CELEBRITY STYLE

Η Δανάη Στράτου σχεδίασε μόνη της το τιρκουάζ φόρεμά της για το Φεστιβάλ Βενετίας αλλά δεν εντυπωσιαστήκαμε

NDP Photo Agency

Δεν τη συναντήσαμε στην πλαζ, αλλά φορούσε τιρκουάζ. Ο λόγος για τη Δανάη Στράτου, μια ταλαντούχα εικαστικό και γυναίκα του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη. Με αφορμή την επερχόμενη ταινία του Κώστα Γραβά, «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας, ένα φιλμ βασισμένο στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του περπάτησαν στο κόκκινο χαλί του εν λόγω θεσμού.

Διάβασε ακόμη: Η υπέροχη Meryl Streep με Givenchy στο Φεστιβάλ της Βενετίας

Το γνωστό ζευγάρι έκανε το ντεμπούτο του στο Φεστιβάλ της Βενετίας κάνοντας εμφανίσεις που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον. Ο Γιάνης με ένα μαύρο κοστούμι και λευκό πουκάμισο -sans γραβάτα, φυσικά- έκανε μια safe επιλογή, μία που όμως ταιριάζει στον χαρακτήρα του. Η εμφάνιση του πολιτικού και συγγραφέα όμως δεν ήταν αυτή που μας έκανε την περισσότερη εντύπωση. Ήταν το look της γυναίκας του Δανάης Στράτου το οποίο νιώθουμε την ανάγκη ότι πρέπει να σχολιάσουμε.

Δες ακόμη: Η Scarlett Johansson με κατακόκκινο φόρεμα στο Φεστιβάλ Βενετίας. Δεν είναι αυτή η καλύτερή της εμφάνιση. Υπάρχουν αποδείξεις

Λίγα λόγια για το look της Δανάης Στράτου

Η Στράτου εμφανίστηκε με ένα τιρκουάζ column dress το οποίο διέθετε στράπλες λαιμόκοψη, ενώ στο πάνω μέρος του ήταν συνδεδεμένο ένα μεγάλο, ασημένιο statement piece, σαν κολιέ, σε σχήμα μαιάνδρου.

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

Όπως αποκάλυψε η ίδια μέσα από ανάρτησή της στο Facebook, το φόρεμα σχεδίασε η ίδια σε συνεργασία με την Μαρία Λαλαούνη (ήμασταν σχεδόν σίγουρες γι’ αυτό, μιας και το statement piece με τον μαίανδρο είναι από τα χαρακτηριστικά σχέδια του brand της σχεδιάστριας κοσμημάτων και του οίκου Lalaounis γενικότερα) και τον Βασίλη Ζούλια (μια υποψία την είχαμε και σε αυτή την περίπτωση, λόγω της επιλογής του υφάσματος και χρώματος του φορέματος, μιας και τα δύο είναι χαρακτηριστικά των δημιουργιών του Έλληνα σχεδιαστή).

Αν και δε γνωρίζουμε ακριβώς το μέρος της συμμετοχής που είχαν οι δυο Έλληνες designers απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε από το post της Δανάης, το σχέδιο πρέπει να εμπνεύστηκε η ίδια και οι δυο experts να βοήθησαν στην εκτέλεση του ενδύματος.

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

H άποψή μας για το φόρεμα

Καταλαβαίνουμε γιατί μια γυναίκα σαν τη Δανάη Στράτου η οποία έχει, αυτό που λέμε «μάτι» ή την αισθητική -λόγω της ιδιότητάς της σαν εικαστικός-, να ένιωσε την επιθυμία να σχεδιάσει το φόρεμά της (είναι εξάλλου κάτι που δε βλέπουμε να συμβαίνει συχνά με τις εμφανίσεις των γυναικών στο κόκκινο χαλί), παρ’ όλα αυτά ίσως ο σχεδιασμός ρούχων να μην είναι τελικά το φόρτε της. Από προσωπικής άποψης και μόνο το φόρεμα δείχνει κάπως “outdated”.

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

Είναι ένα ΟΚ φόρεμα, άσχημο δεν είναι, εφαρμόζει γάντι πάνω της και το χρώμα είναι όμορφο. Παρ’ όλα αυτά, θεωρούμε ότι δεν έχει τις σωστές αναλογίες. Και εξηγώ: συγκριτικά με την απλή σιλουέτα του φορέματος, ο τεράστιος μαίανδρος στο σημείο του στέρνου, χάνει την αξία του. Η αναφορά στην Αρχαία Ελλάδα μέσω του μαιάνδρου έχει το ενδιαφέρον της, δεν υπάρχει όμως στο φόρεμα κάποιο στοιχείο που να συνδέει το χαρακτηριστικό αυτό αρχαιοελληνικό σχέδιο με κάτι άλλο. Φυσικά, δεν περιμέναμε να φορέσει χιτώνα για να πιάσουμε τις αναφορές, αλλά θα μπορούσε για παράδειγμα, να υπάρχει κάποιο ντραπέ στοιχείο ώστε να υπάρξει αυτή η σύνδεση που λέγαμε παραπάνω.

Το συμπέρασμα

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

Το τι θα θέλαμε εμείς να φορέσει η Δανάη Στράτου δεν είναι καν δική μας υπόθεση. Το πώς θα προτιμούσαμε να είναι το φόρεμα που σχεδίασε στο αναφέραμε παραπάνω, αλλά και πάλι αυτή είναι η δική μας άποψη και δε θέλουμε να την επιβάλλουμε σε κανέναν. Η Δανάη Στράτου, εσύ, εμείς, ο καθένας μας πρέπει να φοράει ό,τι τον/την εκφράζει και του/της αρέσει. Αυτός είναι και ο σκοπός της μόδας εξάλλου. Αν και η αισθητική μας, αναφορικά με την εν λόγω εμφάνιση της εικαστικού, δεν ταιριάζει με τη δική της -στη συγκεκριμένη περίσταση τουλάχιστον-, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι το look φαίνεται να την εκφράζει και το υποστηρίζει. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για εμάς.  

 

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency