ΒΙΒΛΙΑ

Paul McCartney: Ο τίτλος του παιδικού βιβλίου του θρυλικού “Σκαθαριού” είναι φόρος τιμής σε ένα από τα διασημότερα τραγούδια του

Grant Pollard/Invision/AP

Μπορεί να ξέρεις τα τραγούδια και την ιστορία του Paul McCartney, ενός από τα μέλη των Beatles αλλά υπάρχει μια ξεχωριστή ιδιότητά του που μάλλον δε γνωρίζεις. Ο Paul McCartney εκτός από διάσημος τραγουδοποιός και πρωτοπόρος της βρετανικής ποπ και ροκ σκηνής, είναι πλέον και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Το πρώτο εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο του Paul McCartney κυκλοφόρησε στη Βρετανία τον Σεπτέμβριο του 2019. Παράλληλα με την έντυπη μορφή του κυκλοφόρησε και σε CD όπου η αφήγηση της ιστορίας γίνεται από τον ίδιο τον Paul. Όσο για τον τίτλο του, αυτός είναι "Hey Grandude".

Grant Pollard/Invision/AP

 Grant Pollard/Invision/AP

Διάβασε επίσης: Οι cat ladies δεν είναι 60άρες γεροντοκόρες. Είναι απλά τόσο cool όσο σου δείχνουν αυτές οι φωτογραφίες

Σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες, εδώ υπήρξε μια αναφορά στην επιτυχία του Paul McCartney και των Beatles βεβαίως, “Hey Jude”. Το τραγούδι άλλωστε αντανακλούσε την μεγάλη αγάπη και το νιάξιμο του «Σκαθαριού» για τα παιδιά, αφού το είχε γράψει για τον γιο του John Lennon Julian προκειμένου να τον παρηγορήσει για το διαζύγιο των γονιών του. Κι αν δε το πήραμε τότε χαμπάρι, μάλλον ήταν πολύ λογικό ο Paul να καταλήξει ένας παππούς που θα θέλει να διηγείται ιστορίες σε όλα τα εγγόνια του κόσμου.

 

Κι αυτή είναι η λογική πίσω από τον Grandude, τον ήρωα της ιστορίας, αφού αυτό είναι το παρατσούκλι που έχει δώσει στον Paul McCartney ένα από τα 8 εγγόνια του. Ο Grandude είναι ένας κουλ παππούς – εξερευνητής που με τη μαγική του πυξίδα, τις μαγικές καρτ ποστάλ του, και τα τέσσερα εγγόνια του συντροφιά μπλέκει σε τρομερές περιπέτειες. Καβαλάνε ιπτάμενα ψάρια, ξεφεύγουν από χιονοστιβάδες και γενικά ζουν όλα όσα ονειρεύονται τα παιδιά να περάσουν με τους αγαπημένους τους σούπερ παππούδες. Την εικονογράφηση του βιβλίου έχει αναλάβει η Kathryn Durst και αν το θες για τα πρώτα αναγνώσματα του παιδιού σου στα αγγλικά ή απλά αγαπάς τα παραμύθια στη βιβλιοθήκη σου μπορείς να το παραγγείλεις στο Amazon.

 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Paul McCartney, ο Grandude αντιπροσωπεύει «όλους τους παππούδες του κόσμου» και ελπίζει πως το βιβλίο θα διαβάζεται από αυτούς στα εγγόνια τους πριν κοιμηθούν. «Όλα ξεκίνησαν όταν ένα από τα 8 εγγόνια μου με φώναζε Grandude και σκέφτηκα ότι είναι καλή ιδέα. Οπότε άρχισα να γράφω ιστορίες, οι άνθρωποι το έμαθαν και μου πρότειναν να τις κάνουμε βιβλίο», είπε ο Paul McCartney. Και κάπως έτσι μπορεί να ακολουθήσουν τίτλοι όπως “I want to hold your cane” ή “With a little help fromy my grandparents”, ποιος ξέρει;

Κεντρική φωτογραφία: Grant Pollard/Invision/AP