WATCHLIST

8 ρομαντικά musical που αξίζει να δεις

Είμαι αυτή που έχει κοιμηθεί στο 'Phantom of the Opera' (συγγνώμη Gerard) αλλά παράλληλα αυτή που εξακολουθεί να κλαίει με το τέλος του Moulin Rouge. Η σχέση μου με τα musical θα έλεγα ότι είναι λίγο κακή- σίγουρα όχι σχέση λατρείας, καθώς λίγα είναι αυτά που με έχουν καθηλώσει ωστόσο δεν γίνεται να μην παραδεχτώ ότι υπάρχουν μερικές παραγωγές που με έχουν κάνει να βγάλω καρδούλες από τα μάτια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το La la land, που ήρθε και σάρωσε το μέσα μου και με έκανε να κοιτάω την οθόνη με τεράστια μάτια, περιμένοντας με αγωνία και λαχτάρα το επόμενο εντυπωσιακό πλάνο στην Emma Stone (πόσο όμορφη είναι, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ).

Με αφορμή λοιπόν τον παράφορο έρωτα που έπαθα με την ταινία του Damien Chazelle, συγκέντρωσα 8 από τα πιο ρομαντικά musical που αξίζει να δεις. Έτσι, για να χαθείς λίγο στη μαγεία του σινεμά, με τα στραφταλιζέ φορέματα, τα εντυπωσιακά χορευτικά και τα τραγούδια που θα σε κάνουν να περπατάς στην Β. Σοφίας λες και παίζεις σε ταινία.

Gentlemen Prefer Blondes

Ό,τι και να πω για αυτή την ταινία είναι λίγο- η Θ Ε Α Marilyn Monroe και η εντυπωσιακή Jane Russell δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας ως showgirlς που ταξιδεύουν στο Παρίσι για να παντρευτούν πλούσιους άντρες.

Hello, Dolly!

Η υπέροχη Barbara Streisand είναι η γλυκιά χήρα που ερωτεύεται τον γκρινιάρη και πλούσιο άντρα για τον οποίο πρέπει να βρει γυναίκα. Ξέρεις τώρα από που πήραν έμπνευση για την ταινία με την Jennifer Lopez και τον Matthew McConaughey.

Grease

Γίνεται να λείπει η ταινία ύμνος στους καλοκαιρινούς έρωτες; Όχι, βέβαια. Ο John Travolta και η Olivia Newton- John είναι ένα από τα πιο όμορφα ζευγάρια του κινηματογράφου που όλοι έχουμε αγαπήσει.

White Christmas

Τι και αν τελείωσαν τα Χριστούγεννα, το White Christmas είναι μια ταινία που ΠΡΕΠΕΙ να δεις γιατί είναι πανέμορφη.

Moulin Rouge

Η ερωτική ιστορία της Satine και του Christian θα σε κάνει να κλάψεις πάνω από το μπολ με τα ποπ κορν ενώ τα τραγούδια θα σε ξεσηκώσουν και τα υπέροχα κοστούμια θα σε κάνουν να κλείσεις τώρα εισιτήρια για το Παρίσι.

The King and I

Μια από τις πιο όμορφες ιστορίες που έχουμε δει ποτέ, η ιστορία της γλυκιάς δασκάλας, Anna που ερωτεύτεται τον Βασιλιά Mongkut του Siam είναι must see.

My fair lady

Ένας μισογύνης και σνομπ άντρας καταδέχεται να βοηθήσει μια απλή κοπέλα και να την μεταμορφώσει σε εντυπωσιακή κυρία, με αρχές και καλούς τρόπους. Σου θυμίζει κάτι; Ναι, είναι η αγαπημένη ιστορία που ενέπνευσε και το στόρι στους ‘Δύο ξένους’.

Phantom of the Opera

Εγώ μπορεί να κοιμήθηκα ΑΛΛΑ η κολλητή μου επιμένει ότι είναι ένα από τα καλύτερα musical που έχει δει, για αυτό και μόνο αξίζει μια θέση σε αυτή τη λίστα.