AMAL ALAMUDDIN CLOONEY

5 σύνολα της Amal Clooney που θα σε εμπνεύσουν για τις καλοκαιρινές σου εμφανίσεις. Πάρε χαρτί και μολύβι

Chris Pizzello/Invision/AP, File

Δεν είναι μόνο επιτυχημένη δικηγόρος και φιλάνθρωπος, αλλά και από τ' αγαπημένα μας fashion icons. Ο λόγος για την Amal Clooney η οποία πέρα από μία εντυπωσιακή καριέρα, έχει και μία εντυπωσιακή γκαρνταρόμπα. Οι ενδυματολογικές επιλογές της Clooney συχνά αποτελούν αντικείμενο συζήτησης, για ένα λόγο κυρίως: εκπέμπουν απαράμιλλη κομψότητα.

Είτε πρόκειται να εμφανιστεί στο κόκκινο χαλί, στο πλάι του γοητευτικού συντρόφου της, George Clooney, είτε στον βασιλικό γάμο, είτε στα Ενωμένα Έθνη, τα looks της Amal είναι προσεγμένα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.

Λόγω όλων αυτών των στοιχείων που χαρακτηρίζουν τις εμφανίσεις της είναι κάπως αναπόφευκτο να μην εμπνεόμαστε απ’ αυτές κάθε φορά. Μέσα από τα σύνολα που φοράει, ασυνείδητα, η Amal μας κάνει μαθήματα μόδας.

Διάβασε ακόμη: Melania & Ivanka Trump: Ντυμένες “Δυναστεία” οι δύο γυναίκες θέλουν απεγνωσμένα να επιστρέψει η μόδα των ’80s

Μιας και είναι καλοκαίρι, λοιπόν, και λίγη έμπνευση για τις καλοκαιρινές μας εμφανίσεις είναι πάντα ευπρόσδεκτη, βρήκαμε 5 looks της δικηγόρου που μας βοηθούν να πάρουμε μερικές ιδέες για τα δικά μας σύνολα.

Μονόχρωμο look

Chris Radburn/pool photo via AP

Chris Radburn/pool photo via AP

Για τον βασιλικό γάμο της Meghan Markle και του Πρίγκιπα Harry, η Amal Clooney αποφάσισε να κάνει τη διαφορά. Επιλέγοντας ένα μονόχρωμο σύνολο σε έντονη κίτρινη απόχρωση κατάφερε να ξεχωρίσει μέσα στην απλότητα του συνόλου της. Το κομψό, μίνιμαλ φόρεμά της, λόγω της bold απόχρωσης, πρόσφερε στη δικηγόρο μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Φυσικά το statement καπέλο βοήθησε στο να στεφθεί το look με επιτυχία.

Tip: Μη φοβάσαι να παίζεις με έντονες αποχρώσεις, όπως αυτές του κόκκινου, μπλε, πράσινου και ροζ. Ένα total σύνολο σε ένα ενδιαφέρον χρώμα θα σου προσφέρει ένα stylish καλοκαιρινό outfit.

Παντελόνι με φούστα

Charles Sykes/Invision/AP

Charles Sykes/Invision/AP

Στην Amal αρέσει να πειραματίζεται με τις εμφανίσεις της και αυτό απέδειξε και με το look της στο περσινό Met Gala. Παίζοντας με τα διαφορετικά μοτίβα και κάνοντας ένα ενδιαφέρον layering, το σύνολό της ήταν από τα πιο όμορφα του event. Το μυστικό είναι στο σωστό layering το οποίο επέφερε ένα κομψό look στη δικηγόρο.

Tip: Το καλοκαίρι λόγω του καιρού είναι δύσκολο να παίξουμε με τα layers, μια τεχνική που κάνει τις εμφανίσεις μας πιο ιδιαίτερες, πιο ξεχωριστές, τότε σκέψου πρακτικά. Δημιουργώντας layers με έξυπνο τρόπο, όπως φορώντας μια φούστα πάνω από ένα τζιν (φρόντισε η φούστα να μην είναι πολύ στενή όμως και να έχει «αέρα»), θα μπορέσεις να προσφέρεις στα καλοκαιρινά σου looks περισσότερο ενδιαφέρον.

Μάξι φόρεμα

Jordan Strauss/Invision/AP

Jordan Strauss/Invision/AP

Ένα μάξι φόρεμα το καλοκαίρι είναι από τα must-have items που πρέπει να έχει η ντουλάπα μας αυτή τη σεζόν. Η Amal στην πρεμιέρα της ταινίας “Suburbicon” φόρεσε ένα στις αποχρώσεις του άσπρου-μπλε, με ένα graphic ενδιαφέρον μοτίβο.

Tip: Επίλεξε ένα σχέδιο φορέματος (βλ. στράπλες) που να είναι αέρινο και δροσερό για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δες ακόμη: H Μαίρη Συνατσάκη φόρεσε το απόλυτο καλοκαιρινό φόρεμα. Σου βρήκαμε 7 stylish δημιουργίες για όλες τις ώρες

Μια ολόσωμη φόρμα

AP Photo/Luca Bruno, File

AP Photo/Luca Bruno, File

Η iconic εμφάνιση της Amal Clooney λίγες ώρες πριν παντρευτεί είναι από τις πιο επιτυχημένες της δικηγόρου. Η ολόσωμη λευκή φόρμα που φόρεσε στην Ιταλία αποτελεί από τα πιο κομψά καλοκαιρινά looks που μπορεί να φορέσει μια γυναίκα.

Tip: Βρες μια φόρμα που να ταιριάζει στον σωματότυπό σου άψογα και ένα ύφασμα του οποίου το λευκό χρώμα να είναι αρκετά οπάκ ώστε να μη «φεγγίζει» (που λέει και ο λαός). Μη ξεχάσεις να συνδυάσεις με statement αξεσουάρ, όπως έκανε και η Amal (βλ. μεγάλο καπέλο).

Κοστούμι σε ουδέτερη απόχρωση

AP Photo/Yorgos Karahalis, Pool

AP Photo/Yorgos Karahalis, Pool

Η Clooney, όταν επισκέφθηκε το μουσείο της Ακρόπολης, φόρεσε από τα πιο κομψά, office looks. Ένα κοστούμι που αποτελούνταν από ένα σακάκι με μανίκι σε τρία τέταρτα και μια pencil φούστα πρόκειται για ένα από τα πιο διαχρονικά looks που θα είναι πάντα stylish.

Tip: Αν μια pencil φούστα δεν είναι του στιλ σου, τότε μία φούστα κλος ή σε Α-γραμμή είναι οι πιο κατάλληλες για την καλοκαιρινή σεζόν.

Κεντρική φωτογραφία: Chris Pizzello/Invision/AP, File