WATCHLIST

13 πράγματα που έγιναν στην πρεμιέρα του Τιτανικού, 20 χρόνια πριν

Το 1997 δεν υπήρχε το internet (με την έννοια τουλάχιστον που το ξέρουμε σήμερα), μαθαίναμε ένα μήνα μετά τα νέα από το Hollywood και δεν μας ένοιαζαν τόσο πολύ οι πρεμιέρες και οι αφίξεις στο κόκκινο χαλί. (Ήμασταν βέβαια και παιδιά δημοτικού τότε, ίσως για αυτό).

Από τότε έχουν περάσει *drum roll* ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ και τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά, φαντάσου μόνο ότι για να εντοπίσω φωτογραφικό υλικό από την πρεμιέρα του ‘Τιτανικού‘ σπατάλησα πολύ περισσότερο χρόνο από όσο χρειάζομαι συνήθως όταν ψάχνω μια ταινία που έκανε πρεμιέρα πριν 5 χρόνια.

Με αφορμή λοιπόν τα 20α γενέθλια της πρεμιέρας του ‘Τιτανικού’, της ταινία που έβαλε στο χάρτη τον Leonardo Di Caprio, απογείωσε την καριέρα της Celine Dion και μας έκανε να ασχοληθούμε σοβαρά με τα Όσκαρ και το σινεμά (οκ, εμένα τουλάχιστον), συγκέντρωσα φωτογραφίες από τότε, έτσι για να θυμηθούμε τα παλιά.

Τι έγινε λοιπόν τον Δεκέμβριο του 1997;

Αρχικά ο Leonardo Di Caprio ήταν παιδάκι, έκανε τα μαλλιά του καρφάκια και πήγε μόνος του στην πρεμιέρα της ταινίας που του άλλαξε τη ζωή.

Και έκανε παρέα με τον hot Billy Zane, που είχε κάνει χαμό στην Ελλάδα γιατί ήταν ‘ο Έλληνας πρωταγωνιστής του Hollywood’.

Αλλά και με την νταντά της καρδιάς μας, Fran Drescher.

Εκεί ήταν και ο κολλητός του Elijah Wood, ο οποίος έμοιαζε επίσης με παιδάκι που πάει σε παιδικό πάρτι.

Η Celine Dion εμφανίστηκε χωρίς στραφταλιζέ ρούχα!!

Και η Kate Winslet έλειπε γιατί είχε πεθάνει ο σύντροφός της, Stephen Tredre, με τον οποίο ήταν μαζί 4 χρόνια. Το 2012 όμως ήταν παρούσα και λαμπερή στην πρεμιέρα του 3D Titanic.

Όπως και στις Χρυσές Σφαίρες <3

Η μαμά της Rose, Frances Fisher εμφανίστηκε με ένα υπέροχο φόρεμα- τελείως διαφορετικό από αυτά που την βλέπαμε στην ταινία και ήταν φανταστική.

Από την άλλη ο Arnold Schwarzenegge έριξε κάτι πρόχειρο (κυριολεκτικά) πάνω του και πήγε με την γυναίκα του να δουν ταινία, χαλαρά λες και είναι μια random Πέμπτη.

Γενικότερα θα έλεγε κανείς ότι η λέξη ‘πρεμιέρα’ τότε είχε άλλο νόημα όσον αφορά στο dress code

Τι σας έλεγα; Εδώ ο Dustin Hoffman με όλη την οικογένεια, λίγο πριν πάρουν την προσφορά για ποπ κορν και αναψυκτικό.

Και η Ashley Judd με office look και με τσάντα- τσαχπινιά σε πρεμιέρα- στηρίζω.

 

Ο James Cameron πάντως έκανε την τελευταία δημόσια εμφάνισή του με την τότε γυναίκα του, Linda Hamilton, με την οποία χώρισε αφού κέρδισε το Oscar γιατί όπως έγινε γνωστό είχε ερωτευτεί την Suzy Amis- την ηθοποιό που έκανε την εγγονή της Rose.

Την οποία βλέπουμε εδώ με την Gloria Stuart, την γιαγιά Rose.