ΓΑΜΟΣ

8 γάμοι εμπνευσμένοι από την ποπ κουλτούρα

Αν έχω μάθει ένα πράγμα από τους γάμους στους οποίους έχω βρεθεί είναι ότι θέλοντας και μη θα υποστώ το μαρτύριο των παραδοσιακών τραγουδιών ενώ παράλληλα μια χ, ψ θεία θα με ρωτάει πότε θα βρω και εγώ ένα καλό παιδί.

Από την Νάνσυ Κωστακοπούλου

Ξέρεις πολύ καλά για ποιο πράγμα μιλάω, καθώς αν όχι όλοι- οι περισσότεροι γάμοι που γίνονται στην Ελλάδα ακολουθούν πιστά την παράδοση και όσο και να θέλει το ζευγάρι να κάνει κάτι πρωτότυπο και διαφορετικό, θα υπάρξει πάντα η θεία Πηνελόπη (ή η γιαγιά Μαρία, δεν κάνουμε διαχωρισμούς) που θα απειλήσει με εγκεφαλικό αν εμφανιστεί τελικά η νύφη με κόκκινο π.χ νυφικό.

Φαντάσου λοιπόν τι θα γινόταν αν τους έλεγες ότι θέλεις ο γάμος σου να μοιάζει σαν να έχει βγει από την αγαπημένη σου ταινία/ σειρά ή το βιβλίο που λατρεύεις.

 

(το εγκεφαλικό που λέγαμε)

Όπως θα είδες και εδώ οι θεματικοί γάμοι στο εξωτερικό δεν είναι κάτι παράξενο αλλά κάτι συνηθισμένο και *πιθανώς* κάτι που δεν προκαλεί αφοριστικά σχόλια από την οικογένεια του ζευγαριού. (Εντάξει για αυτό δεν παίρνουμε και όρκο). Επειδή λοιπόν ο γάμος με κεντρικό θέμα τον Harry Potter δεν είναι ο μοναδικός που αξίζει να χαζέψεις/ ζηλέψεις, εντοπίσαμε άλλους 8 που έχουν βασιστεί στην ποπ κουλτούρα.

1. Η λίστα δεν θα μπορούσε να μην ξεκινήσει με τον γάμο που έχει ως θέμα τον Dr. Who. Το λατρεμένο Tardis, τα love to hate Dalek και οι χαρακτηρισμοί των ηρώων που έχουν περάσει από το πλευρό του Doctor έχουν τη δική τους θέση στην διακόσμηση αυτού του γάμου. (Κάπου εδώ να δηλώσω πως όποιοι αποφασίσουν να κάνουν τέτοιο γάμο στην Ελλάδα θα είναι για πάντα στην καρδιά μου).

 

2. Συνεχίζουμε με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και τον φοβερά άβολο κουμπάρο (υποθέτω) που μεταμφιέστηκε στον νάνο Gimli. Πρέπει να αγαπάει ΠΟΛΥ το ζευγάρι, δεν εξηγείται αλλιώς.

3. Η μικρή γοργόνα μπορεί στην ταινία να δυσκολεύτηκε να κάνει τον γάμο των ονείρων της, το συγκεκριμένο ζευγάρι ωστόσο φρόντισε να της χαρίσει- έστω και έμμεσα έναν αξέχαστο γάμο.

4. Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων δεν είναι το ιδανικό θέμα μόνο για παιδικό πάρτι. Όοοχι, γιατί όπως θα δεις και στις φωτογραφίες που ακολουθούν τα χρώματα και οι συνθέσεις των λουλουδιών είναι ιδανικά για έναν ανοιξιάτικο γάμο.

5. Θεματικοί γάμοι χωρίς το Star Wars μέσα γίνεται; Δεν γίνεται. Τα φωτόσπαθα και οι κλώνοι έχουν την τιμητική τους ενώ ο Darth, κατά πως φαίνεται, χαρίζει μόνο το χρώμα της στολής του. (Πόσο τέλειο θα ήταν ωστόσο να είχε ντυθεί ο μπαμπάς της νύφης έτσι;)

6. Η Marvel εκτός από το να επαναπροσδιορίζει το ύφος των ταινιών που βασίζονται στα κόμικ (της και όχι μόνο) γενικότερα δίνει και έμπνευση για τους γάμους των φανατικών της. Λίγες μάσκες και 2- 3 μπλουζάκια με τα σύμβολα των αγαπημένων super heroes, τσουπ στήθηκε ο στολισμός, τι νόμιζες.

7. Προσωπικά δεν είμαι και πολύ φαν της Σταχτοπούτας, αλλά καταλαβαίνω απόλυτα γιατί ένα ζευγάρι μπορεί να επιλέξει αυτό το κλασσικό παραμύθι ως θέμα για το γάμο του. Εδώ που τα λέμε, η τούρτα- κάστρο αποτελεί από μόνη της λόγος για να επιλέξεις αυτό το θέμα.

8. Το Game of thrones είναι μια από τις πιο αγαπημένες μας σειρές και αλήθεια στηρίζουμε το concept γάμος στο Westeros. Εδώ που τα λέμε όμως στη συγκεκριμένη σειρά βιβλίων οι γάμοι δεν έχουν πάει και πολύ καλά (ξεχνιέται το Red Wedding; ΟΧΙ) ενώ το γεγονός ότι ο γαμπρός είναι ντυμένος Jon Snow και η νύφη Daenerys Targaryen είναι φοβερά άβολο (Παιδιά, αλήθεια τώρα. ΑΥΤΟ το ζευγάρι θέλετε να είστε; Χμμ).

 

Πηγή φωτογραφιών: www.boredpanda.com