WATCHLIST

“Τα Φιλαράκια”: 20+1 gifs με τις πιο κλασικές σκηνές της σειράς

AP Photo/Michael Caulfield

"We were on a break", "The Police? A reunion?", "How you doin'?". Η λίστα με τις ατάκες από τα «Φιλαράκια» είναι ατελείωτη. Και δεν είναι μόνο οι φράσεις. Είναι και ο χορός του Chandler που σίγουρα έχεις κάνει όταν κατάφερες το ακατόρθωτο, οι ακατανόμαστες ιταλικές χειρονομίες και το βλέμμα της Estelle, της ηλικιωμένης ατζέντισσας του Joey όταν νιώθει έκσταση. Και δε χρειάζεται καν να κάτσεις να τα θυμηθείς. Σκάνε μπροστά σου όταν μιλάς με φίλους που ξέρεις ότι έχουν δει τη σειρά και δε χρειάζεται να εξηγήσεις το "SEVEN".

Διάβασε ακόμα: Η Courteney Cox δημοσίευσε άγνωστη φωτογραφία από ”Τα Φιλαράκια” πριν καν ξεκινήσει η σειρά

Αν δεν καταλαβαίνεις τι λέω, ή αν καταλαβαίνεις και δε χορταίνεις με τίποτα τις πιο κλασικές ατάκες και εικόνες, πάμε να τις θυμηθούμε, τώρα που συμπληρώνονται 25 χρόνια από το πρώτο επεισόδια της σειράς που έχει σημαδέψει εμάς που διανύουμε τη δεκαετία των 30 και 40. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

H Janis μάλλον ήταν το καλύτερο guest της σειράς, γιατί ήταν πάντα εκεί, όταν δεν τη χρειαζόσουν. Η ένρινη φωνή και η ατάκα εισόδου “Oh My God” είναι ο μόνος σωστός τρόπος για να πεις «Ω Θεέ μου» στα αγγλικά. Ιδανικά αν διαθέτεις την πλούσια κόμμωσή της.

 

Η σκηνή όπου η Monica σχεδιάζει τις 7 ερωτογενείς ζώνες του γυναικείου σώματος και διδάσκει τον Chandler πώς θα οδηγήσει τη σύντροφό του οργασμό, είναι μνημειώδης. Η μέρα που ο αριθμός 7 απέκτησε άλλο νόημα.

Η τρομερή αποκάλυψη που έκανε ο Ross για την επίθεση που δέχτηκε από ληστή όταν ήταν μικρός. Τελικά απεδείχθη ότι ο ληστής ήταν η Phoebe.

Ε αν δεν ξέρεις αυτό, δεν έχεις δει ποτέ τη σειρά. Όταν ο Ross χωρίζει για λίγο με τη Rachel, και το ίδιο βράδυ κοιμάται με μία τύπισσα που γνωρίζει σε μπαρ. Τι κι αν της αφιέρωσε μετά στο ραδιόφωνο το “With or without you”; Η παραγωγός το έκοψε στη μέση και είπε on air. «Μόλις μάθαμε τι έκανες Ross και δε θέλουμε να παίξουμε το τραγούδι σου. Ας πάμε να ακούσουμε ένα ζευγάρι που έχει περισσότερες πιθανότητες αν και εκείνη τον χτύπησε με το αμάξι».

Σύμφωνα με τον Ross, είναι η κατάσταση απόλυτης επίγνωσης και εγρήγορσης για να μη σε βρίσκει το κακό. Συνοδεύεται απαραίτητα από αυτήν την κίνηση.

Διάβασε ακόμα: Τα “Φιλαράκια” βγαίνουν στο σινεμά αλλά όχι σε ταινία. Να ενθουσιαστούμε ή όχι;

Ο κλασικός χορός του Chandler όταν μαθαίνει ότι είναι ο καλύτερος εραστής που είχε ποτέ η Monica. Το έχουμε κάνει κι εμείς; Προφανώς.

 

Η περιστροφή του καναπέ στη σκάλα υπό τις οδηγίες του Ross είναι από τις πιο αστείες σκηνές γιατί καταλήγει σπασμένη.

Η Monica επιβάλλεται στην υγρασία των Barbados και κάνει τα μαλλιά της ράστα με κοχύλια μέχρι που μπερδεύονται στην κουρτίνα του μπάνιου.

Flashback από το παρελθόν με τον αξέχαστο χορό της Rachel και της Monica σε φοιτητικό πάρτι των 80s.

Η κίνηση του Ross για χαμήλωμα της μουσικής επειδή ενοχλείται. Αν το έχεις κάνει με την ίδια έκφραση στο πρόσωπο, είσαι πραγματικός fan των Friends.

 

Αντικειμενικά, αυτή η ατάκα είναι πολύ πιο αντιπροσωπευτική του Joey από το “How you doin'”. Έχουν ταυτιστεί μαζί του όλοι όσοι δε μοιράζονται με τίποτα το φαγητό τους.

Η τρομερή σκηνή που η Rachel και ο Ross νανουρίζουν την κόρη του με τo “Baby got back”.

Ο χορός- ερωτικό κάλεσμα της Phoebe είναι εξίσου μεγαλειώδης με το χορό επιτυχίας του Chandler.

Πώς να ξεχάσεις τον Danny Devito σε ρόλο στρίπερ που κλείνει την καριέρα του στα πόδια της Phoebe;

Ο Chandler μετακομίζει (και καλά) στην Υεμένη, στην οδό Υεμένης για να αποφύγει την Janis.

U-N-I Sex αλλά και το επεισόδιο όπου ο Joey δεν μπορούσε να αποχωριστεί την ανδρική τσάντα, που έμοιαζε με γυναικεία.

Διάβασε ακόμα: Η “Julie” από τα Φιλαράκια μιλά για το bullying που δέχθηκε στη σειρά

Το αποτυχημένο τράιφλ της Rachel ξετρέλανε τον Joey. Jam good, meat good. What’s not to like?

Ο Ross μαύρισε μόνο από τη μία πλευρά γιατί μετρούσε λάθος. MISSISSIPPILESSLY?

Για τις ρομαντικές ψυχές. Α στα κομμάτια.

Η στιγμή που η Phoebe μαθαίνει ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης.

Και η επική στιγμή της Phoebe όπου ανακαλύπτει ότι ο Chandler κάνει σεξ με τη Monica. Το λες κι εσύ όταν αντικρίζεις κάτι που δε θα ήθελες να είχες δει.

Bonus

Thanks for the memories!

 

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Michael Caulfield