WATCHLIST

Η Helen Mirren μεταμορφώθηκε σε Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας. Βαθιά υπόκλιση

Joel C Ryan/Invision/AP

Την περιμένουμε πώς και πώς. Μία σειρά για τα έργα και τις ημέρες της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας. Ρόλος απαιτητικός, μεγαλεπίβολος, αριστοκρατικός. Ποια καλύτερη από την Hellen Mirren να ενσαρκώσει αυτή τη αμφιλεγόμενη ιστορική προσωπικότητα;

Η μίνι σειρά “Catherine the Great” θα είναι σύμπραξη του HBO με το Sky. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για μόλις 4 επεισόδια, που πάρα πολύ λίγα μας φαίνονται, αλλά για την Helen τη Μirren γνώμονας ήταν πάντα η ποιότητα. Και για να σου το κάνω ακόμα καλύτερο, τη σκηνοθεσία θα υπογράφει ο Philip Martin του The Crown και το σενάριο ο Nigel Williams (Elizabeth I). H σειρά θα εστιάσει προς το τέλος της μοναρχίας της Αικατερίνης αλλά και στη θυελλώδη ερωτική της σχέση με τον Grigory Potemkin.

Και το HBO μόλις δημοσιοποίησε την πρώτη φωτογραφία της 73χρονης ηθοποιού ως Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν μόνο η αρχή για την Helen Mirren. Kαι η επιλογή της για το ρόλο ταιριαστή σε όλα τα επίπεδα. Αυτό που ίσως δεν ξέρεις για την ηθοποιό είναι πως το αληθινό της επίθετο είναι Mironoff, αφού ο πατέρας της ήταν Ρώσος και ο παππούς της αξιωματικός του Ρωσικού Στρατού. Στη δεκαετία του ’50 ο πατέρας της, ο οποίος πριν το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έπαιζε βιόλα στη φιλαρμονική του Λονδίνου,  άλλαξε το οικογενειακό όνομα για να ακούγεται πιο αγγλικό. Έχει και η Helen Mirren τη δική της ενιδαφέρουσα προσωπική ιστορία.

Κεντρική φωτογραφία: Steve Parsons/PA via AP