ΜΟΔΑ

Τα κορίτσια του Ladylike κάνουν τον δικό τους απολογισμό, αποχαιρετώντας το 2018

Διανύουμε τις τελευταίες μέρες του 2018 και σχεδόν αναγκαστικά όλοι κάνουμε μία μικρή ανασκόπηση. Άλλοι συνειδητά κι άλλοι ασυνείδητα, όλοι μας κάνουμε μία ανασκόπηση για τη χρονιά που αφήνουμε πίσω. Στιγμές όμορφες αλλά και άσχημες, γεγονότα απρόσμενα αλλά κι άλλα που ενώ περίμενες δεν ήρθαν ποτέ, στόχοι που πέτυχες κι άλλοι που έβαλες συγκεντρώνονται κάποια στιγμή στο μυαλό σου. Μπορεί να θες να σταθείς σε κάποιο από αυτά, ίσως να θες να τα προσπεράσεις όλα και να πάρεις μία βαθιά ανάσα για να υποδεχθείς το νέο έτος.

Στο Ladylike αποφασίσαμε φέτος να δεχθούμε την πρόκληση μίας συνειδητής ανασκόπησης και να μοιραστούμε μία δυνατή στιγμή μας. Ένα βήμα σε προσωπικό επίπεδο, μία αλλαγή στον επαγγελματικό τομέα μία μεγάλη απόφαση. Όλες έχουμε κάτι να σημειώσουμε, να υπογραμμίσουμε και φυσικά βρήκαμε τον τρόπο να το κρατήσουμε καλά φυλαγμένο, συνδέοντάς το με ένα κόσμημα από τις αγαπημένες μας συλλογές PANDORA.

Δήμητρα

Τελευταίος μήνας του χρόνου και ξαφνικά σε πιάνει η ανάγκη να κάνεις μία fast forward αναδρομή στους προηγούμενους μήνες του έτους που ετοιμάζεται να μας αποχαιρετήσει. Πόσες στιγμές σου χάρισαν γέλιο, χαρά, χαμόγελο, αισιοδοξία, ευεξία, ευτυχία και πόσες αμηχανία, δάκρυα, στενοχώρια, θυμό;

Κάνοντας τον προσωπικό μου απολογισμό καταλαβαίνω πως, τελικά, έχει μεγάλη σημασία να μη φοβόμαστε να αφήσουμε τον εαυτό μας να βιώσει κάθε συναίσθημα στην ένταση που επιθυμεί. Όποιο κι αν είναι αυτό το συναίσθημα. Έχει σημασία να τελειώνει ο χρόνος και να μην έχoυμε απωθημένα. Να μην έχουμε ερωτηματικά. Να μην έχουμε «αλλά» και «κι αν». Να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας και τις επιλογές μας.

Aυτά που κρατάω εγώ από τη φετινή χρονιά είναι δύο πράγματα: πρώτον, ότι βρήκα επιτέλους χρόνο να ασχοληθώ με τον εαυτό μου και να κάνω πράγματα που είχα αφήσει σε δεύτερη μοίρα και δεύτερον ότι κατάφερα και ταξίδεψα σε μέρη που πάντοτε ονειρευόμουν, όπως είναι η ΣριΛάνκα και οι Μαλδίβες. Το συμβολικό κολιέ μου με τον αστροναύτη και το βραχιόλι με τα αστέρια από την PANDORA ορίζουν αυτό που αισθάνομαι. «No limits». Where to next, λοιπόν, για το 2019;

Δέσποινα

 

Μικρές και μεγάλες στιγμές. Όλα είναι θέμα έντασης. Η ένταση της στιγμής. Το συναίσθημα που σου δημιουργεί μία σκέψη, μία κίνηση, μία πράξη, ένα νεύμα. Η αίσθηση που σου αφήνει. Η επίγευση, αν θες να μιλήσουμε με όρους μαγειρικούς. Οι στιγμές που κάνουν τη διαφορά είναι εκείνες που σου μένουν. Εκείνες που καιρό μετά μπορείς να θυμηθείς και την παραμικρή λεπτομέρεια. Μία τέτοια στιγμή για εμένα είναι οι πολύωρες συζητήσεις με τις φίλες μου πριν από την οργάνωση κάθε ταξιδιού. Φωνές, γέλια, διαφωνίες, μυστικές συμφωνίες, ξανά γέλια και τελικά βαλίτσα στο χέρι και bon voyage. Τα σύμβολα PANDORA που έχω περασμένα στο χέρι μου κρύβουν όλα αυτά. Το σπιτάκι είναι το αγαπημένο μου γιατί συμβολίζει το οικοδόμημα που χτίζεις με αγάπη, παρέα με εκείνες.

Μαριλέλλα

 

Το 2018 ήταν μία πολύ καθοριστική χρονιά για μένα σε προσωπικό επίπεδο, αλλά ποιον αφορούν αυτά. Ας μιλήσουμε λοιπόν ευρύτερα, για το πώς με σημάδεψε σαν γυναίκα αυτού του κόσμου, όπως εκατομμύρια άλλες, οι οποίες συμμετείχαν είτε διαλεκτικά είτε στην πράξη σ’ αυτή την τόσο μεγάλη αλλαγή που δείχνει να επιφέρει το κίνημα #MeToo και πάνω απ’ όλα η ανάγκη των γυναικών να μιλήσουν ανοιχτά για όλα αυτά τα ζητήματα που τις κρατάνε πίσω. Το 2019 εύχομαι να μας φέρει ομορφιά εντός κι εκτός, στη συμπεριφορά και στα συναισθήματα. Αλλά και ομορφιά στην ύλη. Όσο γράφω, ρίχνω κλεφτές ματιές στα νέα δαχτυλιδάκια PANDORA που έχω περάσει στα δάχτυλά μου. Τα δώρα ήταν, είναι και θα είναι μια πολύ όμορφη συνθήκη.

Χριστίνα

 

Είναι σχεδόν ακατανόητο πώς περνά όλη η χρονιά μπροστά σου όταν κάνεις τον απολογισμό της. Καθώς οι εικόνες περνούν από το μυαλό σου, κάπου χαμογελάς, κάπου σκυθρωπιάζεις, κάπου προβληματίζεσαι. Από όλα αυτά κάτι κρατάς και κάτι αφήνεις πίσω σου και προχωράς στην επόμενη χρονιά. Εγώ λοιπόν, δεν θα μιλήσω για τη χρονιά που πέρασε, αλλά γι’ αυτή που έρχεται και την περιμένω ανυπόμονα. Δεν έχω παράπονα από το ’18 είναι η αλήθεια. Αντίθετα που αφήνει την καλύτερη εντύπωση και πολύ όρεξη για να πετύχω τους στόχους μου το 2019. Γι’ αυτό λοιπόν, φρόντισα να το υποδεχθώ με ένα ακόμα charm από την Χριστουγεννιάτικη συλλογή PANDORA με το quote «It’s not what’s under the tree that matters» κι αυτό θα είναι το moto μου για τη νέα χρονιά.

Βιβή

 

Κι έρχεται η στιγμή της ανασκόπησης. Τι κέρδισες, τι έχασες, ήσουν καλό παιδί, κατάφερες όλα αυτά που είχες βάλει στόχο, έκανες κάποιον χαρούμενο; Τα ερωτήματα πολλά και κάθε απάντηση γεμάτη συναίσθημα αλλά και πρόκληση να βάλεις νέους στόχους, να διορθώσεις τα λάθη και να γίνεις καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου τη νέα χρονιά. Προσωπικά, θα πω ότι άλλαξα- μη φανταστείς πολύ- νοικοκυρεύτηκα, έγινα λίγο πιο υποχωρητική, έβαλα τον εαυτό μου προτεραιότητα σε πολλές καταστάσεις και πού και πού μου χάριζα μερικά δωράκια, όπως αυτό το σετάκι PANDORA που πραγματικά δεν έβγαλα από πάνω μου.

Λία

 

Η στιγμή που σημάδεψε το 2018 για εμένα ήταν εκείνη που αποφάσισα να φύγω από την προηγούμενη δουλειά μου για να έρθω εδώ στον όμορφο κόσμο του Ladylike. Όπως καταλαβαίνεις, αυτές δεν είναι αποφάσεις εύκολες που παίρνονται ελαφρά την καρδιά. Είναι αυτό που λέμε αποφάσεις ζωής και εγώ βρήκα το θάρρος να την πάρω, χαρούμενη για τη νέα μου δοκιμασία. Την ημέρα που θα ξεκινούσα τη νέα μου δουλειά, λοιπόν, αποφάσισα να κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου, να φέρει γούρι στο νέο μου ξεκίνημα. Όταν είδα τα νέα charms της PANDORA από τη σειρά Space ήξερα ότι ήταν για εμένα. Ήταν ό,τι χρειαζόμουν για να νιώθω κοιτώντας το πόσα πολλά μπορεί να σου φέρει ένα άλμα προς το άγνωστο. Και δεν το αποχωρίζομαι στιγμή.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για τις συλλογές PANDORA μπορείτε να μπείτε στο site της pandora.net ή στο pandorashop.gr για online αγορές.