FASHION TRENDS

5 τάσεις στα sneakers από τις Spring 2020 συλλογές που μπορείς να φορέσεις από τώρα

ImaxTree

Αν υπάρχει ένα είδος παπουτσιού με το οποίο έχουμε πάθει εμμονή τα τελευταία χρόνια, τότε αυτό είναι τα sneakers. Από τη στιγμή που οι σχεδιαστές μας παρουσίασαν έναν νέο τρόπο να τα φοράμε, έναν που δεν περιορίζεται στις αίθουσες του γυμναστηρίου και μόνο, τότε τα παπούτσια απέκτησαν μια πολυχρηστικότητα που ίσως να μην είχαμε φανταστεί ποτέ ότι έχουν.

Διάβασε ακόμη: 10 sneakers γιατί οι casual εμφανίσεις σου χρειάζονται μια δόση coolness

Τα αθλητικά κάποτε, δεν ήταν ΟΚ να τα φοράμε με κοστούμια ή πιο «καλά» και ρομαντικού ύφους φορέματα. Με τους σχεδιαστές και τη street style μόδα όμως να καταρρίπτουν τον μύθο ότι τα αθλητικά παπούτσια έχουν συγκεκριμένο ρόλο στα looks του γυμναστηρίου, τα παπούτσια αυτά απέκτησαν σημαντικότερο ρόλο στις εμφανίσεις.

Δες επίσης: Οδηγός αγοράς: Tα πιο κουλ, ρετρό sneakers που θα φοράς όλη μέρα

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι πωλήσεις των αθλητικών παπουτσιών να έχουν εκτοξευθεί και τους σχεδιαστές να παρουσιάζουν νέα και κουλ σχέδια στις συλλογές τους, no matter what. Το να προκύπτουν τάσεις αποκλειστικά και μόνο για τα sneakers έγινε κάπως αναπόφευκτο και αυτές από τις ανοιξιάτικες συλλογές για το 2020, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι μόνο βαρετές δεν είναι.

Παρακάτω στις παρουσιάζουμε και σου προτείνουμε το εξής: να τις τεστάρεις από τώρα. Δεν χρειάζεται να περιμένεις να μπει η άνοιξη για να ενδώσεις σε ένα από τα παρακάτω στιλ sneakers, ειδικά όταν είναι τόσο, μα τόσο κουλ.

Έντονες αποχρώσεις

ImaxTree

GCDS Spring 2020 / ImaxTree

Οι σχεδιαστές θέλουν τα αθλητικά που φοράμε να είναι ο πρωταγωνιστής των εμφανίσεών μας, γι’ αυτό και οι Spring 2020 πασαρέλες, είχαν πολύ χρώμα. Φυσικά, ακόμα και οι έντονες αποχρώσεις είναι αποδεκτές, όπως αυτές του πορτοκαλί, ροζ ή πράσινου.

Throwback αναφορές

ImaxTree

Coach 1941 Spring 2020 / ImaxTree

Τα sneakers που φορούσες παλιά είναι και επίσημα της μόδας. Δεν μας πολυεκπλήσσει βέβαια αυτό, από τη στιγμή που τα sportswear brands αθλητικών ειδών επανακυκλοφορούν τα παλιά τους μοντέλα, πιο νέα και ανανεωμένα από ποτέ.

Platform αθλητικά

ImaxTree

Prada Spring 2020 /ImaxTree

Τα πολυσυζητημένα αθλητικά/πλατφόρμες που φορούσαν το ’90 οι Spice Girls αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για αρκετούς designers, με αποτέλεσμα τα λεγόμενα platform sneakers να είναι και πάλι τάση. Είναι ένα trend που είτε το λατρεύεις, είτε το μισείς. Εμείς είμαστε κάπου στη μέση.

Φουτουριστικού ύφους

ImaxTree

Longchamp Spring 2020 / ImaxTree

Είναι περίπου δύο χρόνια τώρα που τα chunky αθλητικά είναι τάση, ένα trend που αγαπήθηκε από πολλές γυναίκες (και άνδρες). Φέτος την άνοιξη, επιστρέφουν πιο δυναμικά από ποτέ και πιο «χοντροκομμένα» από ποτέ. Δεν θα πούμε όχι.

Statement αθλητικά

ImaxTree

Pyer Moss Spring 2020 / ImaxTree

Όσο πιο bold, όσο πιο πολύχρωμα, σε έντονες αποχρώσεις, “ugly” και γενικά ό,τι πιο περίεργο δεις σε αθλητικά παπούτσια και πιστεύεις ότι μπορείς να το υποστηρίξεις, τότε φόρα το. Οι σχεδιαστές αυτό μας προτείνουν εξάλλου και η αλήθεια είναι ότι ένα ζευγάρι Pyer Moss x Reebok θα αναδείκνυε φανταστικά ακόμα και τα πιο απλά μας σύνολα.

Kεντρική φωτογραφία: ImaxTree