FASHION SHOW

NYFW: Τα highlights των fashion shows της προηγούμενης μέρας

AP Photo/Richard Drew

Τα δυνατά ονόματα στη μόδα καλά κρατούν, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό στα catwalks της εβδομάδας μόδας στην Νέα Υόρκη. Μετά από ένα διόλου αδιάφορο Σαββατοκύριακο, η εβδομάδα άρχισε εξίσου καλά με την Carolina Herrera να κάνει το επόμενο βήμα, την Diane Von Furstenberg να δίνει νέα πνοή στα prints και τον Philip Lim να αποδίδει με τον καλύτερο τρόπο την urban άνεση της καθημερινότητας. Παρακάτω όμως θα τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά για να μπεις στο κλίμα και να κρίνεις με τα μάτια κι όχι μόνο με την περιγραφή.

Carolina Herrera

Ο νέος creative director της Carolina Herrera έδωσε νέα πνοή στον οίκο. Είδε την ευχάριστη πλευρά της γυναίκας, αυτής που αγαπά το χρώμα και τη ζωή και δεν υπεραναλύει το καθετί, απλά απολαμβάνει. Από τη μία τα tailored κοστούμια κι από την άλλη τα φωτεινά ροζ, κίτρινα και πράσινα χρώματα αλλά και τα πουά με τα florals δίνουν μία διαφορετική νότα στη συλλογή. Έτσι, δύο αντιθετικά – φαινομενικά- trends έδωσαν τη μάχη τους να κατακτήσουν το κοινό στην Νέα Υόρκη και σίγουρα σε μεγάλο βαθμό τα κατάφεραν.

AP Photo/Richard Drew

AP Photo/Richard Drew

AP Photo/Richard Drew

AP Photo/Richard Drew

AP Photo/Richard Drew

AP Photo/Richard Drew

AP Photo/Richard Drew

AP Photo/Richard Drew

Diane Von Furstenberg

Η μετρ των prints και η γυναίκα που ανέδειξε το κρουαζέ φόρεμα και τη σημασία του για τη γυναικεία σιλουέτα. Η Diane Von Furstenberg για την επόμενη άνοιξη δεν έχει φυσικά παραλείψει τα έντονα χρώματα και τα prints. Ωστόσο, έχει προσθέσει μερικές αυστηρές πινελιές, προσδίδοντας μία διαχρονική αξία στη συλλογή της αυτή τη φορά. Το αξιοσημείωτο στην περίπτωση αυτή είναι το γεγονός, ότι η Diane συμπεριέλαβε στη συλλογή της 10 looks (σαν μια capsule collection), τα οποία επιμελήθηκε η εγγονή της, η 19χρονη Talita von Furstenberg, η οποία ακόμα σπουδάζει αλλά μάλλον δεν την αφήνει ασυγκίνητη η επαγγελματική δραστηριότητα της διάσημης και δυναμικής γιαγιάς της.

 

3.1 Phillip Lim

Ο Phillip Lim στη συλλογή του για την επόμενη άνοιξη κράτησε όσα στοιχεία τον χαρακτηρίζουν και τον εμπνέουν και έκανε μία μίξη αυτών με νέες γραμμές που καλύπτουν τις ανάγκες από διαφορετικές γυναικείες σιλουέτες. Η νομαδική αισθητική του ντυσίματος είναι κυρίαρχη στα περισσότερα looks που παρουσίασε στο catwalk του, ενώ οι γήινες αποχρώσεις και το λευκό σε συνδυασμό με ξεκάθαρες μεταλλικές προσθήκες απέδωσαν μία ολοκληρωμένη εικόνα σε όλη τη συλλογή.

 

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Richard Drew