GRAMMY AWARDS

Grammys 2019: Οι πιο πολυσυζητημένες στιγμές της βραδιάς

Matt Sayles/Invision/AP

H τελετή των φετινών Grammy Awards δεν είχε μόνο οικοδέσποινα- Alicia Keys εδώ, βραβευμένη 15 φορές από τη διοργάνωση- αλλά και τις περισσότερες γυναικείες παρουσίες από κάθε άλλη χρονιά κι αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Όσο για τις απουσίες, εξαιρετικά ηχηρές. Ψάξε ψάξε αλλά δε θα βρεις τους Drake, Kendrick Lamar και Childish Gambino, oι οποίοι απείχαν συμβολικά, διαμαρτυρόμενοι για την ιστορική αδιαφορία του θεσμού των Grammys απέναντι στη ραπ μουσική. Που όσο και να πεις- κρίνοντας από την παρουσία των ραπ εκπροσώπων στις υποψηφιότητες- πρόθεση αλλαγής από τη διοργάνωση υπάρχει, αλλά μάλλον δεν πείθει τους εμπορικούς «κλειδοκράτορες» του είδους.

Grammys 2019: Όλοι οι νικητές της βραδιάς

Obama, Gaga, Smith, Lopez και Keys για το Girl Power

Η ιδέα ανήκε στην παρουσιάστρια της βραδιάς, την Alicia Keys, και όλες είπαν ναι χωρίς δεύτερη σκέψη. Όχι ίσως, αλλά σίγουρα η πιο ουσιαστική στιγμή των φετινών Grammys. Η άνοδος των Michelle Obama, Lady Gaga, Jada Pikett Smith και της Jennifer Lopez στη σκηνή, στην αρχή της τελετής, ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Πιασμένες από τα χέρια οι 5 γυναίκες- μαζί με την Alicia- μίλησαν για τη δύναμη της μουσικής, της διαφορετικότητας και της γυναικείας φύσης, δίνοντας τη δική τους απάντηση στις περσινές αντιδράσεις για την έλλειψη θηλυκών νικητών στα Grammy 2018.

 

Lady Gaga, η «Ευνοούμενη» των Grammys 2019

Αλήθεια τώρα, ποιος δεν περίμενε την- πολύ ροκ-  performance της στο “Shallow”; Η mother monster είχε για παρέα της τον συνδημιουργό του χιτ, Mark Ronson, αντί του Bradley Cooper, ο οποίος ήταν στα Λονδίνα προκειμένου να λάβει για όλους τους το BAFTA Μουσικής για το “Α Star is Born”.

Grammys 2019: Η Jennifer Lopez, η Lady Gaga και 12 ακόμα εμφανίσεις από το κόκκινο χαλί

H ιστορική πρωτιά της Cardi B

Είναι πλέον η πρώτη σόλο τραγουδίστρια που κερδίζει το βραβείο «Καλύτερου  Ραπ Άλμπουμ» για το “Invasion of Privacy”. Ανέβηκε στη σκηνή με τον άντρα της, τον Offset, εμφανέστατα σοκαρισμένη και είπε τα εξής: «Δεν μπορώ ν’ αναπνεύσω, τα νεύρα μου είναι χάλια. Ίσως θα πρέπει ν’ αρχίσω να καπνίζω χόρτο». Ουπς.

 

To ντουέτο της Dua Lipa με τη St Vincent

Μία από τις πιο σέξι στιγμές της βραδιάς, η live μουσική-στιλιστική ένωση των δύο γυναικών στα “MASSEDUCTION” και “One Kiss”. Short hair don’t care, όπως επισημαίνει και το tweet.

Grammys 2019: Tα διάσημα beauty looks που ξεχωρίσαμε

H βράβευση του πρόωρα χαμένου Chris Cornell

Κέρδισε τo 3ο του Grammy για την ερμηνεία του στο “When Bad Does Good”, αλλά δυστυχώς δεν ήταν εκεί για να το παραλάβει. Αντ’ αυτού, ανέβηκαν στη σκηνή τα 2 μικρά του παιδιά, Toni και Christopher και ράγισαν καρδιές μιλώντας για τον φανταστικό μπαμπά τους. Διάβασαν τα λόγια τους από το κινητό. Αυτές οι νέες γενιές.

Το tribute της JLo στους καλλιτέχνες της Motown

Η επιλογή της Jennifer Lopez για τον φόρο τιμής προς τη μαύρη μουσική και ειδικότερα τη θρυλική Motown Records ήταν ομολογουμένως catchy, αλλά δεν ενθουσίασε τους πάντες. Απόδειξη αυτού, όσο η Λατίνα ερμήνευε επί σκηνής με τον γνωστό της τρόπο κομμάτια όπως το “Dancing in the Street” και “Please Mr. Postman”, αρκετός κόσμος στο Twitter αναρωτιόταν «γιατί την JLo κι όχι μία μαύρη τραγουδίστρια;»

To «πνεύμα» της Ariana Grande

Μπορεί να μην ήταν εκεί για να παραλάβει το πρώτο Grammy της καριέρας της, αλλά έδωσε ηχηρότατο «παρών» με κάτι Tweets που έγραφε κι έσβηνε όσο η Cardi B παραλάμβανε το Grammy για το Καλύτερο Ραπ Άλμπουμ.  «Σκουπίδι», «Γαμώτο», «Κυριολεκτικά αηδίες» ήταν οι δηλώσεις της, τις οποίες έσβησε απευθείας γιατί μάλλον άλλαξε γνώμη. Όταν ένας φαν τη ρώτησε αν οι χαρακτηρισμοί πήγαιναν στην Cardi B, το Αριανάκι είπε ότι δεν αναφέρεται σ’ εκείνη, το ορκίζεται. Ποιος την πίστεψε;

Επ, που πας; Εσύ πήρες μέρος στην έρευνα του Ladylike;

Κεντρική φωτογραφία: Matt Sayles/Invision/AP