ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Sharon Kovacs: “Δεν είχα την αποδοχή των δασκάλων μου, έλεγαν να τα παρατήσω,γιατί δεν είχα αρκετά καλή φωνή”

Λέει ότι μας αγαπάει πολύ κι έχει τους λόγους της. Η Sharon Kovacs, το εκκεντρικό κορίτσι της Soul με την ιδιαίτερη φωνή, μεγάλωσε ακούγοντας Janis Joplin και Οtis Redding. Μας συστήθηκε πριν λίγα χρόνια με το "My Love", δέχθηκε εντυπωσιακό feedback, την έχουν χαρακτηρίσει σαν «ένα μείγμα Etta James, Nina Simone κι Amy Winehouse, ενώ στις 16 Φεβρουαρίου επιστρέφει σε μία από τις χώρες που την πίστεψε από νωρίς. «Ήσασταν από τους πρώτους που με καλέσατε με την μπάντα μου και πάντα περνάω πολύ καλά όταν σας επισκέπτομαι», δηλώνει λίγες μέρες πριν την προσγείωσή της στη σκηνή του Pireaus 117 Academy.

«Μεγάλωσα σε μία πολύ μικρή πόλη στον ολλανδικό Νότο, μέχρι τα 8 μου, ύστερα μετακομίσαμε σε διάφορα μέρη. Ωρίμασα χάρη στους παππούδες μου, από τη στιγμή που άρχισα να ζω μαζί τους ο χρόνος μου έγινε πολύ σημαντικός».

«Μ’ αρέσει πολύ η Pink, είναι η αγαπημένη μου, την ακούω από νωρίς, μ’ αρέσει το γεγονός ότι είναι τόσο κουλ άνθρωπος. Η μητέρα μου με έμαθε ν’ ακούω Whitney Houston, Tina Turner, Soul γενικότερα»

«Από μικρή ήξερα ότι θέλω να γίνω καλλιτέχνης και συγκεκριμένα τραγουδίστρια. Το έλεγα κιόλας, όταν με ρωτούσαν οι μεγάλοι για πλάκα τι ήθελα να γίνω όταν μεγαλώσω.

«Σπούδασα στο μουσικό κολέγιο Rock City. Δεν είχα την αποδοχή των δασκάλων μου, κάποιοι μου είχαν πει να τα παρατήσω, γιατί δεν είχα αρκετά καλή φωνή. Τα ίδια και στο σπίτι μου, δεν είχα τη στήριξη που έπρεπε. Πιστεύω ότι όλη αυτή η αντιμετώπιση τελικά με βοήθησε στο να ψαχτώ, να δυναμώσω και να πιστέψω στον εαυτό μου, οπότε τους είμαι ευγνώμων. Ήθελα να κάνω το δικό μου ταξίδι στη μουσική και τη γνώση και ήταν πολύ δύσκολο για τους καθηγητές μου να με διδάξουν πράγματα τα οποία εγώ δεν ήθελα να διδαχτώ με τον τρόπο τους, όπως συνηθίζεται τυπικά σ’ ένα σχολείο».

«Με εξοργίζουν 3 πράγματα: Οι πόλεμοι. Το να κρύβεσαι πίσω από μια εικόνα που δεν είσαι. Οι άνθρωποι που αδιαφορούν για τους ανθρώπους. Σαν άνθρωπος είμαι επίσης 3 πράγματα: πάντα απασχολημένη με κάτι. Πολύ έντονη. Πολύ ειλικρινής».

«Πόσο συχνά αισθάνομαι ευτυχισμένη; έχω τα πάνω μου και τα κάτω μου. Μερικές φορές αισθάνομαι πολύ ευτυχισμένη κι άλλες όχι, αλλά τις περισσότερες φορές επικρατεί το πρώτο συναίσθημα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

View this post on Instagram

@eurosonicnoorderslag

A post shared by Kovacs (@kovacsofficial) on

«Ένα από τα καλύτερα live που έχω παρακολουθήσει σαν κοινό, ήταν του Benjamin Clementine με ορχήστρα. Επίσης δε θα ξεχάσω ποτέ μια συναυλία των Alabama Shakes στο Βερολίνο, μου πήραν το μυαλό στ’ αλήθεια».

«Το “Cheap Smell” είναι το ταξίδι μου τα τελευταία 3 χρόνια. Τα λάθη μου, ο τρόπος που τα χειρίστηκα, η ζωή μου η ίδια. Μια πολύ ενδιαφέρουσα περίοδος στην οποία έψαξα να βρω πραγματικά ποια είναι η Sharon και να την αποδεχτώ. Συνεχίζω να είμαι σ’ αυτή τη φάση». 

«Η βραδιά στο Pireaus Academy θα είναι υπέροχη, όπως συμβαίνει πάντα μαζί σας. Την τελευταία φορά που ήρθα στην Ελλάδα, δώσαμε συναυλία στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου και δεν υπήρχε χώρος για όλους, οπότε τώρα ελπίζω τα πράγματα να πάνε καλύτερα!».