VIRAL

Η μεγάλη επιτυχία των Spice Girls γίνεται viral για έναν πολύ σπουδαίο λόγο

Νομίζω δεν υπάρχει λόγος να εξηγήσω τι εστί Spice Girls καθώς όσο χρονών και να είσαι σίγουρα έχεις χορέψει σε κάποιο πάρτι το Wannabe και έχεις τραγουδήσει (πιθανώς σε έξαλλη κατάσταση) I tell you what i want, what i really, really want παρέα με την κολλητή σου.

Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά αυτό το τραγούδι το 1996 προκάλεσε ένα μικρό χαμό καθώς εκτός του ότι εδραίωσε τις Spice Girls ως το πρώτο γυναικείο ποπ συγκρότημα, έμαθε σε μια ολόκληρη γενιά κοριτσιών το Girl Power και γιατί το να είσαι γυναίκα δεν είναι μόνο ροζ μονόκεροι με γκλίτερ (όχι ότι μας χαλάνε αυτοί) αλλά και απίστευτη δύναμη.

Είκοσι χρόνια μετά, αυτό το φανταστικό τραγούδι με το χαρακτηριστικό του βίντεοκλιπ αποκτά μια νέα διάσταση, καθώς χρησιμοποιείται στην καμπάνια της Global Goals #WhatIReallyReallyWant για να τονίσει τα ζητήματα που αφορούν τις γυναίκες που δεν έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά αλλά και που πέφτουν θύματα σεξισμού και βίας από τους άντρες. Στο βίντεο της καμπάνιας βλέπουμε γυναίκες και κορίτσια από όλο τον κόσμο να χορεύουν το Wannabe ενώ παράλληλα ζητάνε (τα αυτονόητα)· να σταματήσει η βία κατά των γυναικών και ο γάμος των μικρών κοριτσιών, να υπάρξει δυνατότητα εκπαίδευσης όλων των κοριτσιών και φυσικά ισότητα των φύλων καθώς και ίσα δικαιώματα στην εργασία και τους μισθούς.

Δεκάδες celebrity από όλο τον κόσμο στηρίζουν αυτή την καμπάνια, γράφοντας τι θα ήθελαν εκείνοι πάρα πολύ να δουν να γίνεται με το hashtag #WhatIReallyReallyWant. Μεταξύ αυτών φυσικά και δύο από τις Spice Girls, η Victoria Beckham και η Mel C, οι οποίες δήλωσαν ότι είναι πολύ χαρούμενες και περήφανες που το τραγούδι τους εμπνέει ακόμα τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο.

Δες το υπέροχο βίντεο παρακάτω,