LIFE

SAG Awards 2018: Οι πιο δυνατές στιγμές της βραδιάς

Vince Bucci/Invision/AP

Στα SAG Αwards, οι ηθοποιοί επιλέγουν και βραβεύουν συναδέλφους τους από τη βιομηχανία του θεάματος τιμώντας την υποκριτική τους δεινότητα, αλλά και τη συνολική συνεισφορά τους (όπως έγινε φέτος με τον Morgan Freeman) στον κινηματογράφο. Η φετινή 24η απονομή των βραβείων SAG , που πραγματοποιήθηκε στο Shrine Exposition Center του Λος Άντζελες, επικεντρώθηκε στις γυναίκες, που ήταν και οι πρωταγωνιστές της βραδιάς, (φέτος όλα τα βραβεία απονεμήθηκαν από γυναίκες) και πάτησε πάνω στα κινήματα #MeToo και #TimesUp αναδεικνύοντας την ανάγκη να αλλάξουν τα πράγματα στο Hollywood.

Αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες στιγμές της λαμπερής και χειμαρρώδους βραδιάς.

Η δυναμική είσοδος της παρουσιάστριας Kristen Bell

 

«Είμαι η Kristen Bell και είμαι ναρκισσιστής. Αστειεύομαι! Είμαι ηθοποιός και, επίσης, απόψε θα είμαι η παρουσιάστρια σας», δήλωσε η «Πρώτη Κυρία» των βραβείων (όπως αποκάλεσε τον εαυτό της), Kristen Bell, υποδεχόμενη τους καλεσμένους ηθοποιούς. Συνεχίζοντας με την ίδια καυστικότητα, ειρωνεύτηκε την Πρώτη Κυρία της Αμερικής, Μelania Trump και την «αφοσίωσή» της να δώσει ένα τέλος στο cyberbullying. «Ποτέ δεν περίμενα ότι μεγαλώνοντας θα γίνω Πρώτη Κυρία, αλλά ξέρετε τι; Μου αρέσει», είπε. «Νομίζω ότι η πρώτη μου προτεραιότητα θα είναι να καταπολεμήσω το cyberbullying. Αν και δεν έχω δεν το πρόβλημα να βελτιώνεται ακόμα και απευθύνομαι σε εσένα Tony Hale!».

Η ηθοποιός κατάφερε να εξισορροπήσει το χιούμορ με την αναφορά στο θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

 

«Διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο και όσο προχωράμε με δυναμισμό και ανοιχτά μυαλά,  ας βεβαιωθούμε ότι κάθε μας πράξη γίνεται με ενσυναίσθηση και ευσυνειδησία, γιατί με φόβο και θυμό δεν κερδίζεται κανένας αγώνας», δήλωσε ενώ την επόμενη στιγμή ελάφρυνε το κλίμα κάνοντας μια αναφορά στην κυκλοφορία της ταινίας Frozen 2.  

«Πάνω απ’ όλα όμως και ανεξάρτητα από τις διαφορές μας, μπορούμε να αγκαλιαστούμε και να γιορτάσουμε ένα πράγμα: Το Frozen 2 βγαίνει στις αίθουσες το 2019. Είμαι ενθουσιασμένη!».

Η Rosanna Arquette και η Marisa Tomei αποτίουν φόρο τιμής σε όσους έσπασαν τη σιωπή τους

Vince Bucci/Invision/AP

Φωτό: Vince Bucci/Invision/AP

Οι δύο γυναίκες ανέβηκαν στη σκηνή για να δώσουν το βραβείο της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας σε τηλεοπτική ταινία ή limited σειρά.«Είναι τιμή μας που είμαστε κομμάτι αυτής της υποστηρικτικής δημιουργικής κοινότητας και μας εμπνέει το γεγονός ότι, πλέον, τόσες πολλές δεν σιωπούν από το φόβο των αντιποίνων. Μπορούμε να ορίσουμε εμείς το πεπρωμένο μας», είπε η Arquette η οποία ήταν μια από τις γυναίκες που, τον Οκτώβριο του 2016, κατηγόρησαν τον παραγωγό Harvey Weinstein για σεξουαλική κακοποίηση. 

«Και εσύ Rosanna είσαι μία από αυτές τις φωνές, είσαι μια από τις γυναίκες που έσπασαν τη σιωπή τους. Σου χρωστάμε ευγνωμοσύνη», δήλωσε με τη σειρά της η Marisa Tomei. Η Arquette, παίρνοντας ξανά τον λόγο, φανερά συγκινημένη, έσπευσε να ευχαριστήσει άλλες γυναίκες που κατηγόρησαν ανοιχτά τον Weinstein, Asia Argento. Annabella Sciorro, Daryl Hannah, Ashley Judd, Mira Sorvino, Olivia Munn».

Η στιγμή που το κοινό σηκώνεται και χειροκροτά τη Rita Moreno

Είναι μία από τους 12, συνολικά, ηθοποιούς που, στην πορεία τους, έχουν κερδίσει και Emmy και Grammy και Oscar και βραβείο Tony (τετράδα γνωστή και ως EGOT), η Rita Moreno, ανεβαίνοντας στη σκηνή για να βραβεύσει τον Μorgan Freeman, συγκίνησε το κοινό που σηκώθηκε από τις καρέκλες του για να την τιμήσει- βασικά αποθεώσει. 

«Ω Θεέ μου. Αυτή είναι πολλή αγάπη», λέει συγκινημένη βγαίνοντας στην σκηνή. «Αλλά μπορώ να τη δεχτώ».

 

Το εύστοχο σχόλιο του Morgan Freeman όταν βραβεύτηκε για τη διαχρονική προσφορά του στον κινηματογράφο

 

«Θα σας πω τι είναι λάθος με αυτό το το αγαλματίδιο», είπε στο κλείσιμο του ευχαριστήριου λόγου του. «Δουλεύει μόνο αν το κοιτάξεις από πίσω. Από μπροστά δηλώνει το γένος».

Ο Sterling K. Brown από τη σειρά This is us γίνεται ο πρώτος έγχρωμος ηθοποιός που βραβεύεται στην κατηγορία του

Jordan Strauss/Invision/AP

Φωτό: Jordan Strauss/Invision/AP
 

Πήρε το βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας σε δραματική σειρά για το ρόλο του στη σειρά This is us και, με αυτό τον τρόπο, έγινε ο πρώτος έγχρωμος ηθοποιός στην ιστορία των βραβείων SAG (τα οποία ξεκίνησαν το 1995) που κερδίζει το εν λόγω βραβείο. 

«Δεν είναι η φήμη που θα σε στηρίξει. Δεν είναι τα χρήματα», είπε. «Η αγάπη είναι. Κρατήστε τη ζωντανή», είπε δίνοντας τη συμβουλή του για τις επόμενες γενιές ηθοποιών.

Το έξυπνο και αστείο σχόλιο της Frances MC Dorman όταν πήρε το βραβείο Α’ Γυναικείου ρόλου

 

«Κάθε λίγα χρόνια βγαίνω από το δάσος και έρχομαι σε αυτά εδώ τα πάρτι, αλλά υπάρχουν πολλοί και νεότεροι ηθοποιοί που μπαίνουν στη βιομηχανία και χρειάζονται κι εκείνοι στοπ για τις πόρτες τους. Ας το σκεφτούμε λίγο αυτό», είπε η McDormand λαμβάνοντας το βραβείο της για το ρόλο της στην ταινία Τhree Billboards Outside of Ebbing, Missouri η οποία -να το πούμε κι αυτό- σάρωσε τα βραβεία.

Vince Bucci/Invision/AP

Φωτό: Vince Bucci/Invision/AP