NEXT TOP MODEL

Η σκληρή κριτική της Ηλιάνας Παπαγεωργίου και η υποκρισία συνεχίζεται

Οι πλαστικές επεμβάσεις ήταν για ακόμα ένα επεισόδιο στο κέντρο των συζητήσεων του Next Top Model. Έχεις κάνει κάτι επάνω σου; Έχεις πειράξει κάτι; Πρώτα γίνονται αυτές οι ερωτήσεις και μετά ακολουθεί η κριτική της κριτικής επιτροπής. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο το στήθος της Ειρήνης. Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου την απέρριψε λέγοντας:

Υποκρισία vol1

«Συμφωνώ ότι είσαι ένα πολύ όμορφο και σέξι κορίτσι. Όση ώρα πόζαρες εγώ το μόνο που είδα ήταν δύο στήθη. Με τίποτα δεν μπορώ να σου πω ναι. Λυπάμαι πολύ, είναι όχι».

H απάντηση της διαγωνιζόμενης ήταν η εξής: «Αυτό ήταν λίγο προσβλητικό για μένα. Δεν θεωρώ ότι το πρώτο πράγμα που κοιτάει κάποιος πάνω μου είναι το στήθος μου. Θεωρώ ότι έχω και πολύ ωραίο πρόσωπο και το σώμα μου είναι αξιόλογο».

 

Υποκρισία vol2

Είναι η καινούρια μόδα. Αντί να αγοράσετε τσάντα, βάζετε στήθος. Ο μπαμπάς ρωτάει την κόρη του τι θέλει για τα γενέθλιά της: ”Λίγο στήθος και λίγο υαλουρονικό οξύ στα χειλάκια. Άγγελος Μπράτης και Βίκυ Καγιά για πρώτη φορά εν έτει 2018 μαθαίνουν πως οι αυξητικές επεμβάσεις στήθους υφίστανται.

Η πλαστική χειρουργική δεν είναι ένα φαινόμενο της δεκαετίας που διανύουμε. Αν και υπήρχαν ήδη από τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, οι πλαστικές επεμβάσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο κυρίως κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ’90 με την ρινοπλαστική και την αυξητική στήθους να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων των γυναικών.

Σχεδόν 22 εκατομμύρια πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις έγιναν σε ολόκληρο τον κόσμο κατά το 2015. Το 85,6% των επεμβάσεων έγινε σε γυναίκες και ως φαίνεται η πιο δημοφιλής επέμβαση ήταν η αυξητική στήθους στην οποία υπεβλήθησαν 1,5 εκατομμύριο γυναίκες, δηλαδή 10% περισσότερες από το 2014.

Υποκρισία vol3

«Συμπαθητικό κορίτσι αλλά δεν μπορεί να γίνει μοντέλο με αυτό το στήθος και με αυτό το στόμα.» Αχ βρε παιδιά, αχ βρε παιδιά. Ότι δεν έχουμε ξαναδεί μοντέλα με πλούσιο μπούστο και γεμάτα χείλη. Βρε παιδιά ποιος κοροιδεύει, ποιον;

Υποκρισία vol4

«Η δουλειά μας στη μόδα είναι να τα κάνουμε όλα να φαίνονται όμορφα, να φαίνονται φυσικά. Όμορφα και καμωμένα σα να έτυχε.» Έτυχε ή πέτυχε; Το ζητούμενο τελικά είναι ένα μοντέλο να δείχνει όμορφο και φυσικό. Η συγκεκριμένη κοπέλα πληρούσε και τις δύο προϋποθέσεις αφού η αισθητική επέμβαση στο στήθος δεν έδινε ένα εξωπραγματικό αποτέλεσμα. 

Υποκρισία vol5

Κι αφού η διαγωνιζόμενη πέρασε με τρεις θετικές ψήφους, ο Άγγελος Μπράτης είπε: «Ελπίζω να αφήσει όλο αυτό το sexiness.» Κάποιος έχει μπερδέψει το θηλυκό, το προκλητικό και το χυδαίο.

 

Κεντρική φωτογραφία: Instagram/gntmgr