ΖΩΔΙΑ

Ποιο νικητήριο τραγούδι της Eurovision είσαι ανάλογα με το ζώδιό σου

Διανύουμε τη μεγαλύτερη μουσική εβδομάδα (ευρωπαϊκά μιλώντας) και χορεύουμε στους ρυθμούς της Eurovision (πάντα ήθελα να το πω αυτό). Δεν έχει σημασία αν είσαι παλιά καραβάνα του θεσμού ή αν ξέρεις μόνο το My number One επειδή κέρδισε. Τώρα θα μάθεις ποιο νικητήριο τραγούδι είσαι ανάλογα με το ζώδιό σου και θα δεις το διαγωνισμό με άλλα μάτια.

Όλα για την Εurovision, στο Ραδιόφωνο News24/7 στους 88,6 καθημερινά 16.00-18.00, στην εκπομπή “Το Lifestyle Φταίει”.

Κριός

‘Wild Dances’ – Ruslana (Ουκρανία)

 

Μην είναι η ορμητικότητα με την οποία χόρευε η γλυκιά τραγουδίστρια. Μην είναι τα αρκουδοτόμαρα που φορούσαν επί σκηνής. Ένας Κριός ταιριάζει μόνο σε ένα περιπετειώδες τραγούδι.

Ταύρος

‘Fairytale’- Alexander Rybak (Νορβηγία)

 

Σοβαρό εξαιτίας της μουσικής παιδείας (βλ.βιολί) αλλά και παιχνιδιάρικο τη στιγμή που δεν το περιμένεις. Αν ο Ταύρος ήταν τραγούδι, θα ήταν αυτή η γλυκιά folk μελωδία.

Δίδυμοι

‘Ne partez pas sans moi’- Celinbe Dion (Ελβετία)

 

Μη φύγεις χωρίς εμένα μας φωνάζει η Celine και είναι σαν να ακούς τους απανταχού Διδύμους να σου λένε ‘χωρίς εμένα η ζωή σου θα είναι μισή’.

 

Καρκίνος

‘Waterloo’- ABBA (Σουηδία)

 

Να είναι αναφορά στην ερωτική ζωή του Καρκίνου ή μήπως να έχει να κάνει με τη χαρωπή μελωδία του τραγουδιού. Ή μήπως με το ότι είναι όλοι φίλοι και πολύ αγαπημένοι;

Δες κι αυτό: Eurovision Flashback: Οι πιο επιτυχημένες συμμετοχές της Ελλάδας στην ιστορία του θεσμού

Λέων

‘Euphoria’- Loreen (Σουηδία)

 

‘Εγώ παιδιά θα ανέβω μόνη μου στη σκηνή και αρκεί το μεγαλείο της φωνής και των αφελειών μου’. Θα μπορούσε να το έχει πει αυτό ένας Λέων και να κερδίσει χωρίς ιδιαίτερο ανταγωνισμό; Προφανώς.

 

Παρθένος

‘Every way that i can’- Sertab Erener (Τουρκία)

 

Χρειάζεται τελειομανία και ψυχραιμία να περάσεις τις κορδέλες τόσο περίτεχνα μέσα από το φόρεμα και μόνο ένας Παρθένος θα μας έλεγε ότι ‘με κάθε τρόπο που μπορώ’ σχεδόν απειλητικά.

Ζυγός

‘My number one’- Έλενα Παπαρίζου (Ελλάδα)

 

Γεννήθηκες για την πρωτιά και αγαπάς τη χώρα σου. Προφανώς και η ισορροπία είναι το ζητούμενο για εσένα και το βλέπουμε στην Έλενα όταν στηρίζεται άψογα πάνω στους χορευτές ενώ παίζει λύρα.

 

Σκορπιός

‘Hard Rock Hallelujah’- Lordi (Φινλανδία)

 

Το σεξουαλικό ‘κτήνος’ που κρύβει μέσα του ο Σκορπιός ταιριάζει μόνο σε κάτι που προκαλεί τρόμο και δέος όπως αυτό το φινλανδικό συγκρότημα. Αν ξεπεράσεις την κακή πρώτη εντύπωση, μπορεί και να φτάσεις στην πρωτιά.

Τοξότης

‘Diva’- Dana International (Ισραήλ)

 

Να είναι η αυτοπεποίθηση με την οποία διεκδικείς τα πράγματα. Να είναι τα πλουμιστά φτερά με τα οποία καλείς το ταίρι σου;  Ή να είναι επειδή είσαι άγαρμπος και όλο σπας κάτι ή πέφτεις και χτυπάς;

 

Αιγόκερως

‘Only teardrops’- Emmelie de Forest (Δανία)

 

Το ξέρω εκπλήσσεσαι. Πότε θα έπεφτε ένας Αιγόκερως στα πατώματα για έναν έρωτα με ρομαντικά ρούχα και παιδική αθωότητα στα μάτια; Θα το έκανε αν ήταν να κερδίσει ένα διαγωνισμό και άκουγε μπράβο από όλη την Ευρώπη.

Υδροχόος

‘Heroes’- Mans Zelmerlow (Σουηδία)

 

Φυσικά και Ήρωες. Έτσι βλέπει ο ίδιος τον εαυτό του και έτσι είναι όποιος άνθρωπος αντέχει τους ανθρώπους που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο.

Ιχθύς

‘Satellite’- Lena Meyer-Landrut (Γερμανία)

 

Φυσικά. Αν ο Ιχθύς ήταν τραγούδι, θα ήταν μία μουσική που δεν κατανοεί κανείς, την λες όμως ευχάριστη, δεν έχει καμία διάθεση να εντυπωσιάσει γιατί ‘αυτός είμαι και αν σου αρέσω’.