ΜΟΔΑ

Δεν ξέρω τι να φορέσω: Μικρά tips που θα σε σώσουν την κατάλληλη στιγμή

IMAXTREE

Επαναλαμβάνομαι, το ξέρω αλλά το «δεν ξέρω τι να φορέσω» είναι πάντα επίκαιρο. Το έχεις πει πολλές φορές μπροστά στην ανοιχτή ντουλάπα, νυσταγμένη συνήθως και με ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή σου για να ετοιμαστείς. Δεν χρειάζεται όμως πανικός. Όσο κι αν έχεις προσπαθήσει να το αποφύγεις, όσο προετοιμασμένη κι αν νομίζεις ότι είσαι, θα ξανάρθει αυτή η ώρα της απόγνωσης, που θα σπαζοκεφαλιάσεις για το outfit της ημέρας.

Να σου πω, ότι συνήθως αυτό θα σου συμβεί όταν η διάθεσή σου δεν είναι στο ζενίθ της, ο καιρός είναι μάλλον μουντός κι εσύ βαριέσαι απίστευτα. Τότε λοιπόν, πρέπει την έμπνευση να αντικαταστήσει η λογική σκέψη και να ακολουθήσουν μηχανικές κινήσεις για να ντυθείς, χωρίς να κάνεις εκπτώσεις στο στιλ σου.

Διάβασε ακόμα: 5 maxi φούστες κάτω των 60 ευρώ που πρέπει να αγοράσεις

Πριν σου πω μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να ντυθείς στο λεπτό αλλά και με στιλ, θα σου πω τι δεν πρέπει να κάνεις. Σίγουρα το να ανοίξεις την ντουλάπα και να κοιτάς το περιεχόμενό της δεν θα σου δώσει λύση. Πάμε τώρα στο δια ταύτα.

#1

Ένα total black look, είτε αυτό είναι με ένα φόρεμα, είτε με ένα μαύρο παντελόνι και top είναι πάντα μία safe λύση και είναι αδύνατον να κάνεις λάθος. Αντίστοιχα ένα denim παντελόνι κι ένα λευκό t-shirt μόνο cool μπορούν να χαρακτηριστούν μαζί.

#2

Στρέψου προς τα μονόχρωμα looks αλλά σε ουδέτερες αποχρώσεις. Το γκρι ή το μπεζ είναι ιδανικά χρώματα για να φτιάξεις outfits κομψά, χωρίς πολλή προσπάθεια και με ελάχιστες πιθανότητες λάθους.

#3

Κάνε μερικές προσθήκες με αξεσουάρ. Ένα εντυπωσιακό ζευγάρι σκουλαρίκια θα αναδείξει ακόμα και το πιο βαρετό outfit. Θυμήσου επίσης ότι έχεις ζώνες, φουλάρια κι άλλα αξεσουάρ πέραν των κοσμημάτων που αμέσως θα δώσουν χαρακτήρα στο ντύσιμό σου.

Διάβασε ακόμα: 7 statement σκουλαρίκια που θα αναβαθμίσουν τις εμφανίσεις σου στο λεπτό

#4

Δοκίμασε να μακιγιαριστείς πριν πας στην ντουλάπα να βρεις τι θα φορέσεις. Έτσι, θα σου φτιάξει η διάθεση με αυτό που θα αντικρίσεις στον καθρέφτη και ίσως σου έρθει και λίγη έμπνευση.

#5

Θυμήσου, ότι η ντουλάπα σου έχει ένα statement κομμάτι, ένα ιδιαίτερο παλτό, ένα εντυπωσιακό top ή οτιδήποτε άλλο. Δείξε του εμπιστοσύνη.

#6

Την προηγουμένη, την ώρα που ξαπλώνεις και χαζεύεις στο Instagram, σώσε μερικές φωτογραφίες από τα αγαπημένα σου fashion girls και ανάτρεξε σε αυτές τα δύσκολα πρωινά. Ακόμα καλύτερα, μπορείς να κάνεις αντιστοιχίες με τα δικά σου ρούχα και να έχεις έτοιμα στο μυαλό σου outfits. Έτσι και κερδίζεις χρόνο και θα κάνεις πιο σωστές επιλογές.

My tip: Για να είναι όλα τα παραπάνω εφικτά όμως, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι ένα ξεκαθάρισμα στην ντουλάπα σου. Τώρα είναι η σωστή στιγμή, που σιγά σιγά τα χειμωνιάτικα κατεβαίνουν. Μην την παραγεμίσεις και μην κρατάς κομμάτια που δεν φοράς ποτέ. Τέλος, στο επόμενο fashion shopping επίλεξε να συμπληρώσεις τυχόν κενά που έχει η γκαρνταρόμπα σου με basics και κομμάτια κλειδιά, όπως ένα λευκό t-shirt, ένα μαύρο παντελόνι, ένα μαύρο φόρεμα, ένα denim πουκάμισο.

 

Κεντρική φωτογραφία: Imaxtree