Πώς να φροντίσεις το πουλόβερ σου για να μην κάνει κόμπους

Μικρά tips για να περιποιηθείς σωστά το μάλλινο πουλόβερ σου.

Όλες έχουμε ένα αγαπημένο μάλλινο πουλόβερ στην ντουλάπα μας. Είναι εκείνο που όταν το φοράς νιώθεις μία ζεστασιά, ως δια μαγείας ταιριάζει με τα περισσότερα από τα ρούχα σου και χαρίζει μία cozy αίσθηση σε κάθε outfit. Τι μπορεί να το χαλάσει όλο αυτό; Το ανεπιθύμητο και πολύ ενοχλητικό κόμπιασμα Αυτά τα κομπάκια που εμφανίζονται χαλάνε αυτή την μοναδική αίσθηση γι' αυτό πρέπει ή να τα προλάβεις ή να τα εξαφανίσεις.

Ουσιαστικά, οι κόμποι δημιουργούνται λόγω των σπασμένων ινών του μαλλιού, οι οποίες μπλέκονται με άλλες που έχουν επίσης σπάσει. Αυτό προκύπτει από το λάθος πλύσιμο του πουλόβερ και το στύψιμο στο πλυντήριο.

Το μαλλί είναι ένα αρκετά φίνο υλικό που χρειάζεται επιπλέον φροντίδα ακόμα και στο στέγνωμα. Επομένως, καλό είναι να τηρείς πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται στο ταμπελάκι εσωτερικά από τον κατασκευαστή, έτσι ώστε να μειώσεις τις πιθανότητες του κομπιάσματος. Θυμήσου επίσης να γυρνάς το πουλόβερ από την ανάποδη πριν το βάλεις στο πλυντήριο, να μην το βάζεις σε πρόγραμμα με στύψιμο κι αν τυχόν το βάλεις στο στεγνωτήριο, τότε μην το ξεχάσεις ούτε λεπτό παραπάνω μέσα σε αυτό.

 

Αν για το ήδη υπάρχον είναι αργά, τότε φρόντισε να τους εξαφανίσεις με ένα ξυραφάκι. Ξύρισε προσεκτικά το πουλόβερ σου στα σημεία που φαίνονται οι κόμποι και θα το δεις να ανανεώνεται αμέσως. Εναλλακτικά, μπορείς να κόψεις τους κόμπους με ένα ψαλιδάκι. Μετά όμως φρόντισε να είσαι πιο προσεκτική στο πλύσιμο για να έχεις όλα τα πουλόβερ σου απαλά για πολύ καιρό. 

Κι επειδή το καλό σου πουλόβερ χρειάζεται γενικότερα μία ειδική μεταχείριση, ρίξε μία ματιά σε αυτό το video με χρήσιμα tips για να το αποθηκεύεις και να το πλένεις.

 

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ