GAME OF THRONES

Game of Thrones: 6 πράγματα που μαθαίνουμε από το νέο trailer

Πρόγνωση καιρού α λα Game of Thrones. Ο χειμώνας έρχεται, κλασικά, και φέρνει μαζί του μάχες, θανατικά, έρωτες και στρατιές από Whitewalkers. Και μερικά ακόμα, σε καμία περίπτωση ασήμαντα. Η 14η Απριλίου είναι πλέον πάρα μα πάρα πολύ κοντά μας. Μπράβο σε όλους, τα καταφέραμε.

Σε περίπτωση που δεν έχεις δει ακόμα το νέο trailer, το οποίο έφτασε σ’ εμάς απόγευμα Τρίτης, είναι εδώ:

Ωραίο ε; αλλά τι είδες ακριβώς; τι θέλει να πει ο σκηνοθέτης;

> Η Arya πέφτει στη μάχη: Η μικρή Stark με το γινάτι που βγάζει μάτι και δίψα για εκδίκηση από τις λίγες, θα πολεμήσει, αλλά δε θα περάσει και καλά. Στην αρχή του trailer τη βλέπεις να τρέχει με αίματα στο πρόσωπο, μετά όμως εμφανίζεται ως μικρή λαίδη Stark μ’ ‘ενα δρακόγυαλο στο χέρι και λίγο πιο μετά σαν πολεμίστρια. Κάτι κοιτάζει με δέος, μην είναι κανένας παγωμένος whitewalker;

> Ο Gendry κάτι ψήνει. Μην είναι κάποιο σπαθί από Βαλυριανό ατσάλι; ή μήπως κανένα δρακόγυαλο; O μπάσταρδος γιος του Robert Baratheon θα διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στην τελευταία σεζόν, αφού έχει την πατέντα για εκείνα τα όπλα που μπορούν να εξοντώσουν αυτά τα ζόμπι τους Whitewalkers.

> O Jaime Lannister διαχωρίζει τη θέση του από την Cersei. Αν ήταν πρωτοσέλιδο σε ταμπλόιντ, θα έγραφε: «ΡΗΞΗ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ». Κάτι που είχε ήδη φανεί από τον 7ο κύκλο ήταν το ότι ο Jaime είχε αρχίσει να παίρνει τα χαμπάρια του σχετικά με την αδερφή κι αιώνια αγαπημένη του. Στο trailer, όσο εκείνη πίνει το κρασί της αφ’ υψηλού και μηχανορραφεί στο Kings Landing, ο Jaime κάνει όλη τη σκληρή δουλειά.

> Ο Jon και η Daenerys είναι σύμμαχοι. Εκτός από εραστές (ίσως και κάτι άλλο, ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε. Ο οποίος Jon, τα πάει και πολύ καλά με τον Drogon (που ως δρακάκι, τον λες και δύστροπο). Γιατί άραγε τον συμπαθεί;; μήπως μυρίζει το αίμα του και κάτι του θυμίζει;

> Οι Greyjoys ρίχνουν τα πλοία τους στη θάλασσα. Ο Theon θα κάνει τα πάντα για να σώσει τη Yara, γιατί το αίμα νερό δε γίνεται. Και αυτά δεν είναι τα μόνα πλοία Made in Essos που βλέπουμε στο trailer. Κάπου εδώ να σου θυμήσω ότι η Cersei είχε πει στον Jaime πως θα εκδικηθεί τον Βορρά με μισθοφόρους aka “Golden Company” και τον Euron Greyjoy (o αγριεμένος θείος του Theon και της Yara) στο τιμόνι.

> Θα γίνει μάχη στο Winterfell. Η μέρα φεύγει, οι Nightwalkers έρχονται, επελαύνοντας στον Βορρά. Παίρνουμε όρκο ότι τα αλογίσια πόδια που βλέπουμε στην τελευταία σκηνή, κουβαλάνε πάνω τους τον Βασιλιά της Νύχτας. Η στιγμή που όλοι περιμέναμε.