TIPS

Πώς θα πλύνεις σωστά το puffer jacket σου στο σπίτι

Μπορεί να άργησε ο χειμώνας αλλά τελικά ήρθε και ήρθε η ώρα για το χοντρό μπουφάν σου. Ουσιαστικά, έφτασε ο καιρός να βρει την πρακτική του χρήση το puffer jacket σου που μπορεί να έχεις αποθηκευμένο από την περσινή χρονιά και ψάχνεις την κατάλληλη ευκαιρία να το φορέσεις. Κι αν σου φαίνεται βαρύ για την πόλη, τότε θα το χρειαστείς σε τυχόν χειμερινές αποδράσεις που αυτές τις μέρες δεν είναι διόλου απίθανο να συμβούν.

Μήπως λοιπόν, ήρθε η ώρα να φρεσκάρεις το φουσκωτό μπουφάν σου; Δεν χρειάζεται να το πας στο καθαριστήριο, απλά να μάθεις τον σωστό τρόπο που μπορείς να το πλύνεις μόνη σου στο σπίτι. Δεν είναι κάποιου είδους αίνιγμα που πρέπει να λύσεις, απλά χρειάζεται προσοχή για να μην χάσει το μπουφάν τη φόρμα του.

Τι πρέπει να κάνεις

Αν είναι λερωμένο, τότε φρόντισε πριν το βάλεις στο πλυντήριο να ρίξεις κάτι τοπικά στους λεκέδες. Στη συνέχεια, γυρνάς το μπουφάν ανάποδα και πριν το βάλεις στο πλυντήριο, το τοποθετείς μέσα σε έναν ειδικό σάκο ή απλά βάζεις το πρόγραμμα του πλυντηρίου που είναι κατάλληλο για ευαίσθητα ρούχα. Πριν βάλεις την πλύση, καλό είναι να έχεις αφαιρέσει τυχόν αποσπώμενα κομμάτια. Όσο για το απορρυπαντικό, χρησιμοποίησε ένα που είναι ειδικό για μάλλινα ρούχα.

Περνάμε λοιπόν, στο στέγνωμα που είναι ίσως το δύσκολο κομμάτι στο να πλύνεις το μπουφάν στο σπίτι. Αν έχεις στεγνωτήριο, τότε το βάζεις σε ένα πρόγραμμα για ευαίσθητα ρούχα κι όχι με πολλές στροφές. Καλό είναι να σταματήσεις την διαδικασία στη μέση, να βγάλεις του μπουφάν, να το τινάξεις ελαφρά για να επανέλθει ο όγκος σε όλα τα σημεία και να το ξαναβάλεις, αφήνοντας το στεγνωτήριο να ολοκληρώσει. 

Αν πάλι δεν έχεις στεγνωτήριο, τότε πρέπει να κάνεις υπομονή γιατί θα δυσκολευτεί να στεγνώσει μόνο του. Βάλ’ το σε μία γερή κρεμάστρα, αφού πρώτα το έχεις τινάξει και έπειτα κρέμασέ το σε ένα σχοινί ή όπου αλλού απλώνεις τα ρούχα. Προηγουμένως καλό είναι να το έχεις τινάξει μερικές φορές και το ίδιο να κάνεις κατά τη διάρκεια του στεγνώματος. Το ζητούμενο είναι να φύγει κάθε ίχνος υγρασίας από το μπουφάν για να μη χάσει τη φόρμα του που είναι και το βασικό χαρακτηριστικό του.

Σε κάθε περίπτωση, πριν πλύνεις το puffer μπουφάν σου, κοίτα την ετικέτα με τις οδηγίες πλυσίματος για να αποφύγεις τυχόν κακοτοπιές.

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/thefashionguitar