GAME OF THRONES

Το κοινό του “Ιησού από τη Ναζαρέτ” και του “Game of Thrones” που ίσως δεν ξέρεις

Μπορεί το "Game of Thrones" να είναι η σειρά που μας απασχολεί περισσότερο από όλες αυτή την περίοδο, καθώς περιμένουμε να δούμε πώς θα ολοκληρωθεί η 8η και τελευταία σεζόν του, αλλά η σειρά αυτών των ημερών του Πάσχα είναι δικαιωματικά και διαχρονικά μόνο μία. Ο λόγος για τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που σκηνοθέτησε ο Franco Zeffirelli 42 χρόνια πριν. Τώρα πώς ενώνονται αυτές οι δύο σειρές και τι μου ήρθε εμένα να σου γράψω αυτές τις γραμμές θα αναρωτιέσαι. Εκτός του ότι και οι δύο σειρές ήταν οι υπερπαραγωγές της εποχής της η καθεμιά, ο λόγος είναι ένας από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς όλων των εποχών ο οποίος συμμετείχε και στις δύο σειρές.

Δεν ξέρω αν κι εσύ το είχες προσέξει ως τώρα, αλλά ο Ian McShane που κάθε χρόνο ενσαρκώνει τον ίσως αμέσως σημαντικότερο μετά τον Ιησού ρόλο της σειράς, τον Ιούδα τον Ισκαριώτη, έχει υποδυθεί έναν σημαντικό δεύτερο ρόλο στο “Game of Thrones” και συγκεκριμένα στην 6η σεζόν της σειράς που έχει καθηλώσει όλο τον κόσμο στις οθόνες του αυτή την περίοδο. Παρακάτω τον βλέπεις ως Ιούδα σε αποσπάσματα της θρυλικής σειράς.

Και σε μια φωτογραφία από τη σειρά μαζί με το «αντίπαλο δέος», τον Robert Powell, δηλαδή τον ηθοποιό που ενσάρκωνε τον Ιησού.

 

Ο Ian McShane υποδύθηκε τον Ray, και μάλιστα ο ρόλος του είχε μια ελαφριά σχέση με εκείνον που τέσσερις δεκαετίες νωρίτερα είχε υποδυθεί στην σειρά του Franco Zeffirelli. Όχι, ο Ray δεν πρόδωσε κανέναν, απλώς υποδυόταν έναν πρώην μισθοφόρο που ήταν μέλος μιας ομάδας πιστών αφοσιωμένων στο να ζήσουν την ζωή τους με ειρήνη και συνεργασία, όπως θα δεις στο πιο κάτω video με σκηνές του στη σειρά.

 

Δεν τα κατάφεραν βέβαια και ο Ray βρήκε τραγικό θάνατο στη σειρά, αφού πρώτα μαλάκωσε την καρδιά του Sandor Clegane. Και αν θες να μιλήσουμε για μία ακόμα ομοιότητα, το τέλος του Ray και του Ιούδα ήταν παρόμοιο αφού ήρθε με απαγχονισμό.

Ο ίδιος πάντως φεύγοντας από το show εξόργισε τους fan του “Game of Thrones” αφού είχε κάνει ένα σημαντικό spoiler σε συνέντευξή του για την τύχη του Sandor Clegane. Ο Βρετανός ηθοποιός δεν απολογήθηκε ποτέ, αφού θεωρεί πώς απολογία δεν χρειάζεται και πώς οι fan θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τη σειρά όπως ακριβώς είναι, ως μία τηλεοπτική σειρά και τίποτα παραπάνω.

Jordan Strauss/Invision/AP

Με την σύζυγό του, Gwen Humble – Jordan Strauss/Invision/AP

«Κατηγορήθηκα ότι πρόδωσα την πλοκή αλλά εγώ λέω ασχοληθείτε με την ζωή σας. Είναι απλά στήθη και δράκοι. Η σειρά είναι φυσικά τεράστια αλλά κάποιοι fan ταυτίζονται υπερβολικά μαζί της. Σε κάνουν να θες να πεις: “Έχεις σκεφτεί καθόλου τον τρόπο ζωής σου; Ίσως θα έπρεπε να βγαίνεις συχνότερα”, είχε πει σε συνέντευξή του μετά από όλα αυτά ο Βρετανός ηθοποιός. Είτε τον συμπάθησαν είτε τον αντιπάθησαν οι fan της σειράς πάντως, γεγονός παραμένει ότι ως Ray εδωσε ρέστα. Όπως και ως Ιούδας το μακρινό 1977.