WATCHLIST

Το “Αν” του Χριστόφορου Παπακαλιάτη γίνεται τούρκικη ταινία

NDP Photo Agency

Το σενάριο της πρώτης κινηματογραφικής ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη διασκευάστηκε στα τούρκικα. Το «Αν» πλέον έχει τίτλο ''Bir Ask – Iki Hayat'', δηλαδή «Μια αγάπη - Δύο ζωές».

Ένας από τους πρωταγωνιστές είναι ο γνωστός μας, Engin Akyürek, ο οποίος έχει παίξει σε πολλές τούρκικες σειρές που έχουν προβληθεί στην χώρα μας, όπως «Τα σύνορα της αγάπης».

«Το σενάριο της ταινίας ”Αν” διασκευάστηκε, προσαρμόστηκε και ξαναγυρίστηκε, αυτή τη φορά στην Τουρκία με τίτλο Bir Ask-Iki Hayat (One love,Two lives). Σκηνοθέτης, ηθοποιοί και παραγωγή στην Κωνσταντινούπολη κάνανε εξαιρετική δουλειά.

Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις μετά από χρόνια ένα σενάριό σου να αγαπιέται και να ξαναπαίρνει ζωή με άλλο άρωμα σε άλλη γλώσσα και με άλλα πρόσωπα» έγραψε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στο Instagram συνοδεύοντας τα πλάνα από την μεταφορά του ”Αν”.

 

Το Αν κυκλοφόρησε το 2012, σε σκηνοθεσία και σενάριο Χριστόφορου Παπακαλιάτη και αποτελεί το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στον κινηματογράφο. Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, η Μαρίνα Καλογήρου, η Θέμις Μπαζάκα, η Μάρω Κοντού και ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

 

Η ταινία αφηγείται δύο ιστορίες με κύριο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη. Στη μία ιστορία βγάζει τον σκύλο του (την Μοναξιά) βόλτα το βράδυ και συναντά τον έρωτα της ζωής του, τη Χριστίνα, στην άλλη περίπτωση δεν γνωρίζει ποτέ τη Χριστίνα, αν και ζουν στην ίδια πόλη. Πέρα από αυτό η ταινία, μέσα από τις ιστορίες της, θίγει και τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης και το πώς επηρεάζουν δύο ανθρώπους που αγαπιούνται.

Το Αν κυκλοφόρησε, στην Ελλάδα στις 29 Νοεμβρίου του 2012. Τερμάτισε δεύτερη στο ελληνικό box-office για εκείνη τη χρονιά. Έκοψε σχεδόν 100.000 εισιτήρια την πρώτη εβδομάδα προβολής της, πετυχαίνοντας ένα από τα πιο επιτυχημένα κινηματογραφικά ανοίγματα ελληνικών ταινιών, των τελευταίων χρόνων.

 

Κεντρική Φωτογραφία: NDP Photo Agency