WATCHLIST

Οι 7 κωμικές σειρές που θα σε κάνουν να ξεχάσεις το άγχος σου

Η ψυχολογία του γέλιου είναι πολύ σημαντική και δεν πρέπει να σνομπάρεις την επίδραση που έχει στη συνολική σου διάθεση. Όσο κάθεσαι και υπεραναλύεις τα πάντα και ξαναζείς στο κεφάλι σου όλες τις στιγμές που σου έχουν προκαλέσει άγχος μέσα στην ημέρα, μπορείς να πεις αντίο στην ψυχική γαλήνη (και στον ύπνο). Εμείς δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε κλασικές και φρέσκες κωμωδίες, που μας κάνουν παρέα τις δύσκολες μέρες, μας χαρίζουν άφθονο γέλιο και μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια τη σοκολάτα (καλά, ας μην υπερβάλλουμε).

The Office

Η βρετανική εκδοχή του Ricky Gervais άντεξε μόνο δύο seasons, αλλά το φλεγματικό χιούμορ και το «παιχνίδι» με τις εκφράσεις και τα βλέμματα αρκούν για να γελάς μόνος σου για ώρα. Στην ίδια λογική είναι και το αμερικάνικο “The Office”, με πρωταγωνιστή το Steve Carell και 9 seasons γεμάτες με όλα τα έκτροπα που μπορούν να συμβούν σε ένα γραφείο. Δηλαδή σε όλους μας.

 

The Big Bang Theory

Η σειρά ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες αλλά δε θα ξεχάσουμε τα 12 χρόνια γέλιου μέσα από σύντομα 20λεπτα επεισόδια. Το πιο ενδιαφέρον σημείο της σειράς ήταν η εξέλιξη όλων των χαρακτήρων μέσα στα χρόνια αλλά μόνο μέσα από χιουμοριστικές ατάκες. Bonus: μπορείς να δεις και το (εξίσου αστείο) prequel, που δείχνει την παιδική ηλικία του genius πρωταγωνιστή, το “Young Sheldon”.

Δες κι αυτό: οι 5 ταινίες που πρέπει να δεις με την κολλητή σου

Friends

Κάποια πράγμα είναι τόσο διαχρονικά όσο το Little Black Dress. Οι άνθρωποι δε θα έπρεπε να κατατάσσονται σε «καλούς» ή «κακούς», αλλά σε αυτούς που έχουν δει Φιλαράκια και σε αυτούς που τα σνομπάρουν. Η τηλεόραση παίζει τη σειρά στο repeat, οπότε είναι λίγο δύσκολο να μην έχεις δει ούτε μισό επεισόδιο. Τα προβλήματα σε μία παρέα είναι διαχρονικά, όπως και τα αστεία που έχουν καταγραφεί στο μυαλό των fans.

 

Family Guy

H animated εκδοχή του γέλιου μπορεί να γίνει ακόμα πιο αστεία από μία σειρά με ανθρώπους. Οι ενήλικες animated σειρές είναι γεμάτες κυνικό χιούμορ, βωμολοχία και κανονικό κράξιμο στους celebrities. Σειρές όπως το Family Guy, το South Park και το πιο πρόσφατο BoJack Horseman, είναι ό,τι χρειάζεσαι μετά από μία δύσκολη μέρα στη δουλειά.

 

Veep

H Selina Meyer γίνεται Αντιπρόεδρος των Η.Π.Α. αλλά τα πράγματα δεν ήταν καθόλου όπως τα φανταζόταν. Η πολυβραβευμένη σειρά με πρωταγωνίστρια την Julia Louis-Dreyfus, έχει 7 seasons και είναι μία ξεκαρδιστική πολιτική σάτιρα, κατά τη διάρκεια της οποίας ακολουθούμε την πολιτική και επαγγελματική ζωή της Αντιπροέδρου.

Δες κι αυτό: Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι: Ο Billy Crystal αποκάλυψε πώς γεννήθηκε η σκηνή- θρύλος του οργασμού της Meg Ryan

Grace and Frankie

Η σειρά που μας υπενθύμισε ότι η τρίτη ηλικία είναι παρούσα, έχει δικαιώματα και μπορεί να γλεντάει τη ζωή χωρίς περιορισμούς και πρέπει. Η φανταστική και στιλάτη Jane Fonda κάνει δυνατό comeback στη μικρή οθόνη, μαζί με την ατίθαση και boho, Lily Tomlin. Η σειρά είναι ξεκαρδιστική και σε κάνει να ξεχνιέσαι, ίσως επειδή βλέπεις και μεγάλα σπίτια σε παραλία στο Malibu.

 

Married… with Children

Κάποιες αξίες είναι διαχρονικές, πώς να το κάνουμε; Η σειρά των 80s που ξεφτίλισε κανονικά το μέσο οικογενειάρχη που κοιτάει μόνο τη βολή του, είναι κακός πατέρας και σύζυγος και το μόνο που κάνει είναι να κλαίγεται για τις αδικίες της ζωής. Ο Al Bundy έγινε το μικροαστικό σύμβολο και η κλασική κίνηση που βάζει το χέρι μέσα από το παντελόνι όταν κάθεται, το σήμα κατατεθέν της σειράς που ανέδειξε την Christina Applegate.