ΜΑΙΡΗ ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΥ

Τη νέα beachwear συλλογή της Mary Katrantzou θα μπορούν να φορέσουν όλες οι γυναίκες, όλων των μεγεθών

Αν μια σχεδιάστρια μόδας γνωρίζει την άψογη χρήση των prints, τότε αυτή είναι η Mary Katrantzou. Η σχεδιάστρια με καταγωγή από την Ελλάδα και έδρα στο Λονδίνο, αποφάσισε ότι είναι ώρα να εκφράσει την αγάπη της για τα prints και τα bold χρώματα μέσα από μια “all-inclusive” συλλογή beachwear.

Διάβασε ακόμη: Η Mary Katrantzou κλείνει 10 χρόνια στη μόδα και παρουσιάζει το καλύτερό της fashion show

Τι σημαίνει το “all-inclusive”; Σημαίνει ότι θα υπάρχουν μεγέθη για όλες τις γυναίκες. Με το όνομα “Mary Mare”, η σχεδιάστρια αναφέρει ότι η σειρά θα είναι μέρος της βασικής της σειράς ρούχων και θα πωλείται όλο τον χρόνο. Μιλώντας στο WWD, η Katrantzou εκφράζει την αγάπη της για τα prints και για την έμπνευση πίσω από τη συλλογή. «Τα μοτίβα και τα χρώματα είναι τόσο συνδεδεμένα με το να είσαι στην παραλία, να ταξιδεύεις και με το να είσαι διακοπές. Δεν πιστεύω ότι δεν έχω σχεδιάσει ρούχα θαλάσσης εδώ και 10 χρόνια», δήλωσε η Katrantzou.

Δες ακόμη: Η Mary Katrantzou φωτογραφίζει την καλοκαιρινή της συλλογή στη Σαντορίνη

Τα prints και το χρώμα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#MARYMARE In Technicolor #marykatrantzou

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mary Katrantzou (@marykatrantzou) στις

Η σειρά η οποία θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Απρίλη, διαθέτει πολύ χρώμα είναι πολύ «ζωντανή» και φυσικά με την σχεδιάστρια να πειραματίζεται διαρκώς με τα μοτίβα, τα patterns και τα κεντήματα τα στοιχεία αυτά πρόκειται να κάνουν την παρουσία τους αισθητή στη συλλογή.

Η έμπνευση

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Carte Postal of a Lady @nurelshami #MARYMARE #marykatrantzou

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mary Katrantzou (@marykatrantzou) στις

Η σχεδιάστρια εμπνέεται από το ελληνικό και ιταλικό καλοκαίρι και τα ρούχα της θα περιλαμβάνουν prints από καρτ ποστάλ από τη Σικελία, την Ελλάδα ακόμα και τη Νότια Γαλλία. Τυπώματα από κοχύλια θα είναι και αυτά μέρος των σχεδίων των μπικίνι και ολόσωμων μαγιό. «Η ιδέα είναι ότι κάθε print μπορεί να σταθεί μόνο του, γι’ αυτό ήμασταν πολύ παραστατικοί με τα μοτίβα. Όσον αφορά τα καρτ ποστάλ, θεωρώ ότι σου υπενθυμίζει τα μέρη που έχεις πάει», αναφέρει σχετικά η Katrantzou στο WWD.

Τα υφάσματα και τα μεγέθη

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Super excited to launch @marykatrantzou BY THE SEA #MARYMARE #marykatrantzou

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mary Katrantzou (@marykatrantzou) στις

Σημαντικό παράγοντα στον σχεδιασμό των ρούχων της σειράς έπαιξαν τα υφάσματα. Η Katrantzou ήθελε να χρησιμοποιήσει μόνο φυσικά υφάσματα για τη σειρά, όπως βαμβακερή ποπλίνα, λινό αλλά και μετάξι και να δημιουργήσει σιλουέτες που μπορούν να φορέσουν όλες οι γυναίκες, όλων των μεγεθών -κάτι που δεν είναι συχνό φαινόμενο σε συλλογές high-end μόδας.

«Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χτίσουμε μια ολόκληρη νέα σειρά από σιλουέτες και πολλά one-size κομμάτια. Προσπαθούμε να κάνουμε και τη ready-to-wear κολεξιόν μας να έχει μεγαλύτερο εύρος σε μεγέθη και να φτάνει μέχρι και το size 24. Αυτή είναι η πρώτη μας ευκαιρία να εξερευνήσουμε περισσότερα μεγέθη και να έχουμε ευκολοφόρετες σιλουέτες και υφάσματα», αναφέρει σχετικά.

Τι θα περιλαμβάνει η σειρά και η συνεργασία με το Sun of a Beach

Η “Mary Mare” συλλογή θα έχει αρχικά, τρία βασικά prints τα οποία θα δούμε σε καφτάνια, φορέματα για την παραλία, μαγιό, τσάντες θαλάσσης, πετσέτες, καπέλα μέχρι και sneakers. Συγκεκριμένα, για τα sneakers θα συνεργαστεί με τη Superga και για τις πετσέτες θαλάσσης με το ελληνικό brand, Sun of a Beach. Οι τιμές των προϊόντων θα κυμαίνονται από τα 155 ευρώ μέχρι και τα 1.550 ευρώ και η συλλογή θα είναι διαθέσιμη και στο επίσημο site της σχεδιάστριας.

Κεντρική φωτογραφία: //www.instagram.com/samwilsonxo/