MY STYLE ROCKS

Ένταση στον αέρα του “Πρωινού” για τη φωτογραφία της Ιωάννας Τούνη στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος

Instagram/j.touni

Το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο στήθηκε το 2005 και αφιερώθηκε στους δολοφονημένους Εβραίους της Ευρώπης. 2711 τσιμεντένιες στήλες υψώνονται η μία κοντά στην άλλη σε έκταση που καλύπτει δύο ποδοσφαιρικά γήπεδα περίπου και δημιουργούν ένα επιβλητικό σύνολο, έργο του αρχιτέκτονα Peter Eisenman. Εκεί βρέθηκε και η Ιωάννα Τούνη, η παίκτρια που αναδείχθηκε μέσα από το My Style Rocks της περασμένης σεζόν και αποφάσισε να βγάλει μια αναμνηστική φωτογραφία συνοδεύοντάς τη από τη λεζάντα: «Μία φορά το χρόνο, πήγαινε κάπου που δεν έχεις πάει πριν». Η πόζα ήταν που ενόχλησε, καθώς η Ιωάννα Τούνη, φορώντας ένα jacket και μια κοντή φούστα από μέσα πόζαρε με ανοιχτά τα πόδια ανάμεσα σε δύο τσιμεντένιες στήλες. Ίσως ενόχλησε και η λεζάντα. Το πιθανότερο ενόχλησαν όλα μαζί.

 

Η Ιωάννα Τούνη μετά από δεκάδες σχόλια αποφάσισε να απαντήσει γράφοντας στο Instagram της: «Το συγκεκριμένο μέρος, πλέον είναι ένα από τα βασικά που πρέπει κάποιος να επισκεφθεί σε ταξίδι στο Βερολίνο… Ως «τουριστικό αξιοθέατο» λοιπόν, όλοι όσοι το επισκέπτονται βγάζουν αναμνηστικές φωτογραφίες/βίντεο. Προς όλους όσους προσβλήθηκαν με την δική μου, μπορείτε να μην με ακολουθείτε πλέον ή αν σας προσβάλλω τόσο, ακόμη και να με μπλοκάρετε ! Ωστόσο, ακριβώς επειδή τυχαίνει να γνωρίζω ιστορία… Και ο λευκός πύργος στην Θεσσαλονίκη επι Τουρκοκρατίας ήταν φυλακές & λεγόταν «Κόκκινος Πύργος». Όνομα που πήρε από τους Έλληνες που βασανίστηκαν και πέθαναν εκεί. Δεν νομίζω να προβληματίζουν κανέναν οι άπειρες χαμογελαστές φωτογραφίες από τουρίστες( και μη) εκεί! Γενικά No drama please! Δεν προσπαθώ να περάσω κανένα μήνυμα ασέβειας ή βεβήλωσης! Αυτάααα! Φιλιά πολλά». Τα σχόλια φυσικά δεν σταμάτησαν αφού όσοι πιστεύουν στην αξία της ιστορικής μνήμης και του σεβασμού στα αθώα θύματα των πολέμων, εξακολούθησαν να θεωρούν ότι δεν είναι όλα τα μέρη του πλανήτη ιδανικό φόντο για μία φωτογραφία που θα αναρτηθεί στο Instagram.

Instagram/j.touni

Instagram/j.touni

 

Το θέμα σχολιάστηκε και στο Πρωινό με τα πρόσωπα της ομάδας να χωρίζονται σε στρατόπεδα καθώς ο Άρης Καβατζίκης τόνιζε ότι η φωτογραφία της Ιωάννας Τούνη δεν τον εξέπληξε ούτε τον ενόχλησε αφού προέρχεται από ένα πρόσωπο με αυτή την προσωπικότητα και τη Φαίη Σκορδά να υποστηρίζει ότι περίμενε άλλη αντίδραση από εκείνη, π.χ. να κατεβάσει τη φωτογραφία της. Η συζήτηση πήγε αλλού εκ μέρους του Άρη Καβατζίκη που επεσήμανε ότι τα media είναι που αναδεικνύουν τέτοιες προσωπικότητες. ««Δεν μου κάνει καμία εντύπωση! Έτσι ντύνεται παντού. Ο κόσμος φωνάζει «Τουνάρα!», άρα δεν καταλαβαίνω τι πρέπει να βάλει η Ιωάννα Τούνη όταν πάει να βγάλει αναμνηστική φωτογραφία! Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος πέφτει να την «σφάξει» από τη στιγμή που την αποθεώνουμε. Αυτή την προσωπικότητα κουβαλάει, αυτό βλέπεις αυτό παίρνεις, έτσι καλέστηκε στις εκπομπές και εδώ κλήθηκε να έρθει -διαφωνούσα κάθετα με την επιλογή! Γιατί η Ιωάννα Τούνη πρέπει να πηγαίνει στις εκπομπές να μιλάει; Εμείς νομιμοποιούμε οτιδήποτε βγαίνει στην τηλεόραση;», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Άρης Καβατζίκης.

 

«Είναι και θέμα του πώς αντιδράς. Θα μπορούσε να πει κατεβάζω τη φωτογραφία, ζητώ συγγνώμη και να τελειώσει εκεί η ιστορία. Το ότι το συνεχίζει και το εξισώνει με τις φωτογραφίες των τουριστών στον Λευκό Πύργο, το μπερδεύει πάρα πολύ. Δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει για ποιον λόγο τη σχολιάζουν αρνητικά. Με στεναχωρεί αυτό»απάντησε η Φαίη Σκορδά ενώ αργότερα συμπλήρωσε: «Εκ των προτέρων, μπορείς να είσαι τόσο αφοριστικά απόλυτος επειδή αυτό το κορίτσι ήταν στο My Style Rocks, ήταν αναμενόμενο να δω και αυτό; Όχι, γιατί να μη δείξεις εμπιστοσύνη και να κουνάς το δάχτυλο;». «Το θέμα είναι ποιους παίρνουμε από την τηλεόραση από το σωρό, και τους αποθεώνουμε. Και τώρα ο κόσμος κάθεται και βρίζει αυτή την κοπέλα. Γιατί την βρίζει ο κόσμος την κοπέλα; Αυτή την προσωπικότητα έχει, έτσι βγαίνουν οι φωτογραφίες», τόνισε ο Άρης Καβατζίκης, ενώ την άποψη τους εξέφρασαν και η Αφροδίτη Γραμμέλη με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο να συμφωνεί μαζί της.

«Ποιος είναι ο κριτής που θα αποφασίζει εκ των προτέρων ποιο από αυτά τα κορίτσια που ξεκινάει έχει την παιδεία ή όχι για να έχουμε μια αναμενόμενη συμπεριφορά; Να την υποτιμήσω ειρωνικά και να μην την καλέσω στην εκπομπή;», κατέληξε η Φαίη Σκορδά και όλοι μαζί άλλαξαν θέμα, όπως συμβαίνει και στην αληθινή ζωή όταν οι συζητήσεις αρχίζουν να γίνονται άβολες για όλους τους εμπλεκόμενους.

Κεντρική φωτογραφία: Instagram/j.touni