WATCHLIST

Νύσταζα υπερβολικά πολύ για να ξαφνιαστώ με το αποτέλεσμα του X Factor

Στις 28 Μαΐου η Μάριον δήλωνε με σιγουριά ότι ήξερε ποιος θα είναι ο νικητής του X Factor και πραγματικά, μην σώσω να ξαναδώ Grey’s Anatomy, ήμουν σίγουρη πως τη βραδιά του τελικού θα ξεκινούσα το πανηγυρικό μου post για τη νίκη του Ίαν με κάτι τύπου ‘’Το Ladylike κύριες και κύριοι ήξερε ΗΔΗ ποιος θα είναι ο νικητής’’ μπλα μπλα μπλα.

Έλα όμως που τώρα, ξημερώματα Σαββάτου που γράφονται αυτές οι γραμμές, μετά από ενάμιση μήνα γεμάτο δεκάδες καρδούλες στο twitter κατά τη διάρκεια των εμφανίσεων του και χιλιάδες λέξεις που γράφτηκαν από διάφορους στην προσπάθειά μας να εξηγήσουμε/ κατανοήσουμε/ δικαιολογήσουμε τη φάση του Ίαν, εκείνος θα γυρίσει σπίτι του χωρίς το πολυπόθητο συμβόλαιο με τη FeelGood Records.

Τι συνέβη λοιπόν και δεν κέρδισε ο Ίαν;

Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι ο βασικός λόγος που δεν το σήκωσε το αγόρι (γεια σου Ίαν, έμαθα διαβάζεις Ladylike, τι κάνεις; πότε θα πιούμε καφέ;) είναι ότι όλοι όσοι ήταν #teamIan αποκοιμήθηκαν στον καναπέ με το τηλεκοντρόλ στο χέρι και το σαλάκι να στάζει πάνω στο μαξιλάρι άρα δεν πρόλαβαν να τον ψηφίσουν. Πραγματικά δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς το γεγονός ότι ο Λέοντας βγήκε νικητής- βέβαια, εδώ που τα λέμε όπως πολύ σωστά έχει πει μια φίλη μου η Κύπρος στηρίζει πολύ τους παίκτες της στα reality. Μάλλον έχουν οικονομικά πακέτα κινητής τηλεφωνίας ή είναι πιο φτηνό το κάθε sms, δεν ξέρω να ψαχτούμε λίγο εμείς εδώ.

Δηλαδή, for the love of god αντέξαμε ΠΕΝΤΕ ΩΡΕΣ live για να δούμε τον Λέοντα να κλέβει τη νίκη από τον Ίαν; Π Ε Ν Τ Ε Ω Ρ Ε Σ; Χωνέψαμε και την πίτσα και μας τελείωσαν και οι μπύρες στο μεταξύ, eleoc kapu!

Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε πως ο τελικός θα τράβαγε αρκετή ώρα γιατί είχαμε ήδη ζήσει τα αναίτια μεγάλα σε διάρκεια προηγούμενα live, αλλά ελπίζαμε τουλάχιστον ότι θα δούμε ένα show αντάξιο (όχι του ξένου- ΟΥΤΕ ΚΑΝ) των προσδοκιών που είχαν χτίσει την τελευταία εβδομάδα οι υπεύθυνοι παραγωγής. Αυτό που είδαμε ήταν ένα άνευρο και απίστευτα φλατ και βαρετό show, με το ένα compilation (ήταν η λέξη της βραδιάς μετά το medley) να διαδέχεται το άλλο (δεν θυμάμαι ούτε μια σκηνή από αυτά btw), μια guest που πέρασε και δεν ακούμπησε και έναν Νίνο (!) που ποιος ξέρει ποιος τον θυμήθηκε- φαντάζομαι θα πέταξε την ιδέα στο meeting κάπως έτσι: ‘’Α, βρήκα τι θα κάνουμε για να απογειώσουμε τον τελικό, θα φέρουμε έναν ξεχασμένο πρώην παίκτη reality που έκανε επιτυχία πριν καν γεννηθούν οι μισοί τηλεθεατές μας να τραγουδήσει στη σκηνή τις μεγαλύτερες επιτυχίες του’’. Αλήθεια τώρα;

Το μόνο highlight της βραδιάς ήταν η Τάμτα, η οποία τραγούδησε ένα καινούριο κομμάτι αλλά και παλιότερες επιτυχίες της με τα κορίτσια της ομάδας της. Βέβαια, για να είμαι ακριβοδίκαιη ο ανεμιστήρας που φυσούσε τα μαλλιά της Πέγκυς κάθε φορά που την έδειχνε η κάμερα αξίζει ένα standing ovation γιατί όχι μόνο απογείωσε την εμφάνισή της αλλά γιατί μας έψησε πολύ να κάνουμε το ίδιο πράγμα όποτε εμφανίζομαστε μπροστά σε κάμερα- ακόμα και αν αυτή είναι μόνο του κινητού μας για χάρη ενός snap.

 

Αφού λοιπόν μάθαμε ποιοι κάνουν μοντάζ/ στήνουν τη σκηνή (δεν μας νοιάζει ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ- no offense στους εργαζόμενους, αλλά βαριέμαι), ακούσαμε τα περιττά και άστοχα σχόλια της Βαγγελίτσας (χιχιχι) και φάγαμε στη μάπα πάρα πολλά breaks, που θα έλεγε και ο Σάκης, έφτασε η ώρα που όλοι περιμέναμε αλλά δυστυχώς βαριόμασταν φριχτά να παρακολουθήσουμε. Όταν λοιπόν ανακοινώθηκε ο μεγάλος νικητής ακούστηκε ένα νυσταγμένο ‘’ΤΙΙΙΙΙΙΙΙ;’’ από όλους όσους είχαμε ξεμείνει στον καναπέ, κάναμε το απαραίτητο tweet για να δηλώσουμε την αγανάκτησή μας και κλείσαμε αμέσως την τηλεόραση γιατί το μόνο πράγμα που θέλαμε ήταν να πάμε σπίτια μας για ύπνο.

 

Και για να κλείσει αυτό το παραλήρημα, το θέμα μου δεν είναι *τόσο* ότι έχασε ο Ίαν (γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι δεν χρειάζεται να είσαι ο νικητής ενός talent show για να κάνεις καριέρα- βλ. Τάμτα και ΟΧΙ Νίνο), αλλά ότι ενώ έχεις τη δυνατότητα να κάνεις κάτι εντυπωσιακό που δεν θα κάνει κοιλιά με άκυρες (playback!) εμφανίσεις και αμήχανες ‘’αυθόρμητες’’ στιγμές αναλώνεσαι σε εμπορικές προωθήσεις και σε διαλόγους μεταξύ των κριτών που δεν έχουν να προσφέρουν απολύτως τίποτα. Δηλαδή, αλήθεια τώρα ένας, ΕΝΑΣ δεν βρέθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι έλειπε η Νωαίνα; Είχες μια από τις πιο ενδιαφέρουσες υποψήφιες που έχουμε δει σε ανάλογα show, η οποία απουσίαζε για τους όποιους *διάφορους* λόγους μπορεί να φανταστεί κανείς και αποφασίζεις να μην αναφερθείς καθόλου σε αυτήν, σαν να μην υπήρξε ποτέ; Τέλος, δεν ξέρεις να κάνεις show, δεν έχεις το X Factor ρε παιδί μου πως το λένε! #εξαλλη