LIFE

Οι πιο σημαντικές αδερφές των ξένων σειρών

Η 3η Αυγούστου έχει ανακηρυχθεί – δεν ξέρω από ποιον – Παγκόσμια Ημέρα Αδερφών. Δηλαδή αν έχεις μια αδερφή, με την οποία μαλώνεις καθημερινά, γίνεστε από δυο χωριά, ξεμαλλιάζεστε (στην πιο ακραία περίπτωση) και γενικώς συμπεριφέρεστε σαν δυο φυσιολογικές αδερφές, την 3η Αυγούστου είστε υποχρεωμένες να μονοιάσετε.

Αφήνεις πίσω σου πράγματα όπως “σου δανείστηκε, χωρίς να σε ρωτήσει, την αγαπημένη σου μπλούζα και την επέστρεψε με ένα παράσημο από μουσταρδομαγιονέζα” και γιορτάζεις το γεγονός ότι έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο που σε ξέρει καλά, σε νοιάζεται και θα σου σταθεί σε ό,τι σου συμβεί. Π.χ. θα σε βοηθήσει να βγάλεις το λεκέ από το φόρεμα.

Έτσι συμβαίνει και στις ξένες σειρές. Οι αδερφές διαφωνούν, μαλώνουν δημόσια, εκσφενδονίζουν πράγματα η μία στην άλλη, αλλά στο τέλος θυμούνται ότι πάνω απ’ όλα βρίσκεται η οικογένεια.

Ακολουθεί ο ελάχιστος φόρος τιμής στις σημαντικότερες αδερφές των ξένων σειρών. 

Το μικρό σπίτι στο λιβάδι

Η οικογένεια Ingalls, που ζούσε φτωχικά σ’ εκείνο το λιβάδι της Μινεσότα, στα τέλη του 19ου αιώνα, μας έχει χαρίσει πολλές συγκινητικές στιγμές αγροτικής αμερικανικής ζωής. Ο πατέρας Ingalls ήταν καρπερός και είχε αρχικά τέσσερα κορίτσια, τη Λώρα, τη Μαίρη, την Κάρι και την Γκρέις. Μετά υιοθέτησε κι άλλα παιδιά και κάπως μπλέχτηκε το πράγμα. Οι πιο αγαπημένες μεταξύ τους αδερφές ήταν η Λώρα και η Μαίρη.

 

Μαζί έτρεχαν στα λιβάδια, μαζί μάζευαν μαργαρίτες, μαζί έδιναν στον πάστορα Alden το αλάτι, όταν καθόταν να φάνε το μεσημεριανό τους. Μετά η Μαίρη τυφλώθηκε και η Λώρα παντρεύτηκε και στο μεταξύ ξεχάσαμε να γράφουμε σε κασέτα τα επεισόδια, οπότε έχασα τη συνέχεια της ιστορίας.

Charmed

 

H Shannen Doherty, στις καρδιές μας για πάντα “Μπρέντα από το Beverly Hills”, είναι η Prue Halliwell, μια καλή μάγισσα, που έχει δυο ακόμα αδερφές, μάγισσες κι αυτές, την Piper και την Phoebe. Ζουν στο Σαν Φρανσίσκο και προσπαθούν μαζί να σώσουν τον κόσμο από τους κακούς μάγους. Γενικώς τα πάνε καλά μεταξύ τους. Μάλλον επειδή χρειάζονται μαγικά για να μην πλακώνεσαι ολημερίς με την αδερφή σου; Δεν ξέρω, μπορεί.

Buffy the Vampire Slayer

 

Η Buffy, η γνωστή, που σφάζει τους βρυκόλακες και τους δαίμονες στη φανταστική πόλη Sunnydale της Καλιφόρνια, αρχικά είναι μοναχοπαίδι. Κάπου στην 5η σαιζόν υπεισέρχεται ξανά ο παράγοντας “μαγεία” κι έτσι αποκτά μια μικρή αδερφή, την Dawn, που είναι όμορφη και πολύ γλυκιά. Έχουν τις διαφωνίες τους (σπάνε κάτι βάζα πού και πού), αλλά η μία προσέχει την άλλη με όποιον τρόπο μπορεί.

Game of Thrones

Sansa και  Arya Stark. Η μέρα και η νύχτα. Το τσιζκέικ και η μπάρα βρώμης χωρίς ζάχαρη. Το πρασόρυζο και το παστίτσιο. Ξέμεινα από αντιθέσεις, συγγνώμη, αλλά καταλάβατε τη σχέση μεταξύ τους.  Η Sansa είναι όμορφη σαν Μπάρμπι του Westeros (αν είχαν, που δεν έχουν), ήρεμη, υπομονετική σε βαθμό εκνευριστικό, καλότροπη, μια σωστή μικρή κυρία. Η Arya έχει νεύρα από 6 χρονών, δεν ξέρει να κεντάει, να τρώει με μαχαιροπίρουνο και να βάζει μάσκαρα. Έχει όμως άλλα προσόντα, πιο χρήσιμα, απ’ ό,τι έχει φανεί προς το παρόν. Αναμένουμε τις εξελίξεις (γράφε, κύριε Μάρτιν μας, να χαρείς ό,τι αγαπάς).

Downton Abbey

 

Ο Λόρδος Grantham έχει τρεις κόρες, τη Mary, την Edith και τη Sybil. Η Mary είναι η δυναμική κόρη, η Edith η στριμμένη κόρη και η Sybil η κόρη η σοσιαλίστρια. Βρισκόμαστε στις αρχές του 20ου αιώνα και κατά τη διάρκεια του ξεμαλλιάσματος ανάμεσα σε Mary και Edith, τις τρώει η Sybil. Στο τέλος κάθε σεζόν θυμούνται κι αυτές ότι είναι οικογένεια, απλά λίγο πιο αριστοκρατική από τις υπόλοιπες.

Ugly Betty

 

Η συνεσταλμένη Betty Suarez πιάνει δουλειά στο φανταστικό περιοδικό Mode – σα να λέμε στη Vogue – ενώ η μοναδική σχέση που έχει με τη μόδα είναι ότι καθημερινά περνάει έξω από κάτι βιτρίνες με φανέλες, για να πάρει το τρένο από το Queens για το Manhattan. Στην προσπάθειά της να εγκλιματιστεί στον εχθρικό και σνομπίστικο χώρο του περιοδικού, τής στέκονται ο πατέρας της και η αδερφή της Hilda. Η Hilda είναι το αρχέτυπο της εκρηκτικής Latina κι όποιος πλησιάσει με κακούς σκοπούς την αδερφή της, τρώει τηγάνι στο κεφάλι. Εδώ είναι Queens, δεν είναι παίξε – γέλασε.

The Simpsons

 

Η Marge Simpson έχει δυο αδερφές, τη Selma και την Patty. Αυτές είναι δίδυμες, ολόιδιες στα πάντα, από τον τρόπο που καπνίζουν (φουγάρο κρουαζιερόπλοιου) μέχρι το μέγεθος του μίσους τους για το γαμπρό τους, τον Homer. Ωστόσο, όταν η Patty έκανε outing ως λεσβία στη 16η σαιζόν, ο Homer ήταν αυτός που την υποστήριξε. Στα υπόλοιπα επεισόδια συνέχισε, βέβαια, να τον βρίζει. Αλλά καμιά οικογένεια δεν είναι τέλεια.

Friends

 

Οι δίδυμες Phoebe και Ursula Buffay πέρασαν των παθών τους τον τάραχο ως παιδιά και στην εφηβεία τους έχασε η μία τα ίχνη της άλλης για αρκετά χρόνια. Και τις δυο υποδυόταν η Lisa Kudrow. Η Ursula ήταν το evil twin της Phoebe. Πράγματι, ήταν γνησίως κακιά, εγωκεντρική και ξινή. Κάποια στιγμή έκανε κι ένα μεγάλο χουνέρι στην καημένη τη Phoebe. Ναι, αυτό με τις πορνό ταινίες. Δε νομίζω να σποϊλάρω (sic) κανέναν, το έχουμε δει 3.845 φορές το επεισόδιο.

Orphan Black

 

Μιλώντας για evil twins, η Sarah Manning, μια ταλαίπωρη ορφανή Αγγλίδα που ζει στον Καναδά, ανακαλύπτει ότι κυκλοφορούν εκεί έξω διάφορες γυναίκες που είναι ολόιδιες μ’ αυτήν. Όχι απλά, δίδυμες, κλώνοι της. Η Helena, που τυγχάνει να είναι και δίδυμη με τη Sarah, να έχουν κυοφορηθεί δηλαδή μαζί, είναι μια αδίστακτη δολοφόνος, που τρώει σα να είναι μονίμως έγκυος. Συνδυάζει π.χ. μουστάρδα με σαρδέλες και ζελεδάκια. Αν εξαιρέσεις κάτι μπλεξίματα που έχουν με ακραίους επιστήμονες, ωραία τα περνάνε τα αδερφάκια. Η Tatiana Maslany παίζει όλους τους ρόλους των κλώνων και είναι εξαιρετική.

Sleepy Hollow

 

Ο μύθος του Ακέφαλου Καβαλάρη αναβιώνει στην πόλη Sleepy Hollow των ΗΠΑ. Η αστυνομικός Abbie Mills, με τη βοήθεια ενός μυστηριώδους Άγγλου που έχει έρθει από το παρελθόν (πρόκειται για τον κούκλο Tom Mison), προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι κάμποσων δολοφονιών και να εκλογικεύσει περίεργες μεταφυσικές καταστάσεις. Η αδερφή της Jenny, που έχει κάνει φυλακή και διάφορα άλλα πράγματα, μπαίνει στο παιχνίδι της εξιχνίασης και όλα γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα.

Χρόνια πολλά, κορίτσια! Πιείτε αγαπημένες ένα καφεδάκι και ξεχάστε τη μπλούζα και τον λεκέ.