτό υπόψιν τώρα που καλοκαιριάζει (όποτε, τέλος πάντων, καλοκαιριάσει) και όλα εκ των πραγμάτων θα επιβραδυνθούν. Eξίσου σημαντικές με τις επαγγελματικές εξελίξεις (ή σταθεροποιήσεις, αμέσως να γκρινιάξετε) είναι οι οικογενειακές, αφού αυτή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να τα βρείτε με τα σόγια σας, να αλλάξετε σπίτι, να ανακαινίσετε το μπάνιο, να ψωνίσετε νέο πατάκι εισόδου και γενικώς να βγάλετε από μέσα σας την καταπιεσμένη Σίσσυ Φειδά.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

 

Ας μιλήσουμε ειλικρινά, η φάση σας μοιάζει με την ως άνω υποψηφιότητα του Λούκα Γιώρκα και του Stereo Mike: πολλοί την είδαν, λίγοι την κατανόησαν και ακόμα λιγότεροι την πίστεψαν – και τελικώς έπιασε χαλαρά την 7η θέση και μάλιστα με μια διαχρονική πρωτοτυπία (χωρίς ποινικά κολάσιμο καγκουριλίκι) για τα δεδομένα του θεσμού. Σας λείπει η συναισθηματική ασφάλεια, αλλά έχετε μπόλικη φιλοδοξία. Όσοι είναι έξω από το χορό (και τη σκηνή, εν προκειμένω) λένε τα δικά τους και το μόνο που καταφέρνουν είναι να σας συγχύζουν. Εκμεταλλευτείτε την Αφροδίτη για να κανονίσετε ένα ταξίδι και να ξανασκεφτείτε λίγο τους στόχους σας, ενώ μην ξεχνάτε τη διασκέδαση, τώρα ο Άρης σάς τραβάει από το μαλλί για να βγείτε έξω. Διασκεδάστε το εσείς όσο μπορείτε, κι αφήστε τη συμπαντική δικαιοσύνη να δράσει μόνη της.

Λίγο ακόμα: Αυτό είναι το ζώδιο που ζηλεύει περισσότερο

ΖΥΓΟΣ

 

Κοιτάχτε να δείτε, όπως η Καίτη Γαρμπή κρατά στα χέρια της το ρεκόρ για το μεγαλύτερο σε διάρκεια κοντινό πλάνο της Eurovision, έτσι κι εσείς κρατάτε στα δικά σας το ρεκόρ των εναλλαγών “ροκ” σε “τσιφτετέλι” από τις αρχές της χρονιάς (για να μην αναφερθούμε και στην προηγούμενη σεζόν, η οποία μοιάζει ομοίως να γράφτηκε από τους Benioff και Weiss). Τα δίπολα δε σας αποσυντονίζουν, συνήθως, διότι μπορείτε να συνεχίζετε την παράνοιά σας σε δυο, τρία, ενίοτε και τέσσερα σκέλη, ασταμάτητοι, κι έτσι αυτές τις ημέρες και συναισθηματικά θα δουλέψετε τις ανασφάλειές σας και πρακτικά (οικονομικά κυρίως) θα βρείτε λύσεις για να κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια. Βάλτε σε μια τάξη τις υποχρεώσεις σας, καθίστε αναπαυτικά στην πολυθρόνα σας, χαρείτε την ασφάλεια που εκπέμπει η Αφροδίτη από τον Ταύρο. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

 

Eίστε έτοιμοι να πείτε SAGAPO ες έι τζι έι πι οοοο; Αν δεν είστε, κακώς, διότι η Αφροδίτη από τις 15 του μήνα φέρνει απανωτές γκομενικές εξελίξεις, ακόμα κι αν εσείς βαριέστε ακόμα από την προηγούμενη βδομάδα και ξύνεστε διαρκώς, περιμένοντας απλά πότε θα έρθει το Σαββατοκύριακο να βάλετε κάτω ένα δίκιλο παγωτό ανάμεικτο και να αναστενάξουν τα κουτάλια του Ζούλοβιτς. Πέραν αυτού, ο Άρης σάς κινητοποιεί ώστε να κανονίσετε ταξίδια και άλλες εξορμήσεις, ενώ το καλύτερο πράγμα αυτών των ημερών είναι η συγκλονιστική Πανσέληνος πάνω σας, η οποία σάς βοηθάει να ολοκληρώσετε ό,τι transformation είχατε ξεκινήσει, είτε από τον προηγούμενο μήνα, είτε – υπερβολή, αλλά με εσάς δεν αποκλείουμε τίποτα – από την προηγούμενη ζωή σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

 

Πολλές φορές διακατέχεστε από το συναίσθημα του ανικανοποίητου, το οποίο διατρέχει και συνάμα κατατρέχει την καθημερινότητά σας, άλλοτε για πράγματα που όντως μπορούν (και πρέπει) να βελτιωθούν και άλλοτε όλη αυτή η εσωτερική μανούρα συμβαίνει επί ματαίω, διότι η λύση βρίσκεται μπροστά σας, αλλά εσείς βλέπετε μόνο το δράμα. Η Αφροδίτη θα σάς βοηθήσει να τα βγάλετε πέρα στη δουλειά, κι έτσι να εξαφανιστεί η όποια αμφισβήτηση των ικανοτήτων σας (ένθεν κι ένθεν, εκείθεν και εντεύθεν), ενώ παράλληλα η Πανσέληνος θα εξασφαλίσει τις συνθήκες για να ξεκουραστείτε το Σαββατοκύριακο. Κοιτάξτε να δείτε, δε γίνεται να ανησυχείτε για πράγματα απλώς επειδή “πρέπει” και να γίνεστε ο χειρότερος τιμωρός του εαυτού σας. Φτιάξτε ένα τσάι, ακούστε λίγο Σαρμπέλ και, ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ, μη στενοχωρηθείτε που ο άνθρωπος “χάθηκε από τα πράγματα”, σχετικά πρόσφατα εμφανίστηκε σε αθηναϊκό κλαμπ και έγινε χαμός.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

 

Θεσπέσιο το ντιριντάχτα που ζείτε, έστω κι αν η συγκυρία μοιάζει πιο gloomy κι από το King’s Landing μετά το εναέριο πέρασμα της Daenerys. Η Αφροδίτη δυναμώνει την πλοκή στα γκομενικά, ενώ παράλληλα όλη η ορμή σας διοχετεύεται στις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις), σε μια περίσταση εξαιρετική για να δουλέψετε τη συντροφικότητα, εφόσον βέβαια θέλετε τα “όπα” σας και δεν προορίζετε τον Θανάση για σχόλασμα. Παραλλήλως, οι φίλοι σας βρίσκονται δίπλα σας να σας βοηθήσουν με ό,τι χρειαστείτε, αν βέβαια δε σκεφτείτε – κλασικά – με τον αιγοκερίσιο τρόπο σας “ξέρω να διαχειρίζομαι τις καταστάσεις, δεν έχω ψηφιστεί ο καλύτερος μάνατζερ των πάντων παραπάνω χρόνια κι από όσα η Τάμτα έπαιρνε Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενης στα Αρίων”.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

 

Καμιά φορά η λύση ανάγκης, όπου κι αν της κάνετε χρήση, στα οικογενειακά, τα επαγγελματικά, τα γκομενικά, ενδέχεται να σας βολέψει για μια ζωή for real. Συνήθως όμως, η λύση ανάγκης, όπως εκφράζεται σε κάθε τομέα της ζωής, εκφράζει μόνο το κυριολεκτικό της νόημα και τίποτα παραπάνω. Οι αλλαγές που μπορούν να έρθουν στο σπίτι και την οικογένεια εφόσον το θελήσετε θα είναι ανακουφιστικές, ιδίως μετά από μια μακρά περίοδο προστριβών. Για να το πούμε απλά, δεν είστε η Πέγκυ Ζήνα στο “Αν πας με άλλη, θα σου σπάσω το κεφάλι”, αλλά στο “Για να το λες, κάτι ξέρεις, δε μπορεί”, μην αφήνετε λοιπόν τους άλλους να σας περιορίζουν στη δοκιμαστική φάση της καριέρας/ προσωπικής ζωής σας, ιδίως τώρα που η Πανσέληνος στον Σκορπιό σάς δίνει τρομερή ώθηση στα επαγγελματικά. Τέλος πάντων, το potential σας βρίσκεται εκεί, και σε κάθε περίπτωση, αν δεν σας κάτσει αυτό που θέλετε ή (πιο πιθανό) αν δεν το επιδιώξετε χάνοντας μια ακόμα ευκαιρία, “alcohol is free” στο σπίτι, κάντε ό,τι καταλαβαίνετε.

ΙΧΘΥΕΣ

 

Από Ματίνα Μανταρινάκη στο επεισόδιο με τον κρεμασμένο πολυέλαιο πάνω της, Σερτάμπ Ερενέρ σε τελικό της Eurovision, “έβρι γουέι δατ άι κεν”, και δωσ’ του το νάζι και οι ώμοι να φεύγουν δεξιά κι αριστερά. Μπράβο, όχι, μπράβο, αφού αξιοποιείτε την επικοινωνιακή δεινότητα που σάς προσφέρει η Αφροδίτη στον Ταύρο και μπορείτε να στρίβετε τη μπούκλα κλείνοντας το μάτι με νόημα. Προφανώς ο νους σας είναι στο κεχρί (και μπράβο σας, διότι όλα είναι ευνοϊκά προς αυτή την κατεύθυνση), ενώ παράλληλα δε χάνετε και το φόκους σας στη δουλειά και οτιδήποτε άλλο πρέπει να σας απασχολεί εξίσου με το δημιουργικό γκομένισμα, το οποίο μπορεί και να μην καταλήξει κάπου αλλού, ωστόσο και αυτοπεποίθηση θα σας δώσει και καλά θα περάσετε (καλύτερα από ό,τι περάσαμε εμείς που περιμέναμε 1,5 χρόνο το Game of Thrones για να ζήσουμε αυτό).

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr

 

Κεντρική Φωτογραφία: AP Photo/Petros Giannakouris