FASHION SHOW

Milan Fashion Week: Τo top 5 των ιταλικών fashion shows

Ήταν μια επεισοδιακή εβδομάδα. Οι ιταλικοί οίκοι μόδας είχαν «πολλά» να πουν, μέσα από τις Fall/Winter '19 συλλογές τους. Υπήρχε προβληματισμός. Θυμός για το μέλλον και για τους ηγέτες αυτού του πλανήτη. Είδαμε θλίψη και θρήνο (αχ, βρε Karl) και σίγουρα over-the-top μόδα. Το Μιλάνο εξάλλου έχει «βγάλει» μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα στον χώρο της μόδας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι νέοι σχεδιαστές και brands δεν μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Παρ’ όλα αυτά, είναι οι αναγνωρισμένοι οίκοι που ξεχωρίζουν κάθε φορά, όχι μόνο με τα σχέδια των ρούχων τους, αλλά και με τον πρωτότυπο τρόπο που προσεγγίζουν τη μόδα. Τα concepts των συλλογών που είδαμε στο Milan Fashion Week είναι τόσο επίκαιρα και εμπνευσμένα σε μεγάλο βαθμό, από τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Η προσοχή στον σχεδιασμό, το styling, τα μηνύματα που περνάνε, ο σουρεαλισμός, όλα είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο.

Αυτό είναι το top 5 των αγαπημένων μας fashion shows:

Max Mara

 

Αφού έγινε χαμός με το Max Mara παλτό που φόρεσε η Αμερικανίδα πολιτικός, Nancy Pelosi, τον Δεκέμβριο, o καλλιτεχνικός διευθυντής Ian Griffiths αποφάσισε να αφιερώσει την FW’19 συλλογή στην ίδια και τη γυναικεία ενδυνάμωση. Τα oversized κασμιρένια κοστούμια, η bold χρωματική παλέτα, τα εξαίσια teddy coats μας κάνουν να οραματιζόμαστε τo πιο fashionable Woman’s March. Δυναμικές γυναίκες με στιλ. Υπάρχει τίποτα καλύτερο απ’ αυτό;

Etro

 

Θα περίμενες να αδιαφορήσουμε για ένα brand σαν το Etro που μπορεί να υπάρχει εδώ και χρόνια, αλλά όταν υπάρχουν powerhouses σαν την Gucci και τη Versace, ξεχνάμε καμιά φορά την ύπαρξή του. Μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε η φθινοπωρινή συλλογή που είχε τόσο diversity, όσο και εκπληκτικές δημιουργίες. Η διαφορετικότητα εκφράστηκε κυρίως μέσα από τις διαφορετικές ηλικίες που είχαν τα μοντέλα που περπάτησαν στο show. Είδαμε μοντέλα, όπως την θρυλική Farida Khelfa, μέχρι και τη νεαρή Cara Taylor, τιμώντας έτσι το παρελθόν και το μέλλον της μόδας. Φυσικά, ήταν και τα signature patterns του brand που επέστρεψαν στην πασαρέλα που ήταν τόσο εξαιρετικά που μέχρι και ο Jack Kerouac θα είχε την περιέργεια να φορέσει. Ο φόρος τιμής στην Beat area ήταν ξεκάθαρος και σίγουρα αρκετά much needed, όπως αποδείχτηκε από τις κριτικές των experts.

Fendi

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Women's Fall/Winter 2019-20 Fashion Show Creative Director #KarlLagerfeld and @silviaventurinifendi #FendiFW19

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fendi (@fendi) στις

 

Η τελευταία συλλογή του Karl Lagerfeld για τον οίκο Fendi ήταν μια από τις iconic στιγμές στην φετινή Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο. Όχι μόνο γιατί ο σχεδιαστής είχε πεθάνει μόλις λίγες ημέρες πριν την παρουσίαση του show, αλλά και για τη συλλογή καθαυτή. Τα εκπληκτικά tailored αυστηρά κοστούμια ήρθαν σε «αντιπαράθεση» με τα αέρινα φορέματα που είδαμε στην πασαρέλα, σα να αποκαλύπτουν τη διπλή πτυχή της προσωπικότητας του Karl: ρομαντικός ρεαλιστής. Φυσικά, το συγκινητικό show ήταν έγινε ακόμα πιο έντονο, όταν μια ταινία μικρού μήκους με τον Karl, έπαιξε σε μια μεγάλη οθόνη.

Gucci

 

Όπως πάντα με το «δράμα» του και τον πόνο του ο Alessandro Michele. Αλλά ξέρει να εκφράζει τόσο εκπληκτικά αυτά τα στοιχεία που δεν μπορούμε παρά να πειθόμαστε κάθε φορά με το δράμα που ζει. Οι άνθρωποι κρυβόμαστε πίσω από αόρατες μάσκες, μας λέει ο σχεδιαστής σε αυτή τη συλλογή του για την Gucci, μάσκες σχεδόν επικίνδυνες αν προσπαθήσει να της φορέσει κανείς. Ε, λίγος κίνδυνος κάνει την καθημερινότητα ολίγον τι πιο ενδιαφέρουσα.

Zanini

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#ZANINIcolllection – #MarcoZanini – #MFW

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ZANINI (@zaninicollection) στις

 

Ο Marco Zanini έχοντας περάσει από οίκους όπως τον Schiaparelli, τον Halston και Rochas σήμαινε ένα πράγμα: ότι για την πρώτη συλλογή του ομώνυμου brand του θα βλέπαμε καλοραμμένα κοστούμια. Αυτά και τα slip dresses ήταν οι σταρ της συλλογής. Η αντιπαράθεση μεταξύ θηλυκότητας και αρρενωπότητας ήταν από εκείνες που κυριάρχησαν στην φθινοπωρινή κολεξιόν και μας «σέρβιρε» κομμάτια όπως αυστηρά κοστούμια και πανωφόρια με ντελικάτα μανίκια και εξαίσια φορέματα σε γήινες αποχρώσεις.