ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ξένια: Το κορίτσι των REC που λατρεύουμε να ακούμε και να βλέπουμε

Όταν στο συγκρότημα υπάρχει και γυναικεία παρουσία τα πράγματα γίνονται πολύ πιο ενδιαφέροντα, όταν αυτή η παρουσία είναι μία κούκλα μελαχρινή από ενδιαφέροντα γίνονται καταπληκτικά κι όταν το όνομα της είναι Ξένια και το συγκρότημα είναι οι REC τότε όλα είναι μαγικά.

Την είδαμε στο videoclip του ”Έτσι γίνεται” και δε γινόταν να μην την γνωρίσουμε, να μην την συναντήσουμε για να μάθουμε τα πάντα για αυτή. Το καυτό μαγιό του clip δεν μας πτόησε, ήμασταν έτοιμες να την αντιμετωπίσουμε. Η Ξένια είναι ένα κορίτσι φωτεινό που ξεχωρίζει από μακριά όχι μόνο για τη φυσική της ομορφιά αλλά και για την ευγενική της φυσιογνωμία.

 

Θέλετε να σας μιλήσω για τα ανδρικά βλέμματα; Εξακριβωμένη επιτυχία σε όλες τις ηλικίες. Μπορώ να το επιβεβαιώσω και φυσικά να το επικροτήσω. Το φανταστικό που συμβαίνει με την Ξένια είναι πως οι γυναίκες την παραδέχονται. Δεν την έχουμε εύκολη την καλή κουβέντα και στην περίπτωση αυτή μας βγαίνει κάτι περισσότερο από αβίαστα.

Με μαμά Ελληνίδα και μπαμπά Ουκρανό το κράμα είναι εκρηκτικό, πόσο μάλλον όταν συνδυάζεται και με το ταλέντο στο τραγούδι. ”Πάντα ασχολούμουν με το τραγούδι. Ήμουν από πολύ μικρή σίγουρη πως θα ασχοληθώ με αυτό αν και σπούδασα εντελώς διαφορετικά πράγματα”. Σπουδάζει Βusiness Μarketing Αdvertising αλλά το τραγούδι είναι η συνειδητή και τελική επιλογή της.

 

Ο δρόμος προς την Ελλάδα και τους REC περιλαμβάνει πολλές στάσεις, πολλές πόλεις και πολλές γλώσσες. Μεγαλώνει μέχρι τα 11 της στην Ουκρανία, μετακομίζει στη Μάλτα, μένει εκεί μέχρι τα 19, επιστρέφει πάλι στην Ουκρανία και πριν από τρία χρόνια φτάνει στην Ελλάδα. ”Επειδή έχω ρίζες ελληνικές ήθελα ανέκαθεν να έρθω στην Ελλάδα. Κάνω ένα ταξίδι για διακοπές και είπα πως αν μου αρέσει θα μείνω περισσότερο. Ήταν για εμένα μία δοκιμασία. Πήρα την απόφαση και παρέμεινα.”

Μιλά αγγλικά, ισπανικά, ρώσικα και τώρα πλέον ελληνικά. ”Δε μιλούσα ελληνικά αλλά είχα φίλους που με βοηθούσαν. Κάποια στιγμή γνώρισα τον Mike από το συγκρότημα και όλα κινήθηκαν πολύ γρήγορα. Όλα έγιναν τυχαία.”

Εδώ και περίπου 1,5 χρόνο αποτελεί το τρίτο μέλος ενός από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα. Εντάσσεται στην ομάδα κατευθείαν και νιώθει τον Άρη και τον Mike φίλους και δικούς της ανθρώπους από την πρώτη στιγμή. ”Αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε και να δούμε αν έχουμε χημεία. Πήγα σε μία συναυλία που έκαναν τα παιδιά και όλα δούλεψαν άψογα. Είμαστε πολύ αγαπημένοι και αισθάνομαι σαν να τους ξέρω πολλά χρόνια. Είμαστε σαν μία μικρή οικογένεια”.

Δένουν αμέσως και αισθάνεται τυχερή που έχει τέτοιους συνεργάτες. Μία την έχουν, να μην την προσέχουν; Τέτοια κορίτσια δεν βρίσκονται. Ακούς Άρη; Ακούς Mike; Σας στέλνω μήνυμα.

Μιλά για τη δουλειά της και τα μάτια της λάμπουν. Το τραγούδι είναι το πάθος της και είναι δοσμένη καθ΄ολοκληρία. Βρίσκεται καθημερινά στο στούντιο προετοιμάζοντας τον νέο δίσκο που θα κυκλοφορήσει πριν το τέλος του 2014. ”Απολαμβάνω τη δουλειά μου, κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι καινούργιο. Δίνω την ψυχή μου και μαζεύω εμπειρίες”.

Ο κόσμος την ενθουσιάζει και το άγχος είναι μία άγνωστη λέξη. Όταν βρίσκεται πάνω στη σκηνή τα ξεχνά όλα και αφιερώνεται στη στιγμή. ”Νιώθεις την αγάπη των ανθρώπων που σε παρακολουθούν και αυτό δε θα το άλλαζα με τίποτα άλλο”.

Είναι ανοιχτή σε κάθε πρόταση και δοκιμάζει όλα τα στιλ τραγουδιού. ”Μου αρέσουν πολύ οι μπαλάντες”. Θαυμάζει την Whitney Houston, την Christina Aguilera, την Νατάσα Θεοδωρίδου, την Έλενα Παπαρίζου. Δεν είπε μόνο για γυναίκες. Ανέφερε και έναν άνδρα. Η Ξένια ανήκει στο κλαμπ του Σάκη. Είναι μία περήφανη ρουβίτσα και το δηλώνει: ‘’Τον Σάκη τον αγαπώ’’.

Χορεύει, τραγουδά και όλα αυτά με τεράστια ευκολία πάνω σε ψηλοτάκουνα. ”Έχω θέμα κάθε φορά με τα τακούνια αλλά δεν το σκέφτομαι γιατί αν έχεις το μυαλό σου εκεί συνέχεια σίγουρα θα σου συμβεί κάτι.” Εμείς πάντως δυσκολία δεν είδαμε καμία. Τα κάνει όλα να φαίνονται τόσο φυσικά. Ξένια Vs χορός σε 12ποντα (και βάλε) με ταυτόχρονο τραγούδι σημειώσατε 1-0.

Είναι προσιτή, δεν είναι επιτηδευμένη, δεν είναι προκλητική. Η έμφυτη θηλυκότητά της εκφράζεται με τρόπο που δεν αφήνει περιθώριο δεύτερων σκέψεων. ”Δε δίνω πολλή σημασία στα βλέμματα. Δεν κοιτώ πώς με βλέπουν. Είναι λίγο περίεργο όταν το καταλαβαίνω. Με κολακεύει αλλά δεν το επιδιώκω.”

 

Προσέχει τη διατροφή της αλλά κάνει και μικρές παρασπονδίες. Η σοκολάτα είναι δύσκολος αντίπαλος. Το μπισκότο που βρισκόταν στο τραπέζι, της απέσπασε την προσοχή αλλά συγκρατήθηκε, να σας το πω. Η δήλωση κόλαφος που ακολούθησε μας δίνει ελπίδα. ”Δεν μου αρέσει το γυμναστήριο. Θέλω να είμαι έξω. Να περπατάω, να κάνω πατίνια.” Κάνεις κορμάρα και χωρίς διάδρομο, ηθικό δίδαγμα.

Το στιλ της είναι sexy, girly, urban, sporty chic. ”Το ντύσιμό μου είναι απλό και καθημερινό με θηλυκές πινελιές”. Δεν της αρέσουν τα κραυγαλέα κομμάτια. Όταν είσαι άλλωστε τόσο όμορφη δεν είναι ανάγκη να φωνάξεις για το αυταπόδεικτο.

Ένα κορίτσι γλυκό που σε κερδίζει με την απλότητα και την αυθεντικότητά του. Ένα κορίτσι που παλεύει για να γίνεται καλύτερη χωρίς να επαναπαύεται στις δάφνες του. Ένα κορίτσι με εσωτερική και εξωτερική ομορφιά. Ένα κορίτσι γεμάτο αισιοδοξία. Ένα κορίτσι με χαμογελαστά μάτια. Ένα κορίτσι που εκπληρώνει τα όνειρά του, που επενδύει στο τραγούδι και γεμίζει με αγάπη κάθε κίνησή της. Η Ξένια σηματοδοτεί μία ”New Era”.

 

 

*Την Ξένια ντύνουν τα Skunkworks

 

Φωτογραφίες: Gertrude Gary Milk

 

Περισσότερες συνεντεύξεις στο LadyLike:

Η Αντιγόνη Πάντα Χαρβά είναι είδωλο

Ηλιάνα Μαυρομάτη: Η “αισθηματίας” με την επαναστατική καρδιά

THE FAMiLY BEEZ(ness), το γευστικό μέλι είναι οικογενειακή υπόθεση