ΜΟΔΑ

Η νέα καμπάνια του Missguided είναι μια ωδή στη διαφορετικότητα

Μία τάση επαναπροσδιορισμού όσον αφορά τα όρια και τα χαρακτηριστικά που καθορίζουν την ομορφιά έχει αρχίσει να εξελίσσεται στον κόσμο της μόδας και της ομορφιάς και οι πράξεις που την επιβεβαιώνουν δεν είναι λίγες. To body shaming έχει αρχίσει να απασχολεί πια ακόμα και διάσημα brands που ασχολούνται με τη μόδα και την ομορφιά και οι κινήσεις του είναι ξεκάθαρα υποστηρικτικές, προωθώντας την απελευθέρωση όσων παρωχημένων ιδεών καθόριζαν το ωραίο μέχρι σήμερα και φυσικά τονώνοντας την αυτοπεποίθηση πολλών γυναικών εκεί έξω.

Μία τέτοια διάθεση ακριβώς έχει και η καμπάνια του Missguided, το e-shop που έχει ήδη ξεκινήσει μία κίνηση με σημαία το #KeepOnBeingYou και καλεί όλες τις γυναίκες να νιώσουν όμορφα με τον εαυτό τους. Στα πλαίσια αυτής της ενέργειας έρχεται να προστεθεί και η πρόσφατη καμπάνια #InYourOwnSkin, η οποία είναι πραγματικά μία γιορτή της διαφορετικότητας. Όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που σε κάνουν να ξεχωρίζεις είναι αυτά που σε καθορίζουν. Επομένως δεν υπάρχει λόγος να μην τα αγαπάς και το Missguided είναι εδώ με μία υπέροχη καμπάνια να σ’ το θυμίσει και να σε κάνει να νιώσεις όμορφα με τυχόν δικά σου σημάδια που μέχρι σήμερα ίσως προσπαθούσες να κρύψεις ή σε έκαναν να αισθάνεσαι άβολα.

A post shared by MISSGUIDED (@missguided) on

 

Έτσι, οι φανταστικοί άνθρωποι του Missguided επιστράτευσαν κοπέλες που σίγουρα δεν βλέπεις σε άλλες καμπάνιες ρούχων, επειδή το δέρμα τους δεν είναι αυτό που ορίζει η κοινή γνώμη ως όμορφο. Επιδερμίδες που δεν είναι αψεγάδιαστες, που έχουν εμφανέστατα σημάδια εκ γενετής, έχουν αλμπινισμό ή γενικότερα σημάδια που έχουν αποκτήσει κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Αυτές οι γυναίκες είναι τα μοντέλα της νέας καμπάνιας ποζάρουν με αυτοπεποίθηση και περηφάνια για τη διαφορετικότητά τους.

Όμως, η ιστορία δεν σταματά εδώ. Αυτές οι γυναίκες, μέσα από την ενέργεια τους Missguided βρήκαν το κατάλληλο βήμα για να πουν τη δική τους ιστορία, να μιλήσουν για τα σημάδια τους και να παίξουν το δικό τους ρόλο στον αγώνα για την κατάργηση των συνθηκών που προωθούν συγκεκριμένα καλούπια ως πρότυπα ομορφιάς που συχνά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

A post shared by MISSGUIDED (@missguided) on

 

Με αυτό τον τρόπο, το Missguided συμμετέχει στην μια άτυπη κίνηση, έτσι ώστε η διαφορετικότητα να μην είναι μειονέκτημα. Η Rihanna μέσα από τα Fenty X Beauty έχει διευρύνει τις αποχρώσεις στα foundation, μέσα από την νέα της σειρά εσωρούχων Savage, έχει απενοχοποιήσει τους αριθμούς που δείχνουν το νούμερό σου. Επίσης, πρόσφατα στο Asos είδαμε ότι υπάρχει επιλογή να βλέπεις την εφαρμογή του φορέματος που σου αρέσει σε διαφορετικούς σωματότυπους κι όχι σε ψηλόλιγνα μοντέλα.

A post shared by MISSGUIDED (@missguided) on

 

Εμείς εννοείται ότι στηρίζουμε κι αυτή την ενέργεια και ρίχνουμε ακόμα ένα χειροκρότημα για την πρωτοβουλία του Missguided, με την ευχή να ακολουθήσουν πολλές παρόμοιες ενέργειες και όλο και περισσότερες γυναίκες να νιώθουν καλύτερα και να απελευθερώνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/missguided